PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108117}

Płonąca pułapka

Ladder 49
2004
7,2 23 tys. ocen
7,2 10 1 23277
6,0 7 krytyków
Płonąca pułapka
powrót do forum filmu Płonąca pułapka

Obejrzałam go dzisiaj na Polsacie, i musze powiedzieć że płakałam na koniec.. kiedy mówił kapitanowi co ma powiedzieć jego żonie, a potem podjechał ten czerwony samochód, który jej się śnił.. i ten pogrzeb.. tłum strażaków plus przemówienie Travolty..
"Powstańmy i oddajmy hołd Jackowi Morrisonowi"

agnes_39

film piękny, ale już po raz "enty" nie widziałam w jaki sposób zginął filmowy brat travolty, mąż tej, co się jakby bała czerwonego samochodu... dzięki za odpowiedź

ocenił(a) film na 9
stupidlamb

Jak masz na myśli głównego bohatera, to nie był to brat Travolty, tylko jego przyjaciel ( no bo tylko jego żona bała się czerwonego samochodu ). A zginął on, prawdopodobnie dusząc się w zawalającym się budynku, po rozmowie z kapitanem w której poprosił go o zakończenie akcji ratowniczej, bo jest bezcelowa ( ogień i wybuchy za bardzo blokowały drogę do niego ). Jak dla mnie 9/10.

ocenił(a) film na 9
agnes_39

Ja też płakałam ...
Płaczę za każdym razem, jak oglądam ten film :)

aga_b89

No to jest nas już troje :)
Ja mam bardzo słabą psychikę i bardzo przezywam nawet to co dzieje się w filmie.
Płacz, szloch i podpuchnięte oczy ;)

ocenił(a) film na 10
agnes_39

"Powstańmy i oddajmy hołd Jackowi Morrisonowi"

Też płakałem... naprawdę piękny film.

ocenił(a) film na 9
agnes_39

Szczerze właśnie ja też przed chwilą oglądnąłem ten film na polsacie i sie też wzruszyłem.Może nie płakałem jak bóbr, ale mokre oczy już miałęm ;). Bardzo fajny film u mnie 9/10

ocenił(a) film na 8
alekt94

Przyzwoity , refleksyjny film ,wyjęty z zycia , strażacy mają naprawdę ciężki zawód , smutny koniec fimu

ocenił(a) film na 10
alekt94

Ahh czyli nie jestem sama :D:D
No po prostu płakałam.. i te dzieciaki siedzące przed telewizorem, z uśmiechami na ustach, nie wiedzące, że już nigdy więcej nie zobaczą swojego ojca..

agnes_39

tak ja tez płakałem a zdarza mi się to rzadko (płakałem na 3 filmach Zielona Mila, Armageddon, Płonąca Pułapka [a ogladałem wiele wzruszajacych filmów i nie tylko:D] możecie sie śmiać ze chłopka płakałem na filmie ale to prawda ni zdarza mi sie to czesto wręcz powiem ze bardzo zadko ale ten film był naprawde dobry choc niedoceniany 9/10 pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
agnes_39

Ja również płakałem końcówka była bardzo wzruszająca

mikolaj15

poiwinien przeżyć! byli tak blisko i się poddali, bezsensu!!! sam ratował innych nie zważąjąc na swoje to i oni powinni go ratować do ostatniej chwili...

ocenił(a) film na 9
londontown

Ratowali go do ostatniej chwili, tylko że nic nie mogli więcej zrobić, bo Jack był odcięty.

9/10 to moja ocena filmu, płakałam jak głupia nad tym filmem, rewelacyjny, a przemowa travolty jest bezcenna.

ocenił(a) film na 10
agnes_39

mogę cię przytulić nie płacz skarbie