PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108117}

Płonąca pułapka

Ladder 49
2004
7,2 23 tys. ocen
7,2 10 1 23277
6,0 7 krytyków
Płonąca pułapka
powrót do forum filmu Płonąca pułapka

...który lepszy: Ognisty Podmuch czy Płonąca pułapka???

fireman_2

Ja wole ognisty podmuch - to typowa akcja ale ma swoja dusze i klimacik.....oraz znakomite sceny pożarów :-)
Płonąca wogóle nie docierała do Mnie swoja narracja - prowadzony tak drętwo, że cały czas wyczuwałem obecość kamery i całej ekipy filmowej. jest nudny i przewidywalny. Do tego co chwile mamy typową amerykanska scene w knajpie z typowo amerykańskimi dialogami i udawana zabawą (nie w każdym filmie wygląda to sztucznie i wiem ,że to nie łatwa sztuka nakręcic cos takiego).
To sa moje odczucia , może oglądając go miałem kiepski humor i nie chciałem sie wciągnąć ...ale to raczej kiepska wymówka. Mi sie nie podobał. A wszystkie zabawne momenty pokazali w zwiastunie !!
Liczyłem na ten film ale poprostu mnie nie rozpalił :-(

pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
maly_kornel

NIc dodac nic ujac do wypowiedzi *malego_kornela. Ognisty podmuch duzo lepszy. Film akcji ale zaskoczenia bylo prawie nic. Wszystko przewidywalne chodzenie po dachu jak i wybuch pary wogule mnie nie zaskoczyl. Strasznie sie dluzy,a przez co staje sie nudnawy. Ciagle prawie patrzylem na zegarek kiedy juz koniec.

Ognisty podmuch 10\10

Plonaca pulapka 7/10

ocenił(a) film na 7
Pucin

W Ognistym Podmuchu były rewelacyjne efekty dźwiękowe w scenach pożarów. Prawie było słychać jak ten płomień "oddycha". Strasznie mi sie to podobało. Płonąca Pułapka też nie była zła, może trochę za dużo "patetyzmu amerykańskiego", ale ogólnie film w porządku. Travolta całkiem nieźle zagrał, szczególnie w zabawnych momentach.