Oz: Wielki i Potężny

Oz: The Great and Powerful
2013
6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61980
5,5 35 krytyków
Oz: Wielki i Potężny
powrót do forum filmu Oz: Wielki i Potężny

Witam, czy myślicię, że ten film jest odpowiedni dla 6cio letniego dziecka?
Pozdrawiam

nuri0206

Moim zdaniem dziecko może być dosyć przerażone, jest sporo scen 'grozy'. Ja bym nie zabrała na ten film dziecka, to nie jest bajka w stylu shreka ;-)

ocenił(a) film na 8
emi123

Dzięki, tak też myślałam :(

nuri0206

Byłam z 8-latkiem i bawił się świetnie, ale dla 6-latka, który dotąd oglądał tylko animowane bajki pixara czy dreamworks może być momentami zbyt przerażający.

mamuska01

Byłam na filmie z 7-letnim synem i 4-letnią córką. Podobał się bardzo obojgu.
O ile syn w ogóle nie był przerażony tak córka wtuliła się we mnie na JEDNEJ scenie (kiedy Evanora straciła naszyjnik i zmieniła się w wiedźmę). Ogólnie jedno i drugie wyszło z kina zadowolone.

ocenił(a) film na 6
Claudette_2

Jest to film zdecydowanie i dla małych dzieci, jak napisała Claudette idealnie gdzieś od 4 lat, a sceny grozy nie widziałam ani jednej.

W przeciwieństwie do Shreka, gdzie dziecko ma nauczyć się głupawego humoru i śmiać się z żartów z pierdzenia i bekania. Moje 11 letnie dziecko nigdy nie było przeze mnie zachęcane do oglądanie podobnych bajek, dzięki czemu woli filmy ze studia Ghibli od Dreamworksowych bzdetów. I może to zaowocuje lepszym gustem do kina w dorosłym życiu.

nuri0206

Mam pytanie: czy byłyście/byliście z dziećmi na wersji 3D czy 2D? Słyszałem, że do pewnego wieku dziecko nie powinno oglądać filmów w 3D?

ocenił(a) film na 8
Artur_Raven

Moja ma 6 lat i od przynajmniej roku ogląda 3 d i bardzo to lubi :)

ocenił(a) film na 8
nuri0206

Ale na ten film bym jej nie zabrała ofkors ;)

ocenił(a) film na 9
nuri0206

to już zależy od dojrzałości Twojego dziecka, film nie jest wcale taki prosty jak się wydaje i faktycznie może przerażać, zwłaszcza dziecko o rozwiniętej wyobraźni

nuri0206

raczej nie polecam.Może dla nieco starszego dziecka.Za dużo scen które mogą przyprawić 6latka o koszmary nocne..