PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1120}
6,4 21 tys. ocen
6,4 10 1 20916
4,7 11 krytyków
Panna Nikt
powrót do forum filmu Panna Nikt

Książka

ocenił(a) film na 5

To jest super film ale polecam najpierw przeczytać książkę. Trochę inaczej się kończy, brakuje jednej sceny, która by wszystko podsumowała tak jak w książce. Jeżeli ogląda się go pierwszy raz, bez książki, jest dosyć trudny do zrozumienia, niektóre wydarzenia zostały pominięte. Ale naprawdę jest świetny!

użytkownik usunięty
moniquess

Ja też najpierw czytałam książkę. Była taka niezwykła, że aż nie mogłam się od niej oderwać.
Bardzo zdziwiło mnie to, że w filmie brakowało ostatniej sceny. Oglądałam "Pannę Nikt" parę miesięcy temu w telewizji. Po sceie, gdy Marysia podsłuchuję rozmowę koleżanek nagle włączyły się reklamy, a potem było tylko logo stacji (była piąta nad ranem, to było zakończenie programu). Film zakończył się nawet bez napisów końcowych. Jednak najbardziej zdziwił mnie brak ostatniej sceny.
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią - najpierw przeczytajcie tą wspaniałą książkę, a później obejrzcie film.

ocenił(a) film na 5

Cieszę się, że nie tylko ja mam takie odczucia. Powiem krótko - książka jest genialna, nie mogłam się od niej oderwać, przeczytałam od razu. Po filmie czułam gorzkie rozczarowanie, taki pęknięty balonik.

moniquess

a kto jest autorem tej książki? ja na film trafiłam przypadkowo i obejrzałam go ale nie cały... bardzo interesuje mnie książka, zwłaszcza po opiniach...

ocenił(a) film na 10
Gochu27

Tomasz Tryzna jest autorem tej książki.;)