PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1076}

Oszukać przeznaczenie

Final Destination
2000
6,6 203 tys. ocen
6,6 10 1 203081
5,6 36 krytyków
Oszukać przeznaczenie
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie

Świetny film

ocenił(a) film na 10

Uważam, że ten film jest naprawde świetny. Bardzo podoba mi się fabuła. Zdecydowanie najlepszą częścią jest jedynka. Mam jednak dwa pytanka. Czy Alex zginą? Jeśli nie to dlaczego nie ma go w drugiej części? O jakie dziecko Clear i Alexa chodzi w ciekawostkach??

ocenił(a) film na 7
paka19

Na pierwsze pytanko nie znam odpowiedzi, a co do dziecka Alexa i Clear to zapewne chodzi o alternatywne zakończenie z wersji na DVD, właśnie sobie to ściągam (sceny usunięte też znalazłem w sieci), sprawdzę i dam znać.

ocenił(a) film na 7
Lemansky

OK, już wszystko wiem. W scenach usuniętych widać że Alex i Clear kochali się w lesie oraz że wszystkie testy ciążowe jakie zrobiła Clear są na + :) W alternatywnym zakończeniu Alex ginie w tym garażu (ginie w płomieniach). Następnie widzimy scenę porodu, Clear zostaje szczęśliwą mamusią, pielęgniarka mówi że narodziny miały miejsce o 9:25. Na samym końcu widzimy Clear z dzieckiem i psem na cmentarzu. Jest tam również Carter. Rozmawiają o Alexie. Z nieba spada sobie liść, taki sam jaki spadł pod nogi Alexa w połowie filmu. Koniec.

ocenił(a) film na 7
Lemansky

Sorki że trzeci raz pisze pod rząd ale sobie przypomniałem że przecież w dwójce wyjaśnili iż Alex zginął na oczach swojej dziewczyny (Clear) i że spadła mu na głowę cegła czy coś w tym stylu. W internecie o tym wszystkim czyta jeden z bohaterów Final Destination 2.