Na przekór pozostałym, dlaczego? Bo z reguły wysokie noty dostają typowe, amerykańskie gnioty zwane horrorami, ten ucieka od konwencjonalnej miazgi zza oceanu.
a teraz przeczytaj swój komentarz jeszcze raz, następnie jeszcze i jeszcze raz !
No i? Chciałeś się czymś popisać? Czegoś nie zrozumiałeś? To ja chętnie wyjaśnię, wystarczy poprosić.
ten film też jest zza oceanu a po drugie primo wcale nie ucieka a pokazuje najgorsze dno gatunku
widzę człowieku, że masz problem z rozumieniem prostej treści pisanej. Więc teraz ja polecam czytać mój wpis po 100 razy, aż ciężki i przerdzewiały umysł zatrybi. Czy gdzieś napisałam, że film nie jest zza oceanu? Gdzie?
Ten film to gniot nad gniotami, nie mam pojęcia co Cię w nim tak podnieca ! PA było jeszcze do zniesienia ale PA 2 i 3 to porażka ! Tanie zabiegi typu cisza i JEB !!! Żałosne gówno, z tandetnymi aktorami. Zachowanie rodziców dziewczynek wcale nie odbiega od norm typowego amerykańskiego horror'ku, tu poje bani na umyśle i tam.
Ciebie podnieca Piła czy inne głupoty? Co ciebie podnieca, daj przykład, na pewno będę mogła wtedy przy kilku tytułach zapytać o to, co cię jara w tych filmach. Widzisz, gust to coś względnego, ja mogę lubić coś innego, ty coś innego, czy ja się za przeproszeniem p... do twojego gustu? Już widziałam tutaj twoje komentarze, ale odpowiedź sobie podarowałam, fajnie by było gdybyś też to zrobił, a jeśli już tak cię swędzi żeby odpisać, to staraj się po pierwsze- zrozumieć o czym piszę, po drugie- pisać ciut grzeczniej. PA 1,2 oraz 3 są dla mnie filmami bardzo dobrymi bo nie są tak oklepane, typowe, amerykańskie horrory przeważnie nie mają w sobie tego czegoś, ten film ja na produkcję USA ma w sobie coś. Oceniam go bardzo dobrze spośród filmów w swojej kategorii, niskie koszty, zero super efektów specjalnych, bez hektolitrów krwi, odejście od konwencji, aktorzy mający się zachowywać jak pospolici ludzie, usypianie widzów w jednym momencie by później nagle wyrwać ich z tego uśpienia i to w banalny sposób, tym właśnie "JEB". Czyli wszytko się kupy trzyma i daje dobry film jak na horror made in USA.
Rany boskie daruj sobie ten bełkot, bo PA jest i tak oklepany i twoje wywody tego nie zmienia! 94filoxx kulturalnie i trafnie ocenił ten film, a ty rzucasz sie po nim jak obrazona fanka Justina Biebera. I dla twojej opinii- nie! nie lubie Piły, flaków ani hektolitrów krwi.
Nie podoba się bełkot, nie czytaj, jakież to proste co? Bycie frajerem nie daje ci upoważnienia, do wypowiadania się na temat mojego gustu...z drugie strony, bycie frajerem obliguje tylko do robienia syfu zamiast konstruktywnych wypowiedzi. Kulturalnie i trafnie odpowiedziałam 94filoxxowi na jego debilną zaczepkę, nie zauważyłeś? Nie dziwię się, widać jesteś jeszcze na poziomie żartów z Bieberem. Gówno mnie obchodzi co lubisz szczerze mówiąc, więc już nie pyskuj tyle bo ci się klawiatura posypie.
ja pi...e, co za tępa dziewuszka pisze do mnie tekst typu "Rany boskie daruj sobie ten bełkot" czy ty dziewucho widziałaś swój bełkot pod tymi gównianymi serialami polskimi, ile ty masz lat żeby tworzyć takie bezmózgie wypowiedzi?
Ciekawy jestem na jakiej podstawie wstawiłaś mu 10! Zapewne Twój argument brzmiał by " bo był fajny " hahahaha beka, filmy które uważam za " fajne " oceniam 7-8 a nie 10.
Ja oceniam średnio dwa filmy na 10 w 100 oglądniętych czyli 1 film na 50 zasługuje na 10.
A Ty dajesz każdej wydmuszce !Szkoda cokolwiek pisać.
ps. bym zapomniał ja nie krytykuję Twojego gustu bo ty go po prostu nie masz !!!
