PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=527134}

Pakt z diabłem

Black Mass
2015
6,7 53 tys. ocen
6,7 10 1 53203
5,2 23 krytyków
Pakt z diabłem
powrót do forum filmu Pakt z diabłem

black mass 8/10

ocenił(a) film na 8

SUper klimatyczny film, genialna charakteryzacja, zwlaszcza Depp wyglada ... zjawiskowo.
Wiele plusow, malo minusow. Duzy plus to historia, ciekawa, oparta na faktach. Nastepny plus to genialne uchwycenie szczegolow lat 70/80. Jesli przyjrzec sie charakteryzacji, ubiorom, wystroj wnetrz...realnosc az do bolu. No i nastepny plus to gra Deppa.
Lubilem kiedys Deppa, ale niestety po piratach zaczala irytowac mnie jego gra, mialem wrazenie ze nie mogl sie odnalezc. Latka pirata przywarla do niego, i ogladajac np Mordacaia czy Lone Ranger, mialem wrazenie ze ciagle widze Sparrowa. On po prostu w tych filmach gral te role. Jesli ktos ogladal te dwa filmy to zrozumie o co mi chodzi.
No i w koncu w Black Mass, latka prysla. Po pierwsze charakteryzacja pomogla mi w zapomnieniu o piratach, druga sprawa, gra aktora byla bezbledna. Byl zimny, wyrachowany, mroczny do bolu....niesamowita rola.
Ten film warto obejrzec dla Deppa. Poza tym, przez caly czas filmu zyczylem mu jak najgorzej, mimo ze wiele watkow filmowych ukazywalo jego lepsza nature.
Nastepna genialna rola to Edgerton....WOW. Po prostu rewelacja.
Dobre kino gangsterskie bez wielu strzelanek ale z ciekawa intryga. Polecam.

ocenił(a) film na 7
dabram17

A o minusach żadnych nie wspomniałeś.

ocenił(a) film na 9
aronn

a po co wspominac, skoro jest ich malo.

ocenił(a) film na 7
deefunk

Byłem ciekaw jakie to.

ocenił(a) film na 8
aronn

dokladnie, niewiele minusow