PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118442}

Pachnidło: Historia mordercy

Perfume: The Story of a Murderer
2006
7,4 326 tys. ocen
7,4 10 1 326402
6,4 49 krytyków
Pachnidło: Historia mordercy
powrót do forum filmu Pachnidło: Historia mordercy

No, zdeka sie pogubiłam, bo koniec był bardzo dziwny. Wszytsko zrozumiałam oprucz tego kń.a To jak Jean Baptiste staje sie Aniołem, czy jak ;/ ? Czy to ta perfuma oczarowuje wsyztskich ludzi. I jescze dlaczego wszytsyc sie sie na przed końcu walą. Zbiorowa orgia. Dlaczego?
Nie mam pojęcia... Rzeczywistego.

ocenił(a) film na 7
izass

na koncu oczarowuje on wszystkich perfumami (gdyz byla mowa ze kazdy kto ich powacha czuje sie jak w niebie). jest to tez powodem kolejnej sceny-orgii.

ocenił(a) film na 9
izass

Izaielwood moim zdaniem koniec filmu miał na celu ukazac ,iż mimo "wrodzonego" nieszczęscia Baptysty , może on obdarowac najbardziej potrzebujących inspiracja w życiu ? może i lepszego spojrzenia na nie ? hmm.

ocenił(a) film na 10
izass

Nie,w scenie z domniemaną egzekucją Jan nie jets aniołem,on sam jest cały czas tym samym człowiekiem.ALe zapach który wydzielał tak omamił ludzi że każda osoba odnnajdywałą w nim cechy które chcieli widzieć.Ksiądz ,rękę Boską,zakonnice anioła a młode dziewczęta królewicza z bajki.Był dla nich uosobieniem piękna i ideału.
Zbiorowa orgia?Ten zapach sprawia że wszyscy czują się jak w raju.To swego rodzaju afrodzyzjak sprawiający że ludzie nie panują nad własnymi ciałami i zmysłami.Woń jaką Batysta wydziela sprawia że budzi się w nich pożądanie,a gdy wszytko już uciacha wstydzą się tego tak bardzo że nie potrafią sobie spojrzeć prosto w oczy.To byłą zbiorowa zaćma.Ludzi oczarowało to pachnidło i dzięki niemu poczuli się jak w raju.