Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65107
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

to dziwne a potem w samolocie ją dopiero zabjają

moy

hmm z tego co pamietam ale nie jestme pewien tylko cos mi swita to w pierwszej czesci ktso sie z kims zamienil miejscami i daltego ktos przezyl wiec molly musiala teraz za kogos zginac ale nie jestem pewien ...

ocenił(a) film na 10
moy

Prawdopodobnie jej przeznaczeniem było umrzeć w samolocie.

ocenił(a) film na 6
Michal1996

dokładnie ;) albo nie miała umrzeć ale ten chłopak miał a że ona była z nim to zginęła ;D

ocenił(a) film na 10
moy

W tej części giną również ci, którzy nie byli na moście (robotnik w fabryce i agent FBI). Więc być może Molly nie miała wcale zginąć. A śmierć w samolocie poniosła tylko dlatego, bo towarzyszyła swojemu chłopakowi w locie do Paryża. Przez to, że "Oszukać przeznaczenie 5" nie do końca trzyma się reguł poprzednich odcinków, jest filmem najlepszym i najciekawszym z całej serii.

ocenił(a) film na 9
Szamotulanin

Wydaje mi się, że nie można w pełni zakładać że 5 część nie trzyma się zasad poprzednich. Nathan zamienił się miejscem z pracownikiem fabryki, jednak na końcu inny pracownik mówi mu żę Roy był bardzo chory i mógł umrzeć w każdej chwili, pare sekund po tym Nathan ginie. Natomiast nie mamy pojęcia jak długo miał żyć agent FBI. To że był młody nie znaczy że nie miał zginąć za pare dni, tygodni. A śmierć Molly możemy tłumaczyć jeszcze w sposób, że tam na moście miała zginąć ale Sam nie zobaczył tego w wizji. To że przeprowadził ją przez poręcz nie oznacza ze na pewno była tam bezpieczna (biorąc pod uwagę wiatr i te wszystkie zrywające się liny trzymające most).