PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1076}

Oszukać przeznaczenie

Final Destination
2000
6,6 203 tys. ocen
6,6 10 1 203065
5,6 36 krytyków
Oszukać przeznaczenie
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie

Każda kolejna to tylko pokaz coraz bardziej krwawych i efektownych scen śmierci. Tu jest
podobnie jak w "Pile" - im więcej części tym urok pomysłu słabnie. Wiadomo wszak co się
będzie działo.
Pamiętam że ten obraz dał mi do myślenia. Utwierdził mnie w przekonaniu że to nie Bóg
decyduje o naszym losie tylko... fart. Albo niefart. Niepokoi mnie to że nasze życie może zależeć
od poczynań osoby trzeciej. Słynna reakcja łańcuchowa. I na nic się zdaje zdrowa dieta, tryb
życia, sport, bezpieczna jazda autem,względne zdrowie. Ludzkość stanowi system składający
się z milionów podsystemów. Wada jednego może wpłynąć na działanie drugiego.
Kostuchy nie oszukamy. 7/10.

PS. Karambol z dwójki rządzi;)

ocenił(a) film na 7
Penguin27

Bardzo dobre podsumowanie ;)

Penguin27

"""Pamiętam że ten obraz dał mi do myślenia. Utwierdził mnie w przekonaniu że to nie Bóg
decyduje o naszym losie tylko... fart. Albo niefart. Niepokoi mnie to że nasze życie może zależeć
od poczynań osoby trzeciej. Słynna reakcja łańcuchowa. I na nic się zdaje zdrowa dieta, tryb
życia, sport, bezpieczna jazda autem,względne zdrowie. Ludzkość stanowi system składający
się z milionów podsystemów. Wada jednego może wpłynąć na działanie drugiego.
Kostuchy nie oszukamy. """

Polecam "Przypadek" Krzysztofa Kieślowskiego z 1981 roku, jeśli jeszcze nie widziałeś. Ta część Twojego postu, którą zacytowałem świetnie pasuje do filmu Kieślowskiego.