PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31212}

Pamiętnik księżniczki

The Princess Diaries
2001
6,4 93 tys. ocen
6,4 10 1 93413
5,5 17 krytyków
Pamiętnik księżniczki
powrót do forum filmu Pamiętnik księżniczki

mógłby mi ktoś podać imię i nazwisko aktora który gra Michaela moscovitza??

phaolin

przecież pisze w obsadzie :) Rober Schwartzmann :)

ala_tg

właśnie nie mogłam znaleźć!! jak bym wiedziała to bym się nie pytała!

phaolin

nie ma za co :)

ala_tg

sorki, wczoraj miałam ciężki dzień. wybacz ;) i dzięki ;)
pozdr.

phaolin

spoczko :) nie ma sprawy:) swoja drogą fajny jest ten Robert ^^

ala_tg

no, niezły:) chociaż ja najchętniej zobaczyłabym w tej roli Tima Rozona. on to jest dopiero..... SUPER! ;D a właśnie, w piątek o 20.00 na polsacie leci ten film :D:D nie moge sie doczekać. a ty czytałas książke "pamiętnik księżniczki"?

phaolin

nie czytałam :P zaczęłam ale chyba dałam rade 10 stron machnąć :P podobno strasznie okrojone ....:P ps. wole "dziewczyne ameryki"

ala_tg

a w ogole to nie wiem czy wiecie ale Robert jest wokalista i gitarzysta swietnego zespoly Rooney. jest boski ! ;)
a oto link do strony ich zespolu.: www.rooney-band.com
uwielbiam ich

aga_gryzewska_2

już wiem :P Tylko, że znalazłam tylko jedną piosenke na bearshare :(

ala_tg

okrojone to ja bym nie powiedziała. raczej bym uzyla slowa "zmodyfikowane" :) bardzo różni się od książki ale nie ma co się dziwic. na poczatku jest wspomniane ze jest bazowane na motywach powiesci meg cabot, czy jakos tak. adaptacje zawsze sie roznia. to nie jest ekranizacja i z taka mysla powinno sie podchodzic do obejrzenia filmu po skonczonej lekturze ksiazki :)
ps ja takze wole dziewczyne ameryki :) urzekla mnie bardziej niz pk :) albo chociazby ta seria, nie pamietam tytulu (ale tez meg cabot) o takiej dziewczynie, ktora zdaje sie przeprowadzila (mam nadzieje ze nie mieszam dwoch roznych ksiazek tej pisarki :D) i jakims trafem (nie pamietam jak) jest zdaje sie medium i ma kontakt z duchami w tym z takim fajnym duchem kolesia, ktory zdaje sie mieszka w jej domu ;) jeszcze czytalam jedna serie (nie wiem czy cala) ale nie pamietam dokladnie o -czym byla-dawno czytalam :P wiec juz tresci nie wspominam :)
generalnie fanka tej pisarki nie jestem (to miejsce nalezy sie Rowling za jej wspanialy swiat harry'ego pottera :D) jednak uwazam ze ta seria z duchem i dziewczyna ameryki byly o wiele ciekawsze niz pk i to je powinni brac pod uwage jako ekranizacje/adaptacje. niekoniecznie na film kinowy. moglby byc spokojnie film tv albo serial :)

ocenił(a) film na 7
phaolin

Ahhh Michael... Jak ja go uwielbiam!

ocenił(a) film na 4
Julia_20

aj wolałam J.P do 10 części
ale okazał się dupkiem
a aktor, który grał Michaela, jest ładniutki, tylko trochę... pedalski

ocenił(a) film na 4
ludomiraxd

no i ma na nazwisko murzyn xD
Ale ogolnie jest słodki