kolejny horror z serii "debilny film dla nastolatków"... aż żal patrzeć, jak młodzież (niestety starsi także) zachwycają się tandetami, omijając szerokim łukiem arcydzieła gatunku...
Zgadzam się z Toba. Zaczełam to ogladac ale stweirdziłam że bedę tracic czasu. Włąsciwie nie bedę tego komentować bo nie ma sensu. Nawet zdjęcia mi sie nie podobały
Popieram przedmówców. Film tandetny i szczerze dziwią mnie zachwyty nad nim. Co w nim było przerażającego? Chyba tylko głupawy scenariusz...
a mi się podobał :P zapewnia przyjemną rozrywkę prze telewizorem, nie jest to film który wymaga myślenia, ale oglada się go miło, jedyną pomyłką jest zakwalifikowanie go do horrorów - dla mnie był po prostu smieszny ;]
wogle sie nie znacie, film jest zajebisty, idzcie lepiej serial na romantice oglądać niz pożdne filmy !! ;-D
Rozumiem ze komus sie mogl nie podobac ale nazywac go kicha to gruba przesada. Wy ludzie chyba naprawde nie widzieliscie debilnego filmu :/
Moglbys napisac co w tym filmie jest takiego debilnego?? i co uwazasz za arcydziela gatunku? moze film Basen?.
Moim zdaniem Final Destination to dobry thriller, z niezlym scenariuszem.
ja mógłbym napisać... film ten jest nie do oglądania (jako horror/thriller/whatever) ze względu na:
idiotyczny scenariusz - bohaterowie są, kiedy trzeba wyjątkowo domyslni i wiedzą, kto kiedy padnie ofiarą, a kiedy z kolei wymagane jest zaskoczenie zachowują się jak niedorozwoje...
kretynskie, naiwne, dziecięce dialogi - "Ściga nas śmierć!" - "Och, nie!" - "Ależ tak, nawet zrobiłem sobie listę kto kiedy zginie" - "Łał, to super" - "Teraz już nic nam nie grozi"... kilkanaście lat temu moja młodsz siostra próbowała pisać opowiadanie-horror - miała wtedy może 12-13 lat - jeśli sobie życzycie wkleję tu fragmenty - tam dialogi, choć na podobnym poziomie, były nieco inteligentniejsze...
Co nie zmienia faktu, że wesoło mi się to dziełko oglądało - przez pół filmu pokładałem się ze śmiechu...
a basen (chodzi ci o film Ozona?) uważam za bardzo dobry, ale w swoim gatunku, do jakiego "FD" nie należy
Czemu więc podajesz ten film, jako alternatywę 'Oszukać...'. Przecież oba nie należa do zbyt 'mądrych'. Wolę już 'beyond reanimator', który moze do tej kategorii też, a raczej na pewno nie należy. Zrobiony jest jednak z przymróżeniem oka, dystansem, którego rezyserom 'Oszukać..' i 'Basenu' pewnie też brakuje...
Trafniej, by było, jakbyś napisał 'idźcie sobie oglądać 'Siódmą pieczęć'. ;)
Kino nie zostało wymyślone aby tworzyć prawdziwe arcydzieła, początkowo miła być to rozrywka dla ludzi, więc moim zdaniem aż żal patrzeć jak ludzie dziwią się kiedy komuś podoba się film rozrywkowy, poza tym jednym z twoich ulubionych filmów jest Kill Bill, który do arcydzieł też nienależy :D Ale każdy ma swoje zdanie, na tym polega sens tego forum :)
"Debilny film dla nastolatków"? no gdzieżby ;D po prostu kolejny śmieszny filmik, który próbuje udawać horror ;D całkiem nieźle sie bawiłam ogladając ten film jako komedię ;D ale... nie oszukasz przeznaczenia (chyba, ze zrobisz sobie listę ;D)
Mi osobiscie sie podobal, nawet bardzo! Ciekawa fabula, nie nudzil jak niektore z tego typu filmy, chcialo sie na niego patrzec. Ogladalam z grupa przyjaciol i wszytskim sie podobal. Goroco polecam!
jesli uważacie ze 'oszukac przeznaczenie' jest zalosne to co powiecie o czesci drugiej??;)
hehe:P film nie jest najgorszy - pomysł jest dobry i poczatek calkiem ciekawy - fakt ze bardziej smieszy niz straszy ale mowic ze to badziewie to przesada, calkiem niezle sie prezentuje w gronie filmow tego typu:) wiekszosc jest stokroc gorsza np wlasnie jego kontynuacja LoL:D
jeszcze cos:P a propo kichy to przyznaje ze niektore sceny sie o to ocieraja:]
ale ale...:P
pamietacie tego goscia ktory udusil sie pod prysznicem:D albo tego ktoremu glowe ucielo gdy przejzdzal pociag;D
docencie ze film choc nie byl straszny to byl choc smieszny a nei nudny!!!:)