Pająk

Spider
2002
6,9 15 tys. ocen
6,9 10 1 14929
7,0 28 krytyków
Pająk
powrót do forum filmu Pająk

nudny, przewidywalny, niczym- totalnie niczym pozytywnym nie wyrozniajacy sie
motyw ujawniania ze to co widzielsmy caly film to schiz bohatera to zadna nowosc

wyjatkowo meczacy i bzdurny film

ocenił(a) film na 4
pan_prezes_skora

nic dodać nic ująć haha

użytkownik usunięty
pan_prezes_skora

Niekoniecznie, jeśli dobrze go zinterpretujesz. Film ukazuje nam sylwetkę człowieka zmagającego się ze schizofrenią przeszło 20 lat, powinien więc budzić w nas jakieś emocje, czyż nie mam racji? ;)

ocenił(a) film na 2

moze i ukazuje, ale w wyjatkowo meczacy i nie interesujacy sposob

pan_prezes_skora

Powinieneś napisać że twoim zdaniem film jest nudny i męczący, gdyż wg. mnie to jeden z lepszych filmów w tej tematyce jakie widziałem.

ocenił(a) film na 2
MistrzJedyny

no i uszanujmy
masz racje, tak powniniem napisac.
pzdr

MistrzJedyny

Też uważam, że to jeden z najbardziej przejmujących obrazów dotyczących schizofrenii. Bardzo ciekawe sceny. Nieśpieszne. Powolnie można się w wciągnąć w świat głównego bohatera. Chyba podwyższę filmowi ocenę z 9 na 10 :p

ocenił(a) film na 8
pan_prezes_skora

ale za tym "schizem" jest cały portret psychologiczny, który doskonale, spójnie i zgodnie z dzisiejszą wiedzą tłumaczy to co się stało. A ty ten film streszczasz do "schizu". To tak jakby uznać, że nasze życie jest przewidywalne, bo umiesz zgadnąć, że na końcu umrzemy. Mimo wszystko w międzyczasie coś się dzieje.

ocenił(a) film na 2
qwerty12345617

no niby tak, ale nie wciagnal mnie ten film, poczulem sie wynudzony, zalowalem straconego czasu- o to mi chodzi
schiz jak schiz- kilka tego typu motywow widzialem i bylo ok, tutaj nie