"hahaha beka" oj dziecko dziecko, język i poziom gimbusa... 10/10 mu daje dlatego, że dzieci go nie pojmują, 10/10 na złość tobie, pasi? Gdyby nie ty, to film dostałby ode mnie 6/10. Ty za to masz gust jarmarczny, nie powiem że nie masz gustu, bo każdy jakiś ma, gówniany jak ty czy wysublimowany jak ja.
no łał, oceniłeś już 100 filmów.... no sukces powiem ci, faktycznie można wtedy mówić że się ma "góst" i bawić się w krytyka, idź się może przeżuć na lżejsze kino, wiesz takie gdzie hektolitry krwi się leją a teksty bohaterów powalają prostotą, tam się twój ust sprawdzi najlepiej, może cię nawet docenią jako "krytyka".
Gust jarmarczny, kompromitacja. Żenujące ale prawdziwe, tym stwierdzeniem zarzuciłaś mi, że na 10 oceniam filmy jak to nazwałaś " jarmarczne " czyli tandetne. Oczerniłaś klasykę kina i zapewne nie obejrzałaś jeszcze żadnego z filmów widniejących w moim n.o.
" oceniłeś już 100 filmów " nie sto a osiemset i wcale nie uważam się za krytyka czy też znawcę, po prostu potrafię odróżnić dobry film od złego a seria PA jest raczej tą złą. Ja piszę o filmach grozy a ty mi tu wyjeżdżasz z gatunkiem gore ! Powiedz mi co jest takiego w PA, że uważasz serię za głęboką! ? Moim skromnym zdaniem seria jest przepełniona tandetnymi zabiegami mającymi na celu przestraszyć 13 latki!
"Gust jarmarczny, kompromitacja" no brawo, cieszę się, że dostrzegłeś jak się kompromitujesz. A dostrzegłeś może, że gdybyś nie był chamem to obrażania cię by nie było? Pewnie nie.
"tym stwierdzeniem zarzuciłaś mi, że na 10 oceniam filmy jak to nazwałaś " jarmarczne " czyli tandetne. Oczerniłaś klasykę kina i zapewne nie obejrzałaś jeszcze żadnego z filmów widniejących w moim n.o. " Ale o co chodzi? Ty masz prawo mówić źle o czyimś guście a inni nie mają prawa mówić o twoim? To co dla ciebie jest klasyką dla innych nie musi być, to czego ty nie pojmiesz inni o sprawniejszych umysłach pojmą, co wtedy? Narażają się na napaść ignoranta? Nie wolno wyrażać poglądów bo przyjdzie gbur i zacznie ich wyśmiewać? Ty człowieku nie zrozumiałeś nawet mojej pierwszej wypowiedz, więc jak ty możesz mieć umysł na tyle sprawny by oceniać dobrze prawdziwe klasyki kina? Już ci napisałam czemu PA daję 10, żebyś się wściekł i pękł skoro tak się nadymasz z powodu różnicy zdań. PA uważam za bardzo głęboką, w końcu dzięki niej mogę rozpoznać z kim tu nie warto dyskutować... sam film mnie nie ruszył specjalnie, ale dla takich ludzi jak ty uznam go za geniusz filmowy. Dobrze wiedzieć, że nie masz 13 lat.
Ja mogę mówić o Twoim guście bo widziałem większość filmów z Twojego TOP Ty natomiast z mojego TOP nie widziałaś żadnego więc ...
w takim razie teraz masz szansę na popis, którą perełkę miałaś okazję zobaczyć ?
94 to data twoich urodzin? A ty pisałeś o filmach jakie są w moim top 10 czy jak to się tam nazywa? No nie ma ich. Kurcze, wydawało mi się że przy rejestracji filmweb sam podsuwa tytuły, ocenia się je jak lecą ewentualnie daje "nie chcę obejrzeć" albo "chcę obejrzeć" w trakcie używania portalu ocenia się pozostałe filmy, które się obejrzało. Za tępy jesteś by się pokapować co? Widziałam te same filmy co ty, no ale jeśli nie na ich w systemowym TOP10 u mnie na tych samych miejscach to musiałam ich nie widzieć... matko, co za kretyn...
