Dali by sobie już spokój z tym shitem. Ale znając życie wyjdzie jeszcze z 15 części do póki ludzie całkiem się znudzą.
Problem w tym, że ludzie się tym filmem jarają jak by był naprawde dobry.. według mnie to jeden z najnudniejszych filmów. Jedyne straszenie widza polega na uśpieniu poprzez przewijanie urywków z domu a następnie pokazanie zjawy.. wow cóż to za horror !! oby wiecej takich szitów to bedzie supciaśnie i nastolatki beda sie cieszyc chodzac na super filmixy.
Dokładnie. Pozostałe części to kiszka, w ogóle nie straszne (przynajmniej dla mnie) i nudne jak nie wiem co, można sobie pospać na filmie bo ładnie zamula.
widze ze podobnie je ocenilismy z tym ze ja jedynce dalem 5 a dwójce 4 , Ty na odwrót. według mnie te 'horrory' są dla ludzi ktorzy lupią sobie pospać na seansie. bo n ie wierze ze ktos moze sadzic ze to jest straszne... to poprostu budzi cie ze snu ;p
Hmm.. Wy to musicie być baaardzo odważni skoro dla Was jest to seria, przy której można jedynie pospać :)
Odważni? ;] A czego tu sie chłopie bać? że firanka sie poruszyła? ze cień nagle sie pojawił? W dwójce ciekawe było ostatnie 10 min a reszta do kosza.Jeśli chcesz naprawde się przestraszyć to sięgnij po prawdziwy horror.
jedynka była naprawdę dobra, zrobiona inteligentnie, niskimi środkami, pobudzała wyobraźnię, przypominała prawdziwy film, nakręcony w domu - amatorski. Jak dla mnie jedynka w porządku, dwójka bardzo słaba, ale dla ostatnich kilkunastu minut warto było obejrzeć.
fauzi pytasz czego tu się bać? ciekawa jestem czy gdyby Twój dom był nawiedzony dalej twierdziłbyś że to wcale nie jest straszne :) osobiście uważam że i 1 i 2 były dobre a ja sama po tych dwóch częściach bałam się w nocy wyjść do łazienki :)
hehe ciekawie na to spojrzałaś;DD Inaczej.. śmieszne są krecone podrzędne horrory o zabójczych mrówkach,zabójczych szczurach itd. ale wiadomo ze jeśli bym spotkał je naprawde to bym sie bał.tak samo jak z sytuacją napisaną przez Ciebie powyżej.Ale to nie zmienia faktu że jako film nie stoi na zbyt wysokim poziomie.Przede wszystkim jest kierowany do "jakiejś" grupy osób,a nie do ogółu.Wystarczy spojrzeć na notę i zorientujesz się ze większosci film nie przestraszył.
1408 to też nie jest horror ale gdyby to sie stało w moim domu to pewnie że bym sie bał;] takze to zaden argument.
W 1 cześci jeszcze można mówić o jakimś zaskoczeniu.Wcześniej takiego filmu nie było,nie wydali fury pieniędzy a jednak udało się stworzyć porządny film.Za to szanuje pierwszą część.
W 2 części elementu zaskoczenia nie mogło być i przez to poprzeczka była ustawiona duzo wyzej.Tymczasem żaden zabieg mnie nie powalił.Końcówka jest mocna ale to raptem ile? 5 minut?
