Świetny film o dojrzewaniu i braku akceptacji ze stron środowiska. Czasem obraz graniczy z metafizyką wprowadzając widza w niesamowitą atmosferę. Nie można na nim zasnąć.
Drzemka w czasie PannyNikt napewno zależy od osobowości i wrażliwości widza. Ja oglądalem ten film kilka razy zawsze wielce zafascynowany. Być moze zarzuty nie do konca przekonującego aktorstwa i "nadto czytelnych metafor" o których pisali krytycy nie są bezpodstawne, jednak całość broni się znakomicie. Zaklęta w obrazie tajemnica dojrzewania, pragnienie poznawania tajemnic świata, wzruszenia, szaleństwa, wiara, magia, miłość i przyjaźń, poświęcenie, przemijanie i tęsknota... to wszystko zawarte w jednej smacznej miksturze.. Mnie film wielce poruszył. Niezaznajomionym gorąco polecam !!
Należę do tych, których ten film zafascynował. Trudno mi nazwać go arcydziełem, ale jego metafizyczny nastrój celnie trafił w moje gusta. Książka jest chyba jeszcze lepsza i chyba doroślejsza od filmu.
pewna niejasność ukazana (a raczej ukryta) niesamowicie wciaga. Fabula takze ciekawa. Po porstu ogladając ten film- czuło sytuacje i polozenie bohaterów. Mnóstwo metafor, ktore sa warte analizy.