Pisząc TOP mam namyśli " the best " czyli te które masz w najwyżej ocenianych a skoro masz tam same syfy i gdzieś ukryte pozostałe poza tymi ośmioma widniejącymi to znaczy, że jakiekolwiek gówienko może wywrzeć na tobie takie samo wrażenie jakie wywiera klasyka kina na widzu. Ja na 10 mam ocenionych 14 filmów na osiemset ocenionych! Ty jak się domyślam masz tego znacznie więcej ( ocen na 10 ). A jedynym argumentem który świadczy wg Ciebie, że film jest godny 10siątki to, to że film " był fajny " czy też " bardzo fajny " kompletna bzdura i kompromitacja! Filmy które uważam za fajne oceniam na 4-6 !
" 94 to data twoich urodzin? " A co Cie to tak interesuje ? Załóżmy, że tak mam te 18 lat i co ... Już nie masz ochoty na polemikę ? No właśnie więc załóżmy, że pytania nie było. I cyfra poprzedzająca mój nick pozostaje tajemnicą.
"Pisząc TOP mam namyśli " the best " czyli te które masz w najwyżej ocenianych" Czy musisz powtarzać po mnie? W jakim celu ten zabieg?
A może ty masz same syfy w swoim top 10? Jak myślisz? Pierwsze widniejące u ciebie filmy gdy zakładałeś film web to były zapewne równe "syfy". Może nie masz dobrego gustu? A może wyczucia? Nie rozumiesz dziecko drogie, że każdy lubi inny film? Widzę, że dobrych filmów też sporo jeszcze nie widziałeś. Masz w TOP 10 komercję, pop klasyki, które widział już chyba każdy, które są przewałkowane, rozebrane na części pierwsze i przeanalizowane. Zadajesz sobie wiele trudu nad pojmowaniem filmów może i genialnych ale prostych jak konstrukcja cepa...super, jak dorośniesz dasz radę z innymi filmami, może. Zrozumiesz, że mając 18 lat byłeś zarozumiałym chłopakiem, któremu się wydawało, że po obejrzeniu z kolegami dobrze wypromowanych filmów, stał się krytykiem sztuki filmowej- byłeś daleko od jakiegokolwiek poziomu i prawdy. Ja rozumiem, że ten wiek już tak ma, chce się ludziom docinać, chce się mieć monopol na prawdę itd.
Uczepiłeś się tego PA jak kleszcz cygańskiej dupy, dlatego film dostał ode mnie 10/10. Ogólnie film mi powiewa, w realnej ocenie ma ode mnie 6/10 dobry jak na debiut na dużym ekranie, ma tą ocenę za pomysł, za niski nakład kasy, za efekty tak banalne i sprawdzone że po prostu dobre..wiem, że nie łapiesz, to w końcu nie klasyka.
"I cyfra poprzedzająca mój nick pozostaje tajemnicą" Jej, robi się tajemniczo.
Wiesz, dodam jeszcze, że obejrzeć film i ocenić go tak jak inni to nie sztuka, umieć o nim pisać to sztuka. Konstruktywne dyskusje to sztuka... zaczepki na poziomie gimbusa to nie sztuka. Po filmwebie trudno wywnioskować kto i co naprawdę obejrzał a kto ocenia film "za stadem". O twoim guście i znajomości kinematografii zadecydują twoje wypowiedzi. Na razie jest krucho...
Ja próbuję polemizować Ty natomiast moje wpisy traktujesz jako atak ja agresorem nie jestem. To, że po alkoholu maźnie się to i owo a potem chce się tego bronić cóż ... mój błąd.
Broń bożę nie mam zamiaru się usprawiedliwiać!
" Ciebie podnieca Piła czy inne głupoty? Co ciebie podnieca, daj przykład, na pewno będę mogła wtedy przy kilku tytułach zapytać o to, co cię jara w tych filmach "
Ja nigdzie nie napisałem, że filmy typu piła mnie podniecają a tym bardziej nie wspomniałem o jakich kol wiek horrorach które uważam za perełki gatunku grozy.
Jednak przytoczę parę tytułów po to by pokazać Ci jak wypada PA na tle dobrego horroru.
Moje najlepsze horrory: " Lśnienie ", " Harry Angel ", " Dziecko Rosemary " czy też " Omen " te filmy wgniatają w ziemie, wciskają i ugniatają serię PA! Miazga.
