PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10006727}

Oszust z Tindera

The Tinder Swindler
2022
6,4 40 tys. ocen
6,4 10 1 40011
6,2 28 krytyków
Oszust z Tindera
powrót do forum filmu Oszust z Tindera

Ten facet zupełnie mi się nie podoba z wyglądu, w życiu bym nie zwróciła na niego uwagi. A według was jest przystojny? Tak szczerze? Nawet nie wydaje się miły i przyjazny. Ja bym mu nie dała matcha na Tinderze. Nie przyłączę się do obwiniania jego ofiar, bo to jest po prostu słabe i bezczelne. Jedyną osobą o której można powiedzieć coś złego jest oszust i wymiary sprawiedliwości w różnych krajach, bo jeśli przez tyle lat ten gostek może bezkarnie oszukiwać, posługiwać się fałszywymi danymi itp. to w jakim świecie my żyjemy?

ocenił(a) film na 7
wombat_girl

A co mają Twoje preferencje do wydźwięku filmu i historii tych kobiet?

ocenił(a) film na 6
wombat_girl

Kobiety lubią egzotyke jak widać nie przypadkowo kręcił się wśród blondynek i chyba wyszło to że kobiety patrzą głównie na to co kto posiada i jak wygląda

wombat_girl

W jakim świecie żyjemy? Ano realnym, jak widać nie dla wszystkich. Nie będę się znęcał nad oszukanymi, ale co do ścigania takich ludzi, wybacz, piszesz o sprawach na których się nie znasz. Ściganie takich ludzi jest bardzo utrudnione. Pieniądze zostały przelane dobrowolnie, facet posługiwał się swoimi danymi, przecież legalnie zmienił nazwisko, oszukana twierdzi swoje, a oszust coś więc przeciwnego. Widzisz w tym momencie jakieś dowody dla sądu?

ocenił(a) film na 7
lelo177

Lipne dane zatrudnienia Norweżki i związane z nimi wiadomości na WhatsAppie. Oczywiście, dla niej też są obciążające, ale przy długach na ćwierć miliona dla niej to już raczej bez różnicy.
Dodatkowo dziwię się, że prawdziwy miliarder od diamentów nie zrobił nic w sprawie faceta, który podawał się za jego syna.

Sol89

Ale szanowna Sol89 takich faktów można jeszcze więcej wymienić. Tylko, że ich ustalenie nie zajmuje 5 minut, bo zaistniały w różnych krajach. A w tych krajach są różne systemy prawne, różne procedury współpracy międzynarodowej, są wymagane zgody organów pozapolicyjnych np. ENA - poczytaj sobie co to jest. A te zgody nie zawsze są chętnie udzielane. Zwróciłaś uwagę, że dopiero zaangażowanie się w sprawę Interpolu ruszyło temat? A jesteś pewna, że miliarder wiedział o lipnym synu? Masz pewność, że twój wizerunek nie jest teraz wykorzystywany bez twojej zgody? Nie umieszczasz swoich zdjęć w mediach społecznościowych. Jak ja zazdroszczę ludziom takiego prostego postrzegania świata.

lelo177

Przecież ten facet POŻYCZAŁ pieniądze od tych kobiet i to ewidentnie mówiąc nieprawdę o tym, że jest zagrożony przez jakichś ludzi. Obiecywał, że odda kasę. Tymczasem to "oddanie" wyglądało tak, że wysyłał później tym kobietom fałszywe dowody przelewów albo czeki, których nie dało się zrealizować. Czy to nie oszustwo? Nie było tak, że mówił tym kobietom, żeby DAŁY mu pieniądze na zawsze i one dobrowolnie je mu wpłacały. Druga sprawa - fałszywy dokument zatrudnienia i bardzo wysokiej pensji, którą przekazał Norweżce i dzięki temu otrzymała wyższą pożyczkę w banku. To nie kolejne jego przestępstwa? Wszystkie dowody są, choćby w wiadomościach z Whatssapa, czy na tym dokumencie, a kolejne to zadanie dla odpowiednich instytucji. Po to są powołane, żeby zajmować się takimi sprawami. I jeszcze jedno @lelo177 twoje pisane z wyższością komentarze wyglądają mi na mansplaining w czystej postaci. Czyli "objaśnianie czegoś w sposób protekcjonalny i deprecjonujący rozmówcę. Z reguły odnosi się do tłumaczenia czegoś kobiecie przez mężczyznę. "

wombat_girl

A myśl sobie co chcesz, natomiast czas przez jaki oszust działał pokazuje, że ściganie takich ludzi jest bardzo utrudnione. O tym napisałem. A ty wyjeżdżasz z mansplaningiem. Nie lepiej wykazywać swoją wartość poprzez intelekt i osobowość a nie wiecznie jęczeć na męską opresję?

ocenił(a) film na 7
wombat_girl

Jeśli ktoś lubi południową urodę, to jest przystojny. Ma regularne rysy twarzy, ładną cerę, dobry zarost i fryzurę. No i każdy facet lepiej prezentuje się w garniaku i fotelu pierwszej klasy niż w czapce z daszkiem i w Ryanairze ;))

ocenił(a) film na 8
caramilla

hahahaha :D:D:D ostatnie zdanie niszczy :D:D:D

wombat_girl

Kwestia gustu i dobrej bajery ;) Znam facetów średnio atrakcyjnych czy ładnych z twarzy, ale mają takie gadaneeeee ;)

wombat_girl

To ze Tobie się nie podoba nie musi oznaczać, że wszystkim się nie spodoba. Ludzie są prze różni więc się nie dziw i otwórz oczy na świat bo nawet nie zdajesz pewnie sobie sprawy w jakim żyjesz świecie

użytkownik usunięty
wombat_girl

Brzydal

ocenił(a) film na 8
wombat_girl

Hahahah istny zjazd Julek z internetu na forum. Po obejrzeniu dokumentu specjalnie wszedłem na filmweb czekając na podobne tematy…

wombat_girl

One jak na mój gust też nie są jakimiś pięknościami. Ta Norweżka jest całkiem ładna, Holenderka ok, ale ta, która została jego przyjaciółką to plastikowa lala. Zdaje się, że ze sztucznym biustem. Także dla mnie odpada prawie na 100%. Nie lubię sztucznie wyglądających kobiet.

