Oz: Wielki i Potężny

Oz: The Great and Powerful
2013
6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61980
5,5 35 krytyków
Oz: Wielki i Potężny
powrót do forum filmu Oz: Wielki i Potężny

Dlaczemu tak nisko??
JA bawiłam sie świetnie!! Nie nudziłam się ani chwili. Cudownie sie to oglądało. Sam "Oz" był przekomiczny, chińska porcelanlka- przesłodka. Stereotypowo lubiąca banany(;]) małpa- śmiechowa. Jestem zauroczona całością. Szczere 8/10 Chętnie powróce do filmu.. POLECAM!!

ocenił(a) film na 7
szczepanka

Cieszę się, że nie tylko mnie się podobał. Już zaczynałam się martwić :) Nie jest to nie wiadomo jakie kino - ale spodziewałam się gorszego, nudniejszego filmu i wahałam się czy w ogóle na to iść. Poszłam i nie żałuję :)

ocenił(a) film na 8
sally115

Ty się wahałaś, ja w ogóle nie chciałam na niego iść:P Na szczęście zostałam przegłosowana:D
POZDRAWIAM;]

użytkownik usunięty
szczepanka

8 razy byłem w kinie. Nie poprzestanę...

szczepanka

mi się baardzo ten film podobał. Jest świetny, taki pozytywny i zawiera ciekawą historię ; ))

ocenił(a) film na 8
hihihincomprehensible

i do tego pokazuje, jak wygrac wojne bez ani jednego trupa:P

szczepanka

no dokładnie ;D

użytkownik usunięty
szczepanka

ale z drugiej strony zachęca do pewnego oszustwa :) morał dla dzieci dosyć wątpliwy.

szczepanka

Ja również wachałam się iść, nie iść i cóż właściwe wygrał przypadek .Otóż wybierając się do większego miasta na zakupy w tamtejszym repertuarze kina spostrzegłam ,iż film jest jeszcze grany z dubbingiem i w dodatku w 3D.Ależ była moja radość -obejrzałam - film cudowny pod każdym względem ,wrócę do niego pewnie nie raz jeszcze.Bardzo pouczająca "baśń' - "bajka",jakkolwiek by zwał:)POLECAM:)!!!

ocenił(a) film na 8
dominika_gogolek

To mówisz, że z dubbingiem tez dał rade?? Ja oglądałam w oryginale i wahałam się, czy polecić siostrze wersje dubbingowaną. Nigdy im nie ufam. Zawsze przeszkadza mi to, ze rozpoznaje głosy i przypisuje je automatycznie do twarzy polskich aktorów.

szczepanka

Hmm ja mam mieszane odczucia. Nie tylko dlatego, że nie pod pasowała mi cała ta historia, ale też męczy mnie oglądanie przerobionych bajek, które już znamy. Jest kilka bajkowych filmów, które naprawdę lubię, ale w tym żaden z nowszych. Chyba jednak wolę starsze bajki gdzie nie przesadzało się z grafiką, mają one według mnie większy urok ;) Gdzieś uciekła mi ta pasja do oglądania filmów z tego gatunku, może kiedyś wróci...

ocenił(a) film na 7
szczepanka

także bardzo mi się podobał - piękna, kolorowa baśń z której dowiadujemy się skąd wiedźmy i dlaczego Oz to tylko zwykły człowiek

jedynie szkoda było mi Teodory :(

szczepanka

po trailerze liczyłem na lajtową wersję Hansel i Gretel Łowcy czarownic a dostałem pięknie oprawioną bajkę dla dzieci. Po czasie wizualnie film się przejada i nie zostaje już nic. Takie przesłania są w co drugim filmie więc nic oryginalnego
Do dominika_g: a widziałaś (czytałaś) kiedyś bajkę nie pouczającą i bez morału?