PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118442}

Pachnidło: Historia mordercy

Perfume: The Story of a Murderer
2006
7,4 326 tys. ocen
7,4 10 1 326402
6,4 49 krytyków
Pachnidło: Historia mordercy
powrót do forum filmu Pachnidło: Historia mordercy

10/10

ocenił(a) film na 10

interpretacja nie podana na dloni i niektorzy mogli poczuc sie zdezorientowani:>
wielopłaszczyznowy, intrygujący, bardzo dobry!

ocenił(a) film na 10
tomashjot

9,9/10 - od miesięcy nie byłem na czymś równie dobrym.

tomashjot

Do tej pory nie widziałem ekranizacji, która chociaż w połowie mogłaby mnie zadowolić. Po wczorajszym seansie to się zmieniło.

ocenił(a) film na 10
nienietaktak

macie absolutna racje. mila odmiana od komentarzy typu-bylem w kinie z dziewczyna i spalismy az nas wyprosili

ocenił(a) film na 9
duende_2

rabbi, śmieszny jesteś. Zobacz najpierw film, a później się udzielaj:) I nie mówię tego złośliwie. Po prostu bronisz filmu, którego nie widzialeś... Film genialny, chociaż zakończenie zrobiło na mnie średnie wrażenie. Całość ogólnie wbijała w fotel.

ocenił(a) film na 7
boolus

Film ogladało się według mnie naprawdę dobrze do momentu... zakończenia, które kompletnie mnie rozczarowało. Całkowicie odrealniony, wręcz absurdalny i nieprzystający do całości finał pozostawił mnie z mieszanymi uczuciami na temat tego filmu. Reżyser ożywił wręcz na ekranie świat zapachów, a aktorzy bez wyjątku przekonująco zagrali swoje role, ale to zakończenie rujnuje wszystko : /

Bruce84

no ja mam podobnie podobał mi sie do momentu przyprowadzenia go na egzekucje a potem to jakos mnie zdenerwował a to ze go niby zjedli na koniec :(/ ?

mrot82

To, że go zjedli - tak przecież było w książce - kto czytał, ten wie :)