Pachnidło: Historia mordercy

Perfume: The Story of a Murderer
2006
7,4 327 tys. ocen
7,4 10 1 326654
6,6 36 krytyków
Pachnidło: Historia mordercy
powrót do forum filmu Pachnidło: Historia mordercy

Nigdy nie oceniłem filmu na 1, ale to jest najwieksza strata czasu w moim zyciu. Sensu? - Brak.

ocenił(a) film na 7
pwl2

Ma sens, zwłaszcza jeśli czytało się książkę. To bardzo udana adaptacja.

ocenił(a) film na 8
ojeju90

Zgadzam się, zrobiły na mnie wrażenie ten film i fabuła. Mimo, że nie jestem fanem dramatów, to ten film mnie wciągnął i jest dobrze zrobiony. Wg. mnie nawet jeśli film (mi) się nie podoba, to nie powinno się dawać ocenę 1, bo na ocenę jeden zasługują filmy pokroju Trudne sprawy lub Szpital...

ocenił(a) film na 7
Adam_ZNZW

Zdaje mi się, że kiedyś oceniłam coś równie nisko, ale musiało mnie to kompletnie załamać. W każdym razie "Pachnidło" na pewno nie jest filmem tak słabym, nie potrafię sobie wyobrazić co tam mogło być aż tak bezsensownego, że został oceniony przez kolegę niżej niż "Underworld" czy "Jaja w tropikach". No błagam :P

ocenił(a) film na 5
ojeju90

bezsensowny film jak można robic perfumy z kobiet ehhh

ocenił(a) film na 7
dominas_filmweb

A jak można zakładać pierścień i znikać jak w Hobbicie? Niedorzeczne. Nie rozumiem, dlaczego w filmach dzieją się rzeczy, które nie są prawdą.

ocenił(a) film na 5
ojeju90

pierdy

ocenił(a) film na 7
dominas_filmweb

Cóż za argument, no nie mogę. Weź zamilknij lepiej.

dominas_filmweb

Mydło z ludzi się dało, to czemu nie perfumy? Przecież to tylko fikcja literacka, dajże spokój.

ocenił(a) film na 3
ojeju90

Ale ten film nie kreuje się od początku na fantastykę. Od 1 minuty oczekuje się innego zakonczenia.. a poza tym ojeju90: ładne zdecie :P

ocenił(a) film na 7
pwl2

No nie kreuje się od początku, ale nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie. "Od zmierzchu do świtu" [SPOILER] przez długi czas nie zapowiada się na film, w którym będzie się lała krew drzwiami i oknami, a wampiry będą zasuwać w tę i z powrotem. Myślę, że to akurat żaden argument :P

I dzięki ;P

ocenił(a) film na 3
ojeju90

Zmierzam do tego, że początek filmu jest obiecujący ale zakończenie absurdalne i bezsensowne, zresztą dlaczego tak bronisz tego filmu przecież sama widziałaś o wiele lepsze?

A proszę bardzo :P

ocenił(a) film na 7
pwl2

Jak by się głębiej zastanowić, to nawet nie wiem :P Widziałam lepsze, ale widziałam też gorsze. Wydaje mi się po prostu, że 1 to ocena dla totalnych, okropnych, obrzydliwych i tragicznych niewypałów ;P
Ale generalnie to wszystko spoko, każdy ma inny gust, swoje zdanie i takie tam. No hard feelings :v

ocenił(a) film na 3
ojeju90

No może przesadziłem z tą jedynką, wiec specjalnie dla Pani zmienię ocenę :) na całe 3 :P

ocenił(a) film na 7
pwl2

Hehe, dobre i to :D

ocenił(a) film na 3
ojeju90

Ale za to poproszę mi polecić film na dzisiaj :P

ocenił(a) film na 7
pwl2

Jak nie widzisz kompletnie żadnego sensu, to tylko Ci można współczuć. No i argumenty, że się oczekuje innego zakończenia (rozumiem, że wolisz filmy, w których od pierwszej minuty wiadomo o czym będą i jak się skończą?) i że się nie kreował na fantastykę (nie w sensie gatunku, a fikcji literackiej - a co to niby, dokument?) - one są dopiero bez sensu. :)

ocenił(a) film na 9
pwl2

Ten film jest ekranizacją powieści o takim samym tytule i Ty spodziewałeś się innego zakończenia?
Jak oglądasz jakiś film i nie jest ukryta informacja, że jest on na podstawie książki to może nie oglądaj albo przeczytaj najpierw książkę.