No, zdeka sie pogubiłam, bo koniec był bardzo dziwny. Wszytsko zrozumiałam oprucz tego kń.a To jak Jean Baptiste staje sie Aniołem, czy jak ;/ ? Czy to ta perfuma oczarowuje wsyztskich ludzi. I jescze dlaczego wszytsyc sie sie na przed końcu walą. Zbiorowa orgia. Dlaczego?
Nie mam pojęcia... Rzeczywistego.
na koncu oczarowuje on wszystkich perfumami (gdyz byla mowa ze kazdy kto ich powacha czuje sie jak w niebie). jest to tez powodem kolejnej sceny-orgii.
Izaielwood moim zdaniem koniec filmu miał na celu ukazac ,iż mimo "wrodzonego" nieszczęscia Baptysty , może on obdarowac najbardziej potrzebujących inspiracja w życiu ? może i lepszego spojrzenia na nie ? hmm.
Nie,w scenie z domniemaną egzekucją Jan nie jets aniołem,on sam jest cały czas tym samym człowiekiem.ALe zapach który wydzielał tak omamił ludzi że każda osoba odnnajdywałą w nim cechy które chcieli widzieć.Ksiądz ,rękę Boską,zakonnice anioła a młode dziewczęta królewicza z bajki.Był dla nich uosobieniem piękna i ideału.
Zbiorowa orgia?Ten zapach sprawia że wszyscy czują się jak w raju.To swego rodzaju afrodzyzjak sprawiający że ludzie nie panują nad własnymi ciałami i zmysłami.Woń jaką Batysta wydziela sprawia że budzi się w nich pożądanie,a gdy wszytko już uciacha wstydzą się tego tak bardzo że nie potrafią sobie spojrzeć prosto w oczy.To byłą zbiorowa zaćma.Ludzi oczarowało to pachnidło i dzięki niemu poczuli się jak w raju.