Otwórz oczy

Abre los ojos
1997
7,5 19 tys. ocen
7,5 10 1 19484
7,2 9 krytyków
Otwórz oczy
powrót do forum filmu Otwórz oczy

VANILLA SKY 10/10

użytkownik usunięty

Polecam wszystkim Vanilla Sky z Tomem Cruisem istne ARCYDZIEŁO

ocenił(a) film na 9

Nie polecam podróby z T.Cruzem. Istna podróba, czyli niezła bo holiwood ma kaskę ale bez klimatu i prostacka bo holiwood nie pozwala ludziom mysleć i wszystko tłumaczy do najprostszych rzeczy dlatego potem efekt taki że brak klimatu w filmie

ocenił(a) film na 9
huo_sanchez

o matko to znowu ty............
zzzzzzzz.................
..............mmmmmmmmmmm............
............................................................dobra już będę grzeczny jak holeRRRRRRRRRa... ;))))
................................................................................ ......jestem taki grzeczny, że nawet boczną fryzurkę jestem w stanie sobie zaraz zrobić =))

ocenił(a) film na 9

A co do filmu to jak zwykle się nie znasz ;)) Pogódź się z tym ;)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 9

Ouuuuu jaka agresja. Jaka wścieklizna?? Chyba cie nigdy nikt nie wydymał (vide twój post o Galeriankach buahahahah)
Myślisz że mi na ambicje wjedziesz? hehehheh. Myslisz że przez innne zdanie o filmie bym cie tak "lubił"? Naporawde jesteś taka płytka i zapatrzona w siebie?? Dam ci rade: znajdź sobie faceta to może w końcu przestaniesz patrzeć tylko na siebie. Dla ciebie nic do okoła nie ma oprócz twojej skromnej osoby patrzac na twoje wypowiedzi do mnie.
hujo sanchez?? Brzmi nieźle ;)) Do pary z myszką... nie mylić z mysią (no dobra, ze względu na ostatnie słowo to był faktycznie obrzydliwy żart)
peace
Ja cie będe jechał? Przecież moje zdanie cie nie obchodzi. Powiedz innym co myslisz o dniu świra? Spucowałaś sie z tematem a teraz boisz sie swojego zdania?

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
huo_sanchez

napisałeś napisałeś lalusiu:) pa pa pa pa

ocenił(a) film na 9

bez komentarza

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
huo_sanchez

wypowiedzi się piszę dziecko, naucz się chociaż pisać

ocenił(a) film na 9

ale jestem mądra. się "pisz-Ę" ale jestem mądra. ale błysnęłam. Ty lubisz sie podkładać naprawdę masz do tego dar

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 7
huo_sanchez

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem.

cholera, mojego też wciągnęli. bandyci.

digital_k.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem.

evil_scyth

ojej ; P

evil_scyth

hahahah.. ale tu pobojowisko :P normalnie rzeź... ile w tych wpisach musialo byc emocji ;p

BoneYou

no dokładnie, aż żal, żeśmy się nei załapali aby poczytać :P
a w kwestii, który film lepszy, to wolę Abre Los Ojos. Vanilla Sky zbyt cukierkowy. No i aby "kupić" całą historię, musi ona być zanurzona w całym tym iberyjskim sosie, czego w wersji amerykańskiej zabrakło.

ocenił(a) film na 9
lia_13

Po takiej wypowiedzi nic tylko powrócić na to forum i pogratulować - lepszego komentarza i trafniejszego to by sam Alejandro Amenabar nie wymyślił! ;))

ocenił(a) film na 8
huo_sanchez

ta wasza kłótnia jest urocza :). wrodzone obrzydzenie do tandetnych amerykańskich remake-ów i toma c. sprawia że vanilla sky jest dla mnie wyłącznie marną podróbką Abre Los Ojos i nie potrafię zrozumieć po co ona powstała.

użytkownik usunięty
huo_sanchez

LOL sanchez, widzę, że wszędzie dajesz czadu z tymi wyzwiskami :D

Albo nie masz wrażliwości albo jesteś idiotą. Hollywood zrobił z tego GÓWNO przez wielkie G. Dobranoc.

użytkownik usunięty

Podpisuję się pod tym, mi bardziej podobała się wersja amerykańska

ocenił(a) film na 8

jakiś taki niedorobiony jest VS... dopiero od wizyty w klinice obydwa filmy idą mniej więcej łeb w łeb (dla mnie w sensie trochę negatywnym, zakończenie obu mimo wszystko jest dla mnie słabe), ale jeśli idzie o pierwszą połowę filmu zdecydowanie lepiej zagrany i nakręcony jest ALO

ocenił(a) film na 9
Robert__79

Viva Espana- tyle w temacie :)

użytkownik usunięty
maryska_wieczorek

miało być jak nigdy, wyszło jak zawsze. Amerykanie nie robią dobrych filmów, bo wolą robić pieniądze z pomocą filmów.Smutne, że więcej ludzi oglądało lepiej dystrybuowany Vanilla Sky ( ahahah to bodaj jedyna przewaga VS nad filmem Amenabara).

ocenił(a) film na 9

Mimo to Abre los Ojos i tak jest wyżej w rankingu!! Przy takiej różnicy głosów! Bo ja wiadomo fw robi średnią ważoną w której ilość głosów podnosi ocenę. A zatem, nie wszyscy, ba, większość kinomaniaków, nie jest tak oślepiona i zmanieryzowana przez hollywood jak by się mogło wydawać. Po prostu Hiszpania zrobiła arcydzieło a USA podróbkę w stylu NoNameChina.

"Viva Espana- tyle w temacie :)" :)

ocenił(a) film na 8
huo_sanchez

I ja się podpiszę pod opinią. Dzisiaj obejrzałam obie wersje i uważam, że zdecydowanie lepsza jest oryginalna ;) szczególnie postać Nurii (bardzo specyficzna) w VS była irytująca i przeciętna (a aktorstwo Cameron Diaz bardzo lubię). Wszystko ode mnie na ten temat ;)

ocenił(a) film na 8
huo_sanchez

POlska to dziki kraj więc jakaś fanatyczka Toma scjentologa gotowa jeszcze kuledze krzywdę uczynić

użytkownik usunięty

Podpisuję się pod tym, wersja amerykańska jest świetna. Tom Cruise jest tam doskonały, atmosfera filmu niesamowita. I jeszcze skończmy z tym stereotypem - że wersja amerykańska musi być gorsza lub że pierwowzór musi być zawsze lepszy od remaku.
nie w tym przypadku

użytkownik usunięty

Dlaczego Ameryka musi się wszystkiego tykać:((((((