PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1076}

Oszukać przeznaczenie

Final Destination
2000
6,6 203 tys. ocen
6,6 10 1 203081
5,6 36 krytyków
Oszukać przeznaczenie
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie

Tutaj pisze ze to horror...teraz mi powiedzcie co w tym filmie strasznego bo oglądałem 2 razy i jakoś sie niczego strasznego nie doszukałem:/ brak totalny klimaciku brak fabuły praktycznie bo wiadomo ze będą po kolei ginąć...SŁABIZNA i nie wiem czemu ma taką wysoką ocene...zasługuje na ...(naciągane) 6/10 i napewno nie jako horror ale raczej jako...no własnie. JAKO CO??

LaughJoy

Teoretycznie wcale nie musieli zginąć, kolej ich umierania nie była znana. A ich śmierci były naprawdę różne. Horrorem rzeczywiście nie nazwałabym tego filmu, ale minimum b. dobrym thilerem.
Przy śmierci nauczycielki Alexa, film trzymał w napięciu.. jeśli uważasz, że nie.. to nie wiem czego się spodziewałeś.. chyba już więcej nie mogło tam się zdarzyć. ;P

ocenił(a) film na 7
kubek_5

Horror to gatunek, gdzie występują też siły nadprzyrodzone. W Thrillerze zabija człowiek bez jakichkolwiek dodatkowych sił.

ocenił(a) film na 6
kubek_5

Zgadzam się z Kubkiem! I to w pełni- ta scena ze śmiercią nauczycielki naprawdę była ponad ogólną jakości całego tego raczej niezbyt udanego filmu. Byłem zaskoczony pomysłowością Kostuchy :)

ocenił(a) film na 4
LaughJoy

rzeczywiscie horror to to nie jest...autorzy tego filmu chcieli zrobic straszny film ale wyszedl smieszny. najbardziej sie usmialem na samej koncowce (So, who will be next?)

użytkownik usunięty
Professor_Chaos

Oczywiście, każdy wie, że śmierć jest śmieszna. Zapewne kiedy ktoś z twojej rodziny umrze to nie wytrzymasz ze śmiechu?

Horror to nie tylko filmy, gdzie jakiś stwór zabija wszystkich, widzę, że na filmwebie ludzie nie znają definicji słowa horror...

ocenił(a) film na 3

a słyszałeś kiedyś o czymś takim jak "czarny humor"? -.-
wedłuh mnie bardzo dobra, pomysłowa czarna komedia ;P

ocenił(a) film na 6
LaughJoy

Laugh ja to nazywam Smiesznym Horrorem to pisze w moim poscie...

Konrii3

Tak? to ja cię roz....... i wszyscy będziemy się z ciebie śmiać to będzie czarna komedia hahaha ciekawe czy będzie ci do śmiechu

ocenił(a) film na 3
Armagedon

ale w sensie ze mi?;>
no jezelki to bedzie dobre "roz..." to pewnie ze tak xD

ja_tu_tylko_sprzatam

dobra to później to nagram i pokaże twoim kumplom żeby się wszyscy pośmiali ok?

ocenił(a) film na 3
Armagedon

a potem ich zjesz? xD
o Boże..Drogi Użytkowniku nie można wszytkiego brać tak bardzo bardzo serio :P przynajmniej spróbuj przyjąć do wiadomości, że nie wszyscy muszą, tak?;>

ja_tu_tylko_sprzatam

to może mnie uświadomisz co śmiesznego jest w tym że ktoś ginie? Bo mnie to przynajmniej nie śmieszy wiesz.

ocenił(a) film na 3
Armagedon

o luuuudzie xD okey, postaram sie uswiadomic Ci jedna rzecz, tak na przyszlosc;) : kazdy ma inne poczucie humoru i to co smieszy lub nie smieszy Ciebie nie oznacza, że dla kogos innego nie moze byc zabawne. czarna komedia to czarna komedia. albo sie kocha albo nienawidzi. jesli chodzi o "Oszukac przeznaczenie" to oczywiscie zdaje sobie sprawe, że to horror (przedtem, jesli to bylo zbyt malo czytelne uzylam s a r k a z m u :P) ze to taki po prostu, w moim miemaniu, prosty amerykanski filmek o nastolatkach dla nastolatkow.
i nie chodzi naturalnie ze smierc jest zabawna, jasne ze nie :P to byl taki "czarny zart" :P chodzi mi konkretnie o to w jaki paradny i groteskowy sposob jest to ukazane w tym drugorzednym filmie (moje subiektywne zdanie). rozumiem ze gore to gore (wiem drogi uzytowniku ponizej co to znaczy sobie wyobraz :P) ale nie zmiania to faktu, że "oszukac przeznaczenie" to jeden z tak absurdalnych horrorow, że trudno mi traktowac to inaczej jak czarna komedie, lub moze "komedie goro'wa". mam nadzieje ze mozemy juz skonczyc ten nudny temat, pozdrawiam, czesc :P

ja_tu_tylko_sprzatam

a ja dalej uważam że 1 część była bardzo dobra, niezły pomysł i dobry klimat.
Dobra koniec teamtuuuuuuuuuuu

ocenił(a) film na 7
LaughJoy

co wy ludzie wygadujecie wogole? bierzecie sie za ogladnie filmow nie wiedzac nawet z jakiego gatunku on jest i w dodatku piszecie ze w horrorze tylko powinny wystepowac sily nadprzyrodzone bo inaczej to nie bedzie horror !! hahaha kpiny.. jestescie zalosni! slyszeliscie o gatunku horroru zwanym 'gore'? jak nie to przeczytajcie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Gore

smiac mi sie z was chce! robicie tylko z siebie posmiewisko.. ! a to wszystko chyba na wlasne zyczenie -.- przeczytajcie powyższy link zanim mi tu wyskoczycie ze swoimi nic nieznaczacymi wypocinami!

converse

Według mnie to jest horroro-komedia ;D
Podobał mi się bardzo ten film. Według mnie rewelacja.

ocenił(a) film na 10
LaughJoy

skoro ci sie nie podobal to po jakiego... ogladales 2 razy ??

użytkownik usunięty
Hooch

widzę, że doobi jest zbulwersowany...^^

a ten film nazwałabym raczej horror/thriller/ Zresztą, udany i bardzo go lubię. Trzyma klimat, tak ja i 2, natomiast 3 już nie polecam...

ocenił(a) film na 7

na tym forum nie mozna być spokojnym.. bo zawsze jest i bedzie tak ze ktoś sie nie zna na czyms i nagminnie rozsiewa nasienie wszechmogącej głupoty.

ocenił(a) film na 2
converse

Moim zdaniem ten film jest tańszy niż kilo jabłek na rynku;P.Jeśli chodzi o horror.Bo tak,to to całkiem niezła ''czarna komedia'' ze świetnymi gagami typu wybuchający komputer,autobus z prędkością światła czy ''Domestos'',który po mordzie z powrotem wpływa pod klopa...Nie no,rewelka..

ocenił(a) film na 10
Mace_Windu_2

Mi się ten film podobał. Racja, nie był on jakoś bardzo straszny (oprócz śmierci nauczycielki. Bardziej podobała mi się 3 część, 2 nie oglądałam.