PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=346814}
7,5 21 tys. ocen
7,5 10 1 20525
8,0 22 krytyków
Paprika
powrót do forum filmu Paprika

Straszny hcociaż jest? Musze obejrzeć.

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

to raczej bardziej mocno psychologiczny film niz horror chociaz sa kilka momentow ktorych mozna nazwac horrorem ale ogolnie to jest film schizofreniczny ktory straszy widza tym ze sam nie wiesz do konca o co tak dokladnie chodzi

ocenił(a) film na 8
Corleone_94

To zupełnie NIE jest horror. Osobom odpowiedzialnym za dodawanie gatunków należy się ochrzan, bo to nie pierwszy raz, gdy popełnili błąd w tej kwestii.

ocenił(a) film na 9
_RaulGonzalez_

TO NIE JEST HORROR?? TO CO NIM JEST??? Film jest MEGA straszny. Oglądam go drugi dzień a jestem na początku!!!

ocenił(a) film na 8
_RaulGonzalez_

Nie jest horrorem, raczej dość ciężkim, psychologicznym filmem w dobrym horrorowym klimacie. Jeżeli ktoś się spodziewa litrów animowanej krwi, odcinanych kończyn, potworów czy czegoś w tym rodzaju, to zaliczy rozczarowanie.

ocenił(a) film na 8
ren_ka

Paprika? Horrorem? Nieeee... jeśli ja obejrzałem to bez strachu, to na pewno nie jest to horror. Zwłaszcza jeśli z akryteria horroru przyjmeimy powyższe pieszczoty ;)

ocenił(a) film na 9
ren_ka

ran ka. Z twojego komenta wynika że oglądałaś tylko horrory w stylu "krwawa masakra w rzeźni 3D: Powrót odcinacza penisów" :P:P:P ja mówię raczej o porządnych horrorach.

ocenił(a) film na 8
fafikozoom

Ej, coś takiego jak "krwawa masakra w rzeźni 3D: Powrót odcinacza penisów" chętnie bym obejrzała :D:D Tak czy inaczej nawet do zbioru "porządnych horrorów" Papriki nie zaliczę :P Tylko do tego, co napisałam gdzieś tam wyżej :D

użytkownik usunięty
ren_ka

co ma gore do horroru ?

ocenił(a) film na 8

dla mnie niewiele, ale odnoszę wrażenie, ze dla niektórych duża ilość krwi i flaków to dla horroru element nieodzowny...

użytkownik usunięty
ren_ka

hehe masz racje :)

ocenił(a) film na 8
Corleone_94

zależy co jest dla ciebie straszne. Ogólnie nie polecam dla fanów wszelkich masakr, mięsa i grup amerykańskiej młodzieży, którym psuje się samochód gdzieś w lesie. Natomiast jeżeli poszukujesz czegoś głębszego i oryginalnego to strzał w dziesiątkę.

ocenił(a) film na 9
karolsko

Wiesz, trzeba umieć odróżnić "Pirania 3D" od horroru który jest straszny bez hektolitrów krwi

ocenił(a) film na 8
fafikozoom

Jeśli to jest horror, to równie dobrze horrorem można nazwać Ghost in the shell. To raczej tak jak wspomniano film psychologiczny z dramatem i s-f.

Corleone_94

Nic a nic. Daje do myślenia, ale z horrorem nie ma nic wspólnego. Mocno się zdziwiłem widząc tag 'horror' przy tym filmie...