Także jak na mój gust, to tylko jedna jest całkiem ładna, ale na pewno nie jest jakaś super piękna, żeby miał na nią zwrócić uwagę miliarder, który właściwie może mieć każdą.

A ich naiwność jest porażająca. Oczywiście winnym przestępstwa jest przestępca, ale te kobiety wykazały się niesamowitą głupotą.

ocenił(a) film na 7
kinomanpl

No to w końcu 'ładna, czy w 'Twoim guście'? Bardzo dużo facetów lubi bardziej sztuczną urodę.

Laelette

No to w końcu 'ładna, czy w 'Twoim guście'?

Nie rozumiem pytania. Możesz wyjaśnić?

Są faceci, którzy gustują w takich sztucznych kobietach. To fakt. Nie wiem, ilu i czy są większością. Moim zdaniem te kobiety były co najwyżej przeciętnej urody. Żadna nie miała w sobie nic wyjątkowego. Także albo Simon w takich gustuje albo taki jest jego typ ofiary, bo są bardziej naiwne i podatne na manipulację.

wombat_girl

Co do wyglądu... bo ty to pewnie ślicznotka jesteś.

wombat_girl

W życiu nie przesunęłabym w prawo. Twarz typowego mieszkańca bliskiego wschodu. Nie mój typ zupełnie i tym bardziej dziwię się tym wszystkim kobietom, że nie przeszkadzało im to epatowanie bogactwem.

Ivelise

Jak miało przeszkadzać im coś na co poleciały xD
Bez tego to byłby dla nich szczurkoś z kebaba, na którego nie zwróciłyby uwagi.

eMWu12

Chodzi mi, że to epatowanie waliło pozerstwem i sztucznością na kilometr. Ludzie bogaci z domu od małego nie obnoszą się w ten sposób. Naprawdę nie wiem jak można było na niego polecieć. Pomijając już jego wygląd. Sam jego profil na Tinderze to jedna wielka czerwona lampka.

wombat_girl

Nie jest przystojny? W porównaniu do 60-70 procent facetów czyli takich z bebzonami z przodu, kartoflanymi twarzami i zakolami to on jest bardzo przystojny ;)

wombat_girl

nie podoba ci się bo wiesz że jest oszustem, gdybyś uwierzyła że jest milionerem od razu by ci się zmieniła perspektywa ;-)

ocenił(a) film na 7
wombat_girl

Mi się bardzo podoba, totalnie mój typ urody. Świecenie metkami mi też nie przeszkadza, to nie musi o niczym świadczyć.

Laelette

Szykuj zdolność kredytową:)

ocenił(a) film na 7
Laelette

Bo pewnie jesteś z Warszawy hehhehe

ocenił(a) film na 7
dzenero

Nie i nie mieszkam nawet w Polsce xD

ocenił(a) film na 7
Laelette

Ale wiesz, że Żydzi i Polacy to są odwieczni wrogowie. Jeśli jesteś Polką i podoba Ci się Żyd, to znaczy, że zdradzasz swoją rasę i nie jesteś godna swojej krwi. Chyba, że jesteś jakąś żydowską hybrydą no to nie ma tematu. Tak czy siak pogarda!

wombat_girl

Wombat to bardzo fajny zwierzak :-)

ocenił(a) film na 8
wombat_girl

O gustach się nie dyskutuje, jednym się podoba, drugim nie, natomiast mam takie zdanie jak Ty. Obwinianie ofiar jest mega słabe, taki oszust ma zdolności do manipulowania ludźmi. Przy oglądaniu już w pierwszych minutach zapalała mi się czerwona lampka, ale kobiety które są spragnione miłości, czułości są trochę bardziej naiwne. Tu nie chodzi o kasę jak to większość skwitowała, tu jest potrzeba kochania i atencji. Takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 7
daria34

Nie stawia się na równi "miłości" ludzi, którzy mają głowę na karku z "miłością" blachar, które lecą na ciapatego. To nie ma racji bytu. Zupełnie inne postrzeganie.

wombat_girl

kobiety chyba w akcie desperacji przelewają grubą kasę nieznanemu typowi a potem płaczą nad swą głupotą i naiwnością

Weronka90

https://files.catbox.moe/25ba8a.mp3 Jak to mówią hajs czyni cuda i zarówno ten przykład, jak i ten z podlinkowanego linku dobrze to pokazuje, że jest dużo kobiet celebrytki które dla hajsu i luksusowego życia z ich wyobraźni zrobią wszystko.

makalega

Jak komuś nie szkoda kasy na oszusta to ich broszka

wombat_girl

tak szczerze to ten facet jest bezczelnym gudłajem, nic ciekawego z wyglądu ale ja jestem facetem hetero.