PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1076}

Oszukać przeznaczenie

Final Destination
2000
6,6 203 tys. ocen
6,6 10 1 203081
5,6 36 krytyków
Oszukać przeznaczenie
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie

Jedynka najlepsza (świetny pomysł i wykonanie). Dwójka słabsza ale też dobra (wykonanie). Trójka jest już tania (nie zaskoczyła ani porządnym wykonaniem ani żadnym pomysłem i jest już zdecydowanym odcinaniem kuponów). I co najgorsze zapowiedzieli czwórke... Po dwóch częściach powinni zakończyć. Powinien być najpierw scenariusz/pomysł na film a dopiero potem chęć nakręcenia go, niestety bardzo często (tak jak w final destination 3) jest dokładnie odwrotnie...

ocenił(a) film na 6
ocelot_3

Dla mnie dwójka i trójka jest najlepsza, jedynka jest jakoś tak mało efektowna

ocenił(a) film na 9
Konrad

??? Mało efektowna? Okej, więc wybuch tego samolotu był słaby... Zresztą nie będę tu wyliczał. Tak to jest jak się nie ogląda filmu od pierwszej części... A swoją drogą co w trójce było takie efektowne?? Ta kolejka? Gdzie tam masz jakąś super efektowną scenę? Nie wspominająć, że to była najbardziej naciągana rzecz w całej trylogii... Masz nick Matrix... Szanuje ten film. Ale on zdecydowanie miał coś więcej niż efekty. I może jeszcze uważasz, że Van Helsing jest lepszy od The Thing? Przecież ma znacznie lepsze efekty?

ocelot_3

Pewnie chodziło mu o to że w jedynce sceny śmierci były mniej "efektowne" niż w 2 i 3 xP... Moim zdaniem to jest akurat plus jedynki bo w następnych częściach to czasem te sceny śmierci były tak przesadzone, że aż śmieszne xP.

ocenił(a) film na 9
Goku

No i w sumie się zgadzam. A to jak w trójce te dziewczyny zgineły w solarium? Żałosne napewno ale mi nie o to... Przy tym jakie głupoty "same" tam ponarobiły to mi w sumie ciężko uwieżyć, że to "śmierć" ich zabiła a nie ich własna głupota...

ocelot_3

Jedynka i dwójka były można powiedzieć ciekawe ,3 już mniej.