piękna historia, kazdy chcialby przezyc taka milosc, jednak uwazam, ze film troche sie dluzy...przez co staje sie troche nudnawy. Mimo tego polecam iiii jestem bardzo ciekawa ksiazki! :)
Gorąco polecam książkę, która moim zdaniem jest "o niebo" lepsza od filmu. W książce pojawia się więcej postaci, jest wiele ciekawych wątków, więcej kartek od Gerry'ego. Zgadzam się, film jest momentami nudny, aczkolwiek historia niesamowita.
Wiadomo, że książka jest lepsza, ale jak to w filmie bywa, scenariusz był napisany na podstawie tej książki i nie musi być dokładnie taki sam. Mimo niewielkiej odległości ekranizacji od książki było miło patrzeć na film, wiele wzruszających scen, dobrze dobrani aktorzy do ról, wiele scen użytych z książki (np. striptiz Gerry'ego ;D) ahhh, sama nabrałam ochoty aby wybrać się do Irlandii, poznać jakiegoś Irlandczyka, który gra na gitarze i śpiewa irlandzkie piosenki, pójść do pubu i napić się irlandzkiego piwa. ;D ;D
Książki nie czytałam, ale po obejrzeniu filmu na pewno to wkrótce nadrobię. Każda z nas marzy zapewne o takiej miłości, ale żadna nie chciałaby tak cierpieć po stracie ukochanego. Mnie film trochę dobił, bo akurat przechodzę ciężkie chwile, ale mimo wszystko bardzo mi się podobał jako całość. Zielona Irlandia, świetna gra aktorów i... muszę to podkreślić - niesamowicie przystojny Gerard Butler!