PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10011894}
3,8 7,4 tys. ocen
3,8 10 1 7351
4,2 30 krytyków
Pan Samochodzik i templariusze
powrót do forum filmu Pan Samochodzik i templariusze

NIEPOROZUMIENIE

ocenił(a) film na 1

nic w tym filmie nie jest zgodne z ksiazka. gdzie wątek z malinowskim? piwnica , kortumowo dlaczego wiewiorka to dziewczyna? dlaczego karen opisywana w ksiazce jako deikatna blondynka jest jakas agentka z krotkimi czarnymi wlosami? gdzie tajemniczy dokument? w ksiazce pan samochodzik i chlopcy znali sie duzo wczesniej a tutaj nie dosc ze on traktuje ich bardzo ze tak ujme "chamsko" to ich wczesniej nie znal. gdzie bylo wchodzenie przed studnie czy wyprawa na kozi rynek? ja naprawde nie wiem jak mozna nawey napisac ze to jest na podstawie ksiazki kiedy wszystko jest tutaj nie zgodne z prawda o tym skarbie to ja nawet nie wspomne. zawiodlam sie niesamowicie

ocenił(a) film na 1
kayyi

Cóż, ten film po prostu całkowicie zrywa z fabułą książki, poza hasłowo przywołanymi nazwiskami, miejscami i kilkoma trzeciorzędnymi motywami.
Problem jeno, że nawet rozpatrywany całkowicie w oderwaniu od książki, jest po prostu bardzo słaby, głównie skutkiem żenujaco nieporadnego scenariusza, będącego chaotycznym zlepkiem kalek z innych filmów akcji, bez specjalnego zwracania uwagi na spójność fabularną, o sensie nie wspominając.