Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65107
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

Takkkiee seee

ocenił(a) film na 7

Nudziłam się na tym filmie. Nawet jest taki w miare dobry. Ale ile można ciągnąć ten temat ?? W sumie nie zdziwiłabym się gdyby niedługo wyszła 6 część ;/ I nie ogarniam końcówki. To wyglądało jakby film zatoczył koło i powrócił do 1 części.

karolcia99

wychodzi na to że część 5 to tak chronologicznej kolejności jest pierwszą częścią, akcja to czy się przed wypadkiem samolotu, dla mnie osobiście to takie troche "zryte".. Wgl co ten grabarz opowiada że już to widział.. kiedy ? czyżby szósta część która zapewne wyjdzie kiedyś działa się jeszcze wcześniej? Nie czaje ludzi robiących te filmy już ;p

ocenił(a) film na 7
stary_grabarz

ja tym bardziej ich nie czaje, ale ładnie zatoczyli koło z tym filmem,po za tym jeśli wyjdzie 6 część to będzie to totalną klapą !

ocenił(a) film na 6
karolcia99

W Twojej wypowiedzi jest sporo nieścisłości. "Nudziłam się na tym filmie" a za chwilę "Nawet jest taki w miare dobry".
Jeśli się nudzę podczas oglądania filmu, to nie mogę o nim powiedzieć, że jest dobry.
Końcówka jak dla mnie oczywista i zaskakująca. 5 część jako prequel pierwszej części.
"Wgl co ten grabarz opowiada że już to widział.. kiedy ?" a gdzie była wzmianka, że ich przypadek był pierwszy?
Widocznie grabarz widział jeszcze wcześniej coś takiego.
Podsumowując, myślę, że 6 część powstanie i to dość szybko, jeśli ktoś się spodziewa po niej cudu, to niech Sobie ją lepiej odpuści.
A jeśli ktoś chce się "odprężyć" i obejrzeć film z efektami 3D to go obejrzy :)

ocenił(a) film na 7
jaguar800i

No wiem właśnie ze wyszło takie 5 przez 10 u mnie, ale moze napisze tak. Film jest dobry, ale się nudziłam ponieważ łatwy do przewidzenia.
To ciekawe co by było w tej 6 część skoro z piątą częścią zatoczyli ładne kółko.

karolcia99

teraz wymyślą może historie że się jakiś biurowiec zawali :P

ocenił(a) film na 7
stary_grabarz

Albo może coś na łodzi albo statku, jakaś wycieczka na pełnym morz/oceanie. Ooo to by było ciekawe.

karolcia99

może też coś zrobią teraz takiego z natury np, wybuch wulkanu podczas wycieczki albo tornado czy fale tsunami bo to nie też takie głupie wcale, zawsze skutki wypadków we wszystkich 5 częściach były takie jakby to określić "stworzone przez człowieka", (samolot,autostrada,kolejka górska,tor wyścigowy, most) to wszystko stworzył człowiek, może zmiana klimatu coś polepszy :D

ocenił(a) film na 7
stary_grabarz

my mozemy wymyślać, ale im nikt naszych pomysłów nie pokaże, a i tak pewnie by zrobili po swojemu

karolcia99

dokładnie, ja sie nie dziwie mam 15 lat to wyobraźnia na film jest :P ale wiadomo zrobią tak aby nie było za drogo, ale żeby z tego vyły zyski.. jak zawsze

ocenił(a) film na 7
stary_grabarz

no niestety, takie juz amerykańskie kino;/ z resztą nie tylko amerykańskie

karolcia99

ogólnie ja już wole stare filmy niż te nowe ; /

ocenił(a) film na 7
stary_grabarz

ale az takie bardzo stare? czarno-białe czy z lat 90 ? itp?

karolcia99

tzn dla mnie stary film to taki w okresie przed moim urodzniem czy kiedy miałem kilka lat, coś z lat 90-00 , bo teraz to wszystko takie tylko o kant tyłka roztrzaskać jest... nudne i wgl..

ocenił(a) film na 7
karolcia99

Dla mnie najlepsza część od czasu jedynki.

ocenił(a) film na 5
karolcia99

Taka sobie ta cześć oceniłem ją na 5/10
Najfajniejszy fragment filmu to końcówka w samolocie bo było to nawiązanie do pierwszej części.
A tak ogólnie to tą serie trzeba było zakończyć na pierwszej części bo to jest nudne , patrzeć w kolejnych częściach jak bohaterowie padają jak muchy, bez szans na przeżycie.