Niska jak na taki piękny film. Kto jeszcze nie widział, niech go jak najszybciej obejrzy! Nie mam dziś weny do pisania, więc tylko-polecam 10/10.
Nikt nie pochwalał tego co główny bohater robił i nie pisze że to jest dobre i zgadzam się z tobą że jest to psychol!,ale ten film dał dużo do myślenia i analizy tego dla czego tak postępował ,co było w jego świadomości kiedy te okrutne zbrodnie wobec tych kobiet robił . Pięknem tego filmu dla mnie jest w jaki sposób został zrealizowany i na pewno nikt na zdrowym rozumie się nie identyfikuje z głównym bohaterem.
Mnie dziwi tak wysoka. Ponad 7 dla 150 minut nudy to naprawdę dużo.
PS. Książki nie czytałem, oceniam tylko film.
faktycznie film bardzo duzo traci przez swoja dlugosc.. cala historia zmiescilaby sie spokojnie w 1,5h materiale. oceana tez jest na perwno zanizona przez osoby ktore spodziewaly sie po tym filmie thrillera (tak jak ja...) a otrzymały dramat fantasy..
7/10 odemnie.
Obejrzałem ten film myśląc że będzie nudny i taki wrażenie robił na początku ale z minuty na minutę coraz bardziej wchłaniał mnie i pochłoną. Dla mnie był rewelacyjny choć nie przepadam z takimi filmami moja ocena to 10/10.
U mnie również Pachnidło ma 10/10. Podobało mi się w nim dosłownie wszystko. Nawet bardziej niż w książce, w filmie główny bohater jest odrobinkę postacią tragiczną, a tam ani trochę. Nie bardzo mi to przypadło do gustu, takie przedstawienie totalnie odczłowieczonego mordercy, w filmie inaczej to wygląda, wg. mnie lepiej ;)
Ogladaj_Mnie i reszta, która pisze, że ten film jest piękny. Czy wam jakiś ptaszek na głowę narobił? Ja można pisać o filmie w którym psychol morduje kobiety, że ów film jest piękny. Identyfikowaliście się z bohaterm? Też byście tak chcieli jak on? Może ktoś mi to wytłumaczy na czym polega piękno tego filmu?