5,7 34 tys. ocen
5,7 10 1 34219
5,3 30 krytyków
Płynące wieżowce
powrót do forum filmu Płynące wieżowce

zastanawiam się, czy nie zabrać na ten tytuł mojej czternastoletniej chrześnicy, która
jak chyba większość jej rówieśniczek, "interesuje się" gejami. Jako że staram się
być dobrym wujkiem, śledzę na bieżąco jej fascynacje - od serialu Glee, przez krótki
okres panowania Guns and Roses, One Direction, aż do Tajemnicy Brokeback Mountain, Fight
Club, 300, Avatar itd. dlatego pytam Was, drodzy widzowie, czy film jest odpowiedni dla czternastolatki -
czy nie ma tam brutalnych albo erotycznych scen oraz, w przypadku polskich filmów wiadomo, czy
nie ma morderczych dłużyzn?
a jeśli nie to, to co? podobno geje wychodzą z mody. Wiecie, czy jest już coś nowszego, czy mógłbym ją zaskoczyć? :) będę wdzięczny za wsparcie.

ocenił(a) film na 1
OldLace

strzał w dziesiątkę :)
idźcie :)

OldLace

jaki joke

ocenił(a) film na 1
darkusz

no co
jako 'dobry wujek' :)
przecież sam tak pisze :D
ehehe

tak na marginesie to dobre zestawienie :)
pasuje

ocenił(a) film na 6
OldLace

o seks się nie martw, jest delikatniejszy niz w Fight Club, przekleństw mniej niż w przeciętnym tramwaju. Ogólnie to bardzo milczący film, długie ujęcia pokazujące zamyślenie bohaterów (troche zbyt wydumane, wpływające na niską ocenę, tak mi się wydaje). Na końcu mocna scena przemocy, ale gdzie teraz jej nie ma? Może być to dobry film na 14stolatki, oprócz wątku gejów jest też pokazane, czego doświadcza dziewczyna, którą chłopak zostawia na rzecz innego chłopaka. Myślę, że tak młoda osoba może ocenić ten film wyżej niż dorośli (nie zrazi się artyzmem, który nie wypalił, nienajlepszymi zdjęciami i dialogami momentami tak słabymi, że aż żal słuchać - zwłaszcza w scenie tłumaczącej tytuł filmu).

ocenił(a) film na 1
chmiel_88

zatkao kakao

ocenił(a) film na 6
michal_1984

idź oglądać Bulgarski pościkk lepiej