PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=253159}

Paragraf 78

Paragraf 78, Punkt 1
2007
6,2 2,7 tys. ocen
6,2 10 1 2668
Paragraf 78
powrót do forum filmu Paragraf 78

mamy tu "nieumarłych" ożywionych wirusem. Zanim jednak komandosi natkną się na żywe trupy, warto się delektować wątkiem fabularnym, napięcie, niepewność, tajemnica, emocje, niesnaski pomiędzy komandosami i więcej, te wszystkie elementy są w tym filmie i bardzo mi się to podobało. Surowy klimat i ciężka atmosfera, to coś co mile widziałbym w Prometheus Scotta, niestety Paragraf 78 punkt 1/2, bije film Scotta na głowę

" Surowy klimat i ciężka atmosfera, to coś co mile widziałbym w Prometheus Scotta"

Dokładnie to tam było.

użytkownik usunięty
0wner2

Gadaj zdrów, Scott zrobił 2 kultowe filmy s-f, to co wyprodukował obecnie to żaden artyzm, to sztywność, sterylność, brak spontaniczności, półśrodki, tak nisko opuścił poprzeczkę jakości, olał też wątek jatki obcych na SJ, pokazał to w formie hologramów, g...o było widać, skromnie ujmując, to siódma woda po kisielu.Pokazał bliskie spotkanie z obcymi i to najgorsze w dziejach kina, także jakie widziałem, Film zamiast skupiać się na pochodzeniu i cywilizacji SJ skupił się na idiotycznej misji, stary Weyland chciał przedłużyć sobie życie za 3 tryliony, hehe dobre ;P. Kasiorka się kłania, mielibyśmy ciekawe kino, ale aktorzyny by nie zarobili na pokazywaniu swoich sztywnych mordek. Stąd też nie mieliśmy filmu monster-movie, tylko sztywne-mordki.

0wner2

Oj nie wiem, w porównaniu do pierwszego Aliena - Prometheus to lekkie kino dla każdego, jest napięcie ale na sterydach - najpierw doprowadza się do beznadziejnych sytuacji bez wyjścia by uratować w beznadziejnie nierealistyczny sposób - przeciąganie struny które budzi politowanie, to realizm godny bajki dla dzieci, w sumie jakby brać pod uwagę wszystkie filmy serii alien to prometeusz do nich pasuje, podobnie jak pozostałe tak i on nie wbił w ziemie. Jest wiele motywów z których wynika taaki, a nie inny montaż Prometeusza i skupienie na takich a nie innych wątkach, ale nie będe wnikał(film ma potencjał ale musiał się sprzedać) "Prometheus Explained" i "Space Jezus" comicbookgirl19 na yt oraz..jakby się zagłębiać Acient Aliens na HISTORY - szkoda bo jest to jeden z niewielu naprawde ciekawych filmow sf..szkoda móglby być lepszy lub móglby zapoczątkować nową serie "prequeli"

Moim zdaniem Paragraf 78 karmi względnym realizmem i "brudem" zbliżonym do pierwszego Aliena, mało tego...pierwsza część filmu zszokowała, takie kino chcę oglądać, w Alienie kobieta z krwi i kości, tu również drużyna w miarę z krwi i kości, relacje między ludzmi nieprzypadkowe, duży wzajemny szacunek mimo sporów - zauważyliście?
W Prometeuszu kobietka jest jak brulion zszyta zszywaczem biega skacze - genialne
Ogromny statek wojenny zestrzelony przez malutki stateczek, dwóch idiotów na pokładzie, proste błędy popełniane wyłącznie po to żeby niesamowitym poświęceniem je naprawiać, dużo efektów mało treści

ocenił(a) film na 3

hahaha