A ja twierdzę że są 2 różne zakończenia, tak samo jak w pierwszej części. Można
wnioskować to po scenach których nie widzieliśmy w filmie, nic teraz czekać na kolejne
zakończenie i wydać 16 zł. by zobaczyć jakie będzie kolejne zakończenie.
moim zdaniem to zakończenie musiało by być naprawdę długie. bo bardzo wielu scen nie ma...i chyba to zależy od sceny z kuchnią...jak wszystko spada. prawdopodobnie w drugim zakończeniu nie było by tej sceny i matka nie kazałaby wyjeżdżać. chociaż sądzę jednakże, że te sceny, których nie widzieliśmy miały nas zmylić i każdy sceptycznie nastawiony do serii miał pomyśleć "o boże jakie beznadziejne, rozwiązaniem jest krwawa marry"..jak się nie mylę w trailerze zamiast babci w jej domu w drzwiach było widać taką postać jak krwawą marry. do tego palący się dom i wywoływanie marry przez dziewczynki. takie rzeczy zostały wmówione dziewczynkom po całym rytuale zaślubin z Tobim..miały wierzyć że ich rodzice zginęli w pożarze i ze wywowały ducha, który ich nękał i tak jak mówiły w poprzednich częściach że budziły się a nad ich łóżkiem czarna postać...zupełnie jak na plakacie. czyli nasze podejrzenia dzieki trailerom miały sie potwierdzić...mieliśmy sądzić, że rozwiązanie będzie tak błahe. ich zamiarem było nas zaskoczyć i udowodnić że stac ich na coś. wydaje mi się że trailer to to co dziewczynki myślały o dzieciństwie jak dorosły, ale oczywiście mogę się mylić. w każdym razie film uważam za niesamowicie zaksakujący i pozytywnie go odebrałem, gdyby nie tylko sala młokosów śmiejących sie z każdej sceny. PS- scena z kuchnią i prześcieradłem chyba najlepsze :D
No to wnioskując po tym co napisałeś jak również po komentarzach innych stwierdzam, że film jest warty obejrzenia ;D ach to dobrze, bo już się bałam, że to będzie niewypał.. w takim razie muszę się wybrać ;-)
musisz! w prawdzie trochę pobluźniłem jak wyszedłem bo brakowało mi kilku scen ale po przemyśleniu i wyjaśnieniu kilku spraw z własnym umysłem stwierdzam że naprawdę dobry. i staraj się nie czytać o fabule filmu. nie będziesz miała elementu zaskoczenia!