Oz: Wielki i Potężny

Oz: The Great and Powerful
2013
6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61980
5,5 35 krytyków
Oz: Wielki i Potężny
powrót do forum filmu Oz: Wielki i Potężny

Pomijając ogólne walory filmu, mam pytanie odnośnie muzyki: czy w trakcie oglądania nie skojarzyły Wam się niektóre nuty z "Edwardem Nożycorękim" lub z "Gnijącą panną młodą"? Bo mnie bardzo. Ja rozumiem, Danny Elfman, ale czy podobieństwo nie rzuca się za bardzo... w uszy? :)

ocenił(a) film na 7
pinka1801

zauważyłaś,że pierwsze 4 sekundy muzyki i już wiesz ,że to Elfman ?;]

Oktavian7

Zauważyłam informację w opisie filmu -.- I dlaczego akurat pierwsze cztery sekundy? Widziałam cały film.

ocenił(a) film na 7
pinka1801

czytaj ze zrozumieniem

Oktavian7

Pisz zrozumiale, a nie bełkotliwie.

ocenił(a) film na 7
pinka1801

zrozumialej się nie da,wybacz heh

Oktavian7

Ależ oczywiście, że wybaczam. Przecież nie mogę od Ciebie wymagać czegoś, co jest ponad Twoje siły. Heh.

ocenił(a) film na 7
pinka1801

kobieta, i wszystko jasne heh

ocenił(a) film na 7
pinka1801

Przyznam Ci rację, jak usłyszałem pozytywkę to na myśl przyszła mi scena z "gnijącej Panny młodej" kiedy grali na fortepianie :D

ocenił(a) film na 6
pinka1801

Nie wiedziałam, kogo jest muzyka w tym filmie, ale już po kilku pierwszych chwilach skojarzyłam.

ocenił(a) film na 7
ttrojja

Muzyka w tym filmie była strasznie podobna do tej z gnijącej panny młodej co świadczy o tym że dany artysta powiela schematy i nie jest różnorodny w tym co robi

ocenił(a) film na 7
pinka1801

Mnie także od pierwszych chwil motyw muzyczny skojarzył się z Elfmanem, co potwierdziły napisy na początku filmu. Trochę szkoda, że się powtarza, skoro potrafi tworzyć naprawdę wspaniałą i różnorodną muzykę.