Tyle ode mnie.To jest tylko moje zdanie.Wy możecie mieć inne.
oczywiście szanuje Twoje zdanie :) każdy ma prawo miec inne. Wiec ja sie zaliczam do tej "mniejszosci" ktorym i 1 i 2 sie podobala :) a co do horrorow o morderczych mrowkach czy szczurach to nie przepadam za takimi :D
Trójka będzie za pewne, o tym jak to się zaczęło (sam plakat na to wskazuje). Czyli jak te siostry widziały ten cień ;D
Przecież jedynka jest straszna - Ma się takie uczucie, że za chwile coś na ciebie z tej kamery wyskoczy
Moim zdaniem seria PA zalicza się do grupy horrorów dla ludzi z ogromną wyobraźnią, gdyż właśnie na nią oddziałuje najbardziej. fauzi wspomniał, że czego się bać...'poruszonej firanki'? ludzie nie boją się poruszonej firanki...tylko tego co ją poruszyło...tego że jest natrętne...i dlatego że przydarzyło się to osobom ni z tego ni z owego i tak to wynika z jedynki. dla wielu jest to furtka do świata strachu- wtedy każdy odgłos wydaje im się takim upiorem, gdyż też są zwykłymi osobami, którym może się przydarzyć taka historia bo wierzą w inne życie, życie poza grobowe. ja zaliczam się do grona osób z ogromną wyobraźnią...i może jedynka czy dwójka na mnie nie zadziałały jakoś mocno (chyba że często wspominany finał drugiej części) to jak widzę po trailerach- trójka z wieloma momentami gdy ujrzę naszego kochanego upiora wywoła u mnie poruszenie. no i jeszcze chcę nadmienić- bloody mary...a raciczki w jedynce? do tego wspominany chłopiec w trailerach...dużo tych upiorów :)
Dla mnie seria Paranomal Activity jest jedną z lepszych horrorów jakie powstały. pierwsza część była świetna druga taka sobie tu przyznam racje. Trailery 3ciej części pokazują że jednak będzie dość mocna...
Tak jak napisał sikorzak to filmy dla ludzi z dużą wyobraźnią tutaj też chciałbym dodać że dla ludzi którzy przeżyli podobne niewyjaśnione zjawiska taki film to HORROR przez duże H... Bo wszystko to odczuwają. Może dla niektórych śmieszny jest fakt istnienia dchów i tego typu zjawisk... ale ludzi spotykają takie rzeczy niewyjaśnione. Sam coś takiego przeżyłem ( może nie w tym stopniu co w PA ale naprawdę nikomu nie życzę tego co przytrafiło się mnie [ i nie jestem po żadnych środkach odurzających pisząc ten post]] Ludzie którzy wierzą w takie rzeczy i którzy to przeżyli ten horror na pewno im wejdzie mocno na psychike. I o to w sumie chodzi...
i jak tu nie wierzyć w duchy jak większość wieczornych tematów na wyjazdach ze znajomymi to albo obgadywanie, albo wódka, albo duchy. no way inny temat nie przechodzi. więc jest coś na rzeczy...ja wierzę w życie poza grobowe i kurde PA niestety porusza wyobraźnię. i jak fajnie, że ten okropny tydzień kończy się tak pozytywnie oczekiwanym seansem! :)
Moim zdaniem pierwsza część naprawdę straszna , za to druga tylko przez ostatnie 10-15 minut. Każdy inaczej odczuwa strach, jedni boją się zabójczych robali czy gościa latającego z piłą mechaniczną a dla innych np. mnie lepsze są horrory o zjawiskach paranormalnych, egzorcyzmach itp. Lepiej oddziałuje to że nie wiadomo z czym do końca ma się do czynienia, że to 'coś' co jak piszecie poruszyło firanką to nie konkretna osoba czy zwierzę, nie jest namacalne przez co człowiek odczuwa wrażenie że nie potrafiłby z tym walczyć skoro to coś z pozoru nie istnieje. Przecież oglądając film z facetem ktory przez godzine biega za ludźmi i ich morduje bawiąc się w kotka i myszke wielu z nas zapewne siedzi i mysli 'no co jest jest ich pare osób i nie potrafią zabić jednego?' a w psychologicznych filmach jednak takie cos nie przyjdzie do głowy bo nikt nie wie za bardzo jak z tym walczyć i to też potęguje strach. Dlatego Paranormal Activity obie części są dla ludzi z wyobraźnią i tych którzy wierzą w duchy.