5,7 34 tys. ocen
5,7 10 1 34219
5,3 30 krytyków
Płynące wieżowce
powrót do forum filmu Płynące wieżowce

Ja nie rozumiem jak mógł tak się skończyć ten film, po prostu nie wierzyłem jak zobaczyłem napisy końcowe. Przecież nic nie wiadomo co się stało z Michałem, czy Kuba dowiedział się o całym zajściu. Wszyscy ludzie co z kina wychodzili gadali na temat tego właśnie okropnego końca, powinna być zdecydowanie jakaś druga część do tego.

Tak czy inaczej oprócz zakończenia film był bardzo dobry, nie spodziewałem się aż tak 'ostrych' scen w polskim filmie między mężczyznami, miłe zaskoczenie :)
Wart obejrzenia na pewno.

użytkownik usunięty
loveandfun

Polskie kino od początku było "ostrzejsze" niż przykładowo Hollywood.

ocenił(a) film na 8

Jeśli chodzi o sceny między osobami tej samej płci? - No nie wiem, wcześniej takich filmów nie było jak ten, a tu teraz ten wchodzi z takim nowym tematem w Polsce można powiedzieć i takie boom! ;)
Ja się cieszę z tego powodu bynajmniej.

loveandfun

Prawo twórcy ;) Niech widz myśli sam, co może być potem, a nie ma wszystko podane na tacy. Tak też dobrze, a nawet lepiej, gdy człowiek duma nad filmem po seansie, a nie zapomina po dniu ;)

ocenił(a) film na 8
pixi222

No tak, mnie cały czas trapi to zakończenie.

Mam nadzieję, że teraz już polscy reżyserowie zaczną robić więcej tego typu filmów i będzie można przebierać w różnych zakończeniach ;)

loveandfun

to się nazywa zakończenie otwarte.
jaka byłaby przyjemność z obejrzanego filmu, gdyby wszystko było od A do Z wyjaśnione?

ocenił(a) film na 8
findes

Wystarczyło by mi jakby przynajmniej się dowiedział Kuba o pobiciu albo wyjaśnili między sobą wszystko.

loveandfun

to przykro mi ale widocznie inaczej odebraliśmy ten film. sądzę, że było to też poniekąd celem reżysera. film kryje wiele zagadek i części rzeczy trzeba domyślać się samemu. czy to dobrze pozostawiam w ocenie każdej osoby mającej chęć oglądnąć ten film. osobiście, polecam.

ocenił(a) film na 8
findes

Ja też polecam jak najbardziej, ale mi zakończenie się kompletnie nie podobało, takie jest moje zdanie i ocena.