Uważam, że ten film jest naprawde świetny. Bardzo podoba mi się fabuła. Zdecydowanie najlepszą częścią jest jedynka. Mam jednak dwa pytanka. Czy Alex zginą? Jeśli nie to dlaczego nie ma go w drugiej części? O jakie dziecko Clear i Alexa chodzi w ciekawostkach??
Na pierwsze pytanko nie znam odpowiedzi, a co do dziecka Alexa i Clear to zapewne chodzi o alternatywne zakończenie z wersji na DVD, właśnie sobie to ściągam (sceny usunięte też znalazłem w sieci), sprawdzę i dam znać.
OK, już wszystko wiem. W scenach usuniętych widać że Alex i Clear kochali się w lesie oraz że wszystkie testy ciążowe jakie zrobiła Clear są na + :) W alternatywnym zakończeniu Alex ginie w tym garażu (ginie w płomieniach). Następnie widzimy scenę porodu, Clear zostaje szczęśliwą mamusią, pielęgniarka mówi że narodziny miały miejsce o 9:25. Na samym końcu widzimy Clear z dzieckiem i psem na cmentarzu. Jest tam również Carter. Rozmawiają o Alexie. Z nieba spada sobie liść, taki sam jaki spadł pod nogi Alexa w połowie filmu. Koniec.