Oz: Wielki i Potężny

Oz: The Great and Powerful
2013
6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61979
5,5 35 krytyków
Oz: Wielki i Potężny
powrót do forum filmu Oz: Wielki i Potężny

Wspaniałe efekty , piękne krajobrazy , dobra fabuła , wielki rozmach , humor , przesłanie , zwroty
akcji , dobre 3d , scena tornada , nawiązania do początków kinematografii , super postacie (
zwłaszcza Franek , porcelanka , Oz , Theodora ) oraz wspaniała scenografia i kostiumy warte
Oscara ! Jednym słowem wspaniały film ! :) POLECAM !

lolmiki

Mam nadzieję, że ironizujesz :) bo film jest fatalny, szkoda w ogóle komentować ...

kibic2503

A ja mam nadzieję,że to ty ironizujesz.Bardzo fajny film dla dzieci.

NekoGirl

A tu masz rację, dzieciom może się spodobać, jak najbardziej :) ale ja jednak szukałem czegoś też dla siebie, no i niestety niczym ten film mnie nie zaskoczył ani nie zachwycił, takie moje zdanie.

kibic2503

Masz prawo do swojego zdania,każdy na film patrzy inaczej.Dlatego gatunek na FW powinien uwzględniać właśnie 'film dla dzieci'.Często spotykam się ze złym oznaczeniem gatunku przez co później są rozczarowania.

ocenił(a) film na 4
NekoGirl

Jest mnóstwo doskonałych filmów dla dzieci,przy których zabawę mają też dorośli.
Ten film jest nudny...to opinia mojego dziesięcioletniego syna.A pusty,to moje rozpoznanie.
Przypominam,że kampania promocyjna nie dotyczyła dzieci.Film był traktowany jako nazwijmy to z nowa"uniage")))))))

Marekgdapl

Ile gustów tyle opinii,mi i znajomym się podobał

ocenił(a) film na 4
NekoGirl

A dzieckiem nie jesteś)Więc,że tak zaczepię...jak to się ma do poglądu,przez ciebie prezentowanego,a dotyczącego kategorii czy klasyfikacji wiekowej?

Marekgdapl

A czy jako osoba dorosła nie mogę oglądać bajek i filmów dla dzieci?Dzieci jeśli rodzice pozwolą/nie widzą mogą oglądać horrory

ocenił(a) film na 4
NekoGirl

Ależ ta dowolność istnieje)I nic nie zmieni w ocenie filmu nadanie mu klasyfikacji.Niezależnie od kategorii ten film do nasyconych treścią raczej nie należy.

ocenił(a) film na 3
Marekgdapl

Twoje pytanie chyba nie zostało zrozumiane. JA spodziewałem sie czegoś dobrego, a otrzymałem trochę animacji wsadzoną w kolorowy świat ze słabymi dialogami i cholernie słabo zarysowanymi postaciami do tej papki dorzucimy bardzo kulejącą fabułę i otrzymujemy Oza. Obejrzałem z dziewczyną i trochę żałuję bo film był bardzo słaby. Irytująca Mila Kunis to już inna sprawa, ciągle widziałem nawiązanie do shreka (Frank jako niby osioł). Szczerze to nie wiem czy i dziecku się to spodoba... na pewno nie każdemu 3/10

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
lolmiki

Mnie sie tez bardzo podobal, chociaz dzieckiem nie jestem. A z reszta co to ma do rzeczy. Bardzo fajny film familijny. Z latwym do odgadniecia przeslaniem, ze wiara czyni cuda i dobro zawsze zwycieza. Bylam pozytywnie nastawiona przed filmem i nadal jestem po jego projekcji.

lolmiki

Męczarnia.

lolmiki

zgadzam się ;)

ocenił(a) film na 8
lolmiki

charakteryzacja, efekty , sukienki oraz krajobrazy cudowne!
ale gra aktorka tragiczna! źle dobrani aktorzy, strasznie tragiczna główna dobra wróżka
śliczna porcelanowa laleczka!
ale scenariusz przewidywalny do bólu

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem