5,7 34 tys. ocen
5,7 10 1 34219
5,3 30 krytyków
Płynące wieżowce
powrót do forum filmu Płynące wieżowce

Jeżeli ktoś poczuje to co Kuba, widząc ten film, mocno się zastanowi czy warto pójść za głosem serca czy dalej "siedzieć w szafie" . Oglądałem wywiad z reżyserem - stwierdził że dodał ostatnią scenę (raczej przedostatnią) kiedy usłyszał o jakiś badaniach w których stwierdzono, że bardzo duża część osób homoseksualnych doświadczyło przemocy z powodu ich orientacji.
Uważaj co robisz, żeby Cię nie zaje(...) - takie wrażenie odnosi widz. Tak na prawdę gdyby Kuba nie zaczął pierwszy to skończyło by się na kilku wyzwiskach a nie na tragedii, która zniszczyła mi wszystkie pozytywne odczucia.
Czy Polska to takie homofobiczne państwo, czy tylko taki obraz kreujemy? Dlaczego straszy się tych biednych ludzi (czytaj: rozerwanych wewnętrznie) przed powiedzeniem innym tego co czują. Chciał, nie chciał - film jest pierwszym polskim filmem LGBT - i jaki jest jego przekaz? - to piękne kochać, to trudne wybierać i niebezpieczne być nie takim, jakim inni chcą żebyś był.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Hagan

Chyba na łeb Tobie padło człowieku. Takie głupoty wypisywać. No może homo propagandy jest trochę za dużo w ostatnim czasie, ale wydaje mi się, że trzeba liczyć się z obecnością gejów i lesbijek gdzieś tam obok i akceptować to, albo chociaż olać, a nie okazywać niechęć i nienawiść. To są tacy sami ludzie jak Ty.

grzeshek77

Zgadzam się w 100%. Rozumiem, że w Polsce ludzie są zacofani i nie akceptują tej odmienności ale powinni chociaż to olewać a nie siać wszędzie taką nienawiść.

Moim zdaniem taki HAGAN bardziej szkodzi społeczeństwu niż Ci wszędzie poniżani homoseksualiści.

ocenił(a) film na 1
Madabell

Na czym polega obecnie poniżanie homoseksuistów? Ja mimo, że lubię wkladać sobie ogórka do pupy, nie szukam ludzi podobnych do mnie, żeby organizowac sobie paradę "ludzi lubiacych penetrację doodbytniczą". Oni robią parady, wszedzie domagają się umieszczania swoich symboli, podobnie jak kler wieszania krzyży. Gdzie tu jest neutralnośc i wzajemny szacunek?

gurowski

Masz dużo racji w tym, że przesadzają, ale może wynika to z tego jak są traktowani w tym kraju. Mam kilku znajomych homo i nie raz byłam świadkiem sytuacji w których byli wyśmiewani a nawet atakowani i na pewno nie jest to normalne. Pewnie, że wszyscy by woleli aby ludzie byli tylko hetero bo tak było by łatwiej i dla niektórych normalniej, ale chyba nadszedł już czas, abyśmy zaczęli akceptować mniejszości seksualne, oni zasługują na takie samo normalne życie jak my.

Dlatego nie rozumiem "patriotów", którzy chcą "wytępić" homoseksualistów. Dla mnie to są bezmózgi i tyle.

ocenił(a) film na 1
Madabell

Masz rację. Tacy ludzie byli, są i bedą. Mają takie same prawa jak inni. Sa takimi samymi ludźmi - powinni byc chronieni przez prawo. Jedyne, co mi przeszkadza to nachalna promocja homoseksualizmu przez Wyborczą. Tam można przeczytać, że homo to szczęście, a hetero patologia. Media same polaryzują po to żeby mieć o czym pisać.

gurowski

Popieram w 100%.

Hetero powinni w końcu zaakceptować tych homo ale również oni powinni trochę mniej się afiszować bo jakby nie było to oni są mniejszością i gdyby nie normalny model rodziny to raczej by świata nie zawojowali:)

btw oglądałeś film?