PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10011894}
3,8 7,4 tys. ocen
3,8 10 1 7352
4,2 30 krytyków
Pan Samochodzik i templariusze
powrót do forum filmu Pan Samochodzik i templariusze

Co za szmira

ocenił(a) film na 1

Czytałem serię "Pan samochodzik i .." Nienackiego kila razy. Nie chcę oceniać autora bo można to znaleźć bez problemu, ale nazywanie tego filmu na podstawie książki Pan samochodzik i templariusze - Z. Nienackiego" to gigantyczne nieporozumienie. Jedynym elementem łączącym jest słowo "templariusze" reszta nie ma z książką nic wspólnego - ten co czytał te wie, a kto nie czytał niech przeczyta. To co tu jest zaprezentowane to połączeni marnej (bardzo marnej podróbki "07 zgloś się" i "produkcji marvela" - skarbem są dzieci mające mistyczne moce jak członkowie ekipy avengersów. Lipa zmarnowane 1,5 godziny życia. Bardziej wynudził mnie ostatnia tylko "Ant-man i Osa kwantomania".

ocenił(a) film na 1
m_zarzycki

Szczęściem w nieszczęściu ten film się nie broni nawet sam w sobie, w całkowitym oderwaniu od literackiego "pierwowzoru" (jakkolwiek trudno tu tego słowa użyć).
W moim odczuciu to chaotyczny, niespójny zlepek zgranych cytatów (tak słownych, jak i filmowych) przeklejonych z kina akcji, nieuzasadnionych fabularnie i w sumie adresowany jest nie wiadomo do kogo. Stopień infantylizmu scenariusza stawia go na równi z przeznaczonymi dla kilkulatków ekranizacjami Kidawy, zaś brutalność akcji, zabójstwa i ciągłe mordobicia, adresują go dla zdecydowanie starszej grupy wiekowej.