PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118442}

Pachnidło: Historia mordercy

Perfume: The Story of a Murderer
2006
7,4 326 tys. ocen
7,4 10 1 326402
6,4 49 krytyków
Pachnidło: Historia mordercy
powrót do forum filmu Pachnidło: Historia mordercy

Mam pytanko ;) Liczę, że ktoś mi odpowie :P Czy w "Pachnidle" są jakiś sceny, że tak powiem, nie dla dzieci? Czekam na odpowiedź ;*

Lindsey

Nie w zasadzie nie ma. 1 rozcięte gardło i pare gołych kobitek występuje jedynie, więc spokojnie może oglądać z familią ;) Pozdrawiam

buchar1337

Dzięki serdeczne ;* Jutro o 20 z rodzicami do kina to musiałam wiedzieć czy się nie zgorsza ;) Mama w sumie nie, bo czytała no ale tato ;) Dzięki ;*

Lindsey

No spoko, nie ma za co. Tatko nie będzie zniesmaczny mi sie wydaje;) Aloha ;*

ocenił(a) film na 10
buchar1337

Matko co ty gadasz... a choćby kilkuminutowa scena orgii na końcu filmu...

axeldrows

To Ty chyba orgii nie widziałeś :) Wszystko jest tak okazane, ze nie ma co sie denerwowac.

ocenił(a) film na 10
buchar1337

A widzialem, widzialem. Chciałem bardziej tylko zwrócić uwagę na to, ze ludzie rózni są i Ty uznasz to za sceny całkowicie normalne a kto inny za zdecydowanie nie dla dzieci. Takze zamiast pisać, ze nie ma takowych warto po prostu rzetelnie wyszczególnić je. Wtedy pytający sam moze sobie osądzić, co nie? W moim odczuciu film zdecydowanie od 16 roku zycia.

Lindsey

Obecny świat jest tak przesiąknięty golizną i rozlewem krwi, że sceny z Pachnidła nikogo nie powinny gorszyć. Skoro obecnie nawet pieluszki reklamują skąpo odziane panienki to parę nagich pań pokrytych tłuszczem to żadna rewelacja dla oczu tak dziecka jak i dorosłych. Moim zdaniem spokojnie każdy może oglądnąć ten film, zwłaszcza że jest to czysta fikcja z niesamowicie wybujałym zakończeniem, które osobiście mi bardzo zepsuło cały film.

Pozdrawiam.

Ufos

heh widzę że temat zaczęty przez mnie wywołał małą burzę ;) Ja mam 14 lat, film w moim odczuciu spokojnie jest dla ludzi w moim wieku. Może ktoś twierdzi inaczej i nie będę się z nim sprzeczać, bo przeciez każdy może wyrazić swoją opinię. Mojej mamie film się podobał, mojemu tacie trochę mniej, ponieważ to "film nie dla niego". On woli inne kimaty ;P Ogólnie film polecam i myślę, że nie można rozgraniczać odpowiedniego wieku, w którym można oglądac dany film, ponieważ jedna osoba może być bardziej dojrzała psychicznie i uświadomiona, niż inna :)
Pozdrawiam

Lindsey

i jeszcze chciałam dodac, że zgadzam się z przedmówcą (Ufos ;))