PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118442}

Pachnidło: Historia mordercy

Perfume: The Story of a Murderer
2006
7,4 326 tys. ocen
7,4 10 1 326400
6,4 49 krytyków
Pachnidło: Historia mordercy
powrót do forum filmu Pachnidło: Historia mordercy

Poród

ocenił(a) film na 9

A co powiecie na temat narodzin Jana? Na mnie scena ta wywarła ogromne wrazenie..

Isia94

Nie sam poród taki straszny jak porzucenie bezbronnego dzieciątka!!!

ocenił(a) film na 6
Isia94

a na mnie ta scena nie zrobiła wielkiego wrażenia... Ogólnie film oceniłem na 6.

ocenił(a) film na 9
novril

Cóż, kazdy ma prawo do wlasnego zdania na ten temat

ocenił(a) film na 6
Isia94

po Twoim nicku domyślam się, że jesteś kobietą więc może dlatego odebrałaś tę scenę inaczej i pewnie w ogóle masz inne podejście do tematu narodzin. W tej scenie wydało mi się tylko dziwne, że poród trwał tak krótko i, że zaraz po porodzie kobieta wstała pracować. A gdzie ten okropny ból, skurcze itd?

ocenił(a) film na 9
novril

No własnie... to wydało mi sie nawet zabawne... zresztą film zawiera elementy nierealne, więc nie mozna go oceniać przez pryzmat rzeczywistości...Największe wrażenie w tej scenie wywarło na mnie to odepchnięcie nogą noworodka w stos odpadków, masz racje jestem kobieta i szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie takiego okrucieństwa i braku jakichkolwiek zahamowań ze strony matki wzgledem własnego dziecka...

ocenił(a) film na 6
Isia94

odbiegnę teraz od głównego wątku naszej rozmowy. Pozwoliłem sobie zajrzeć na twój profil. Widzałem, że chcesz obejrzeć Lśnienie i Efetk motyla. Oglądałem te filmy już jakiś czas temu i powiem ci, że Efekt bardzo mi się podobał, naprawdę bardzo. Tobie pewnie też się spodoba. Za to jeżeli mówimy o Lśnieniu w reżyserii Kubricka... Jeśli nie czytałaś książki to może ci sie będzie podobało. Ja najpierw przeczytałem książke, która jest świetna a następnie byłem ciekawy czy film jest równie dobry i się ogromnie zawiodłem. Sugeruję ci przeczytać książkę, jest na pewno w każdej bibliotece albo oglądaj film bez czytania:)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
novril

Szczerze powiedziawszy widziałam juz Efekt Motyla, z tym, że mam zamiar obejrzeć ten film jeszcze raz, dlatego wyświetlił sie ten tytuł..Nie wiem ile części widziałeś, ja obejrzałam wszystkie trzy, z czego pochwalić moge jedynie pierwszą; dwie pozostałe nie przypadły mi do gustu. Co do Lśnienia to zastosuję sie do porady, mianowicie o ile wystarczy mi czasu to przeczytam książkę, a jeżeli nie to po prostu obejrzę film. Również pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 6
Isia94

mam tak samo:) Widziełem wszystkie trzy części, ale pierwsza bije na głowę pozostałe. Moja dziewczyna i znajomi też tak uważają.
Mam nadzieję, że jednak książka Lśnienie wpadnie ci w ręce bo naprawdę jest warta przeczytania. Miłej lektury:)