PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=253159}

Paragraf 78

Paragraf 78, Punkt 1
2007
6,2 2,7 tys. ocen
6,2 10 1 2668
Paragraf 78
powrót do forum filmu Paragraf 78

Jak dla mnie to ten film można bylo skrocic o godzine i wrzucic na poczatek Punktu 2... ale ogolnie film fajny - ostatnio coraz bardziej mi sie podoba rosyjskie kino:)
pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
zielak_4

No właśnie..."Ruskie" kino ostatnio bardzo zaskakuje...
Najpierw wspaniała 9 Kompania,teraz bardzo dobry "Paragraf"...
A co do jego długości to dla mnie jest w sam raz...Idealnie budowane jest napięcie...Mam nadzieję ze "Punkt 2"nie zawiedzie...

ocenił(a) film na 7
bleper

No mnie "Punkt 2" zdecydowanie nie zawiódł ;) Co do Rosyjskiego kina to zgadzam sie co do 9 Kompanii. Natomiast oprocz tych dwóch filmów z rosyjskiego kina jest jeszcze jeden bardzo dobry a mianowicie "Nocna straż" oraz jego sequel "Dzienna straż" (nie wiem czy dobra kolejność napisalem;)
Pozdro

ocenił(a) film na 8
zielak_4

No widzisz...Mój błąd... :]
Zapomniałem o "Nocnej Straży".Oczywiście zgadzam się w zupełności ze ekranizacja powieści Łukanienki też jest świetna...
A o "Dziennej straży" się nie wypowiadam,bo..jeszcze nie oglądałem. :P
Pozdrawiam...

bleper

Pierwsza część mi się podobała, jeśli zaczyna Wam się podobać rosyjskie kino to mogę Wam polecić (bo niedawno oglądałem) "polowanie na piranie". Też jest nagrane w "noworosyjskim kinie".

Czekam w takim razie na część drugą.

Pozdrawiam

comaretti

A ja polece jeszcze Brat 1 i 2 i Bumer tez 1 i 2 :D

ocenił(a) film na 8
Martwy

Proponuję też "Pierwszy po Bogu" - o kapitanie okrętu podwodnego, toczącego pojedynek i z niemiecką flotą, i z NKWD. Niezłe

zielak_4

Mnie się podobają jeszcze dwie części "Przenicowanego świata" oraz "Swołocz".

ocenił(a) film na 5
zielak_4

Miałbym zatem do Was pytanie: czym się różnią obie części? Patrzę na plakaty obu części i na obu rozpoznaję aktorów i sceny z filmu.

ocenił(a) film na 8
Khaosth

Obie części niczym się nie różnią... Część druga to ciąg dalszy części pierwszej(z tymi samimi aktorami oczywiście).
To jest ten sam film tylko w dwóch odcinkach...

ocenił(a) film na 5
bleper

Aha, a więc to tak wygląda. Zatem wychodzi na to, że zaliczyłem oba naraz. :)
Dzięki za informację. A mógłbyś mi jeszcze powiedzieć w którym momencie następuje podział? Pytam przez ciekawość. :)

ocenił(a) film na 8
Khaosth

Powiem szczerze że nie pamiętam już... Musiałbym jeszcze raz obejrzeć film,a w tej chwili jest to niemożliwe... Jedyne co mi się kojarzy to bójka żołnierzy w oszklonym pomieszczeniu(tak się chyba zaczynała 2 część...).

ocenił(a) film na 5
bleper

O... To faktycznie część pierwsza jest ledwo wstępem do dwójki.
Dzięki za informacje. Pozdrawiam! :)