PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118442}

Pachnidło: Historia mordercy

Perfume: The Story of a Murderer
2006
7,4 326 tys. ocen
7,4 10 1 326400
6,4 49 krytyków
Pachnidło: Historia mordercy
powrót do forum filmu Pachnidło: Historia mordercy

... człowiek z nadludzkim węchem, wyczuwający zapachy ludzi od których jest oddalony całe
dni drogi, a jednocześnie chodzący po ulicach i węszący jak pies z nosem przy chodniku.
Trochę to bez sensu. Jak wiele rzeczy w tym filmie.

ocenił(a) film na 10
thaumiel

przykro mi widzieć takie komentarze, dla mnie jest to najlepszy film, jaki widziałem w życiu...

ocenił(a) film na 6
czero69

w porównaniu do książki ten film to przeciętniak

ocenił(a) film na 9
dorotka150912

książki nie dało się czytać tak przynudzała

ocenił(a) film na 9
pudelka_2

kompletne głupoty opowiadasz KSIĄŻKA JEST NA MAXA CIEKAWA od pierwszej strony tak mnie wciągnęła że przecztałem ją w tydzień mimo swoich zajętości:))))))))

ocenił(a) film na 9
londontown

jakby byla ciekawa to bys przeczytal ja w dwa dni mimo zajetosci. te niekonczace sie opisy zapachow byly jak tortury

ocenił(a) film na 9
pudelka_2

po 1 nie wszyscy mają pewnie tyle czasu co ty, a po drugie to wolalem czytać kilka dni dłużej żeby móc dłużej się delektowac tą książką a nie tylko, a nie tylko przecztać na szybkiego, dodać do listy zaliczonych i i wziąć się za koleja .....PACHNIDŁO JEST MEEEGA- a opisy zapachów są esencją tej książki - wyobraźnia pracuje HAHA:)

ocenił(a) film na 9
czero69

nie wiem jak film bo dopiero się za niego mam zamiar zabrać ale KSIĄŻKA JEST MEGAAAA!

ocenił(a) film na 5
czero69

Żal mi Ciebie,że to Twój najlepszy film;-)Musiałeś/Musiałaś widzieć ich niewiele

ocenił(a) film na 1
irish23_faurepavane

Jak dla mnie to jest jeden z najgorszych filmów jakie widziałem, a widziałem wiele, bardzo wiele tytułów. Już lepszy jest "Plan 9 z kosmosu". :D

użytkownik usunięty
czero69

Film jest dobry ale książki nie przebił. Morderca na ekranie jest "za ładny", żeby nie powiedzieć "spedalony " przez holiłód.

ocenił(a) film na 3
czero69

To ci bardzo współczuje.

thaumiel

Taaa, puścili nam to w sql na zastępstwie, z tego co widziałam to...:/ chyba że środowisko szkolne nie pozwoliło mi się skupić na treści ;'D

użytkownik usunięty
thaumiel

Widocznie chciał się tym zapachem nasycić. Co z tego, że wyczuwał zapach. On chciał go jak najpełniej pochłaniać - zapach był chyba jedynym, co czuł.

ocenił(a) film na 6
thaumiel

właśnie obejrzałam i całkowicie się zgadzam.
zawiodłam się na tym filmie bardzo!

black_21

o mój Boże! a cóż to było za curiosum?...