PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118442}

Pachnidło: Historia mordercy

Perfume: The Story of a Murderer
2006
7,4 326 tys. ocen
7,4 10 1 326402
6,4 49 krytyków
Pachnidło: Historia mordercy
powrót do forum filmu Pachnidło: Historia mordercy

Niska jak na taki piękny film. Kto jeszcze nie widział, niech go jak najszybciej obejrzy! Nie mam dziś weny do pisania, więc tylko-polecam 10/10.

Lars7

Nikt nie pochwalał tego co główny bohater robił i nie pisze że to jest dobre i zgadzam się z tobą że jest to psychol!,ale ten film dał dużo do myślenia i analizy tego dla czego tak postępował ,co było w jego świadomości kiedy te okrutne zbrodnie wobec tych kobiet robił . Pięknem tego filmu dla mnie jest w jaki sposób został zrealizowany i na pewno nikt na zdrowym rozumie się nie identyfikuje z głównym bohaterem.

ocenił(a) film na 4
Ogladaj_Mnie

Mnie dziwi tak wysoka. Ponad 7 dla 150 minut nudy to naprawdę dużo.

PS. Książki nie czytałem, oceniam tylko film.

tom_1984

Mnie też nic a nic nie dziwi. Jedynie co mi się podobało to doskonałe zdjęcia i stroje.

Ogladaj_Mnie

7 to nie jest niska ocena . jak to super filmy niektore maja po 5 . ; /

ocenił(a) film na 7
Ogladaj_Mnie

faktycznie film bardzo duzo traci przez swoja dlugosc.. cala historia zmiescilaby sie spokojnie w 1,5h materiale. oceana tez jest na perwno zanizona przez osoby ktore spodziewaly sie po tym filmie thrillera (tak jak ja...) a otrzymały dramat fantasy..

7/10 odemnie.

Ogladaj_Mnie

Obejrzałem ten film myśląc że będzie nudny i taki wrażenie robił na początku ale z minuty na minutę coraz bardziej wchłaniał mnie i pochłoną. Dla mnie był rewelacyjny choć nie przepadam z takimi filmami moja ocena to 10/10.

EHNATON2

U mnie również Pachnidło ma 10/10. Podobało mi się w nim dosłownie wszystko. Nawet bardziej niż w książce, w filmie główny bohater jest odrobinkę postacią tragiczną, a tam ani trochę. Nie bardzo mi to przypadło do gustu, takie przedstawienie totalnie odczłowieczonego mordercy, w filmie inaczej to wygląda, wg. mnie lepiej ;)

Ameriel

Ogladaj_Mnie i reszta, która pisze, że ten film jest piękny. Czy wam jakiś ptaszek na głowę narobił? Ja można pisać o filmie w którym psychol morduje kobiety, że ów film jest piękny. Identyfikowaliście się z bohaterm? Też byście tak chcieli jak on? Może ktoś mi to wytłumaczy na czym polega piękno tego filmu?

ocenił(a) film na 10
Lars7

Ja Ci mogę wytłumaczyć, ale jeśli spróbujesz podejść do kina poważnie, a nie jak dzieciak. Bo jeśli Ty wszystko rozumiesz powierzchownie tylko i chcesz się identyfikować z bohaterem kazdego filmu to rozmowa może być dość ciężka, o ile możliwa.