"Ja próbuję polemizować"
Dla przypomnienia
"a teraz przeczytaj swój komentarz jeszcze raz, następnie jeszcze i jeszcze raz !" przykład "polemiki" jak nic
dalej -"Twój argument brzmiał by " bo był fajny " hahahaha beka," poziom poniżej 0, do polemiki to ci daleko
"bym zapomniał ja nie krytykuję Twojego gustu bo ty go po prostu nie masz !!!" podstawa grzeczniej polemiki prosi się by przypomnieć zdanie, że o gustach się nie dyskutuje. Widzisz młokosie? To proste, wystarczy chcieć, ty od razu zacząłeś od ataku, nie licz teraz na miłą dyskusję, przerosła cię ambicja to czas cię sprowadzić na ziemię.
"Ja nigdzie nie napisałem, że filmy typu piła mnie podniecają" no nie napisałeś, ale zacząłeś od zdania
"Ten film to gniot nad gniotami, nie mam pojęcia co Cię w nim tak podnieca ! " A czy ja napisałam, że film mnie podnieca? Czy ja zaczęłam dyskusję znowu jak cham? Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.
"Moje najlepsze horrory: " Lśnienie ", " Harry Angel ", " Dziecko Rosemary " czy też " Omen " "
WOW! No wiesz, klasyka, którą widział już każdy, mam nadzieje że Omen stara wersja... a Lśnienie chociaż zrozumiałeś? Dziw, że zestawiasz klasyki z PA, filmem może by rzecz "amatorskim" reżysera z mlekiem pod nosem. Na samym początku pisałam, że PA jak na swoją kategorię jest dobry i nie chodziło mi dziecko drogie o kategorię "horror" jako zacny znawca miałam nadzieje, że zrozumiesz no ale...lipa.
Miazgą jest twoja impertynencja, miazgę sam sobie zrobiłeś sprowadzając klasyki do dyskusji o Paranormal Activity 3. Wszystko chcesz postawić na jednym poziomie i na tym poziomie oceniać.
Słuchaj nie mam zamiaru rozbijać Twoich frustracji na czynniki pierwsze! No ale muszę :(
"przerosła cię ambicja to czas cię sprowadzić na ziemię."
Ambicja czego ? Chyba nie mówimy tu o Paranormal Activity bo ten film, nie miał żadnej ambicji. Gdyby chociaż film był przestrogą dla ludzi bawiących się w czarną, białą magię spirytyzm i inne tarroty! To może i coś by z tego było no ale, że twórcy woleli zrobić bajkę :( Cóż ...
"WOW! No wiesz, klasyka, którą widział już każdy"
Na ten przykład Paranormal Activity oceniło 44.612 osób natomiast "Omen'a" 43.123 mimo iż jest o naście dekad starszy a PA w zaledwie 5 lat przegoniło oglądalnością klasykę.
To PA jest blockbusterem którego widział już każdy poszukiwacz " strachu " rekomendowany przez co drugie dziecko, zresztą "Harry Angel" oceniło jeszcze mniej osób zaledwie 15.972! Więc proszę Cię nie ośmieszaj się, statystyki nie kłamią.
" Lśnienie " zrozumiałem i uwielbiam go zarówno za ambicję jak i kreację Jacka Nicholsona.
"Na samym początku pisałam, że PA jak na swoją kategorię jest dobry i nie chodziło mi dziecko drogie o kategorię "horror" "
Po pierwsze primo nie jestem dzieckiem a po drugie wiem o jaką kategorię Ci chodziło. PA jest prekursorem to on rozpoczął tą kategorię więc musi być dobry, dopiero za nim ruszyła masa zbędnych remak'ów i sequeli.
No chyba, że chodziło Ci o sposób w jaki jest nagrany czyli z kamery ręcznej. A tu miała byś już minusa bo BWP, REC i inne twory tego typu były stokroć lepsze!
"ma tą ocenę za pomysł, za niski nakład kasy, za efekty tak banalne i sprawdzone że po prostu dobre..wiem, że nie łapiesz, to w końcu nie klasyka."
Kurde "Dwunastu gniewnych ludzi" to dopiero niskobudżetowa produkcja scenografia przez cały czas ta sama a sam film bez ŻADNYCH efektów!
Jak widzisz również lubię filmy jakbyś to nazwała " z banalnymi zabiegami "
Odstawmy klasykę na bok zresztą w moich n.o (najwyżej ocenianych) niema tak dużo filmów klasycznych bo są aż 3 filmy z 07r. które jeszcze nie zaliczają się do klasyki! Zresztą Leon i PK też nie.
Zacznę od tego, że PA część pierwsza była zajebista dałem 7/10 ( oglądałem z najlepszą końcówką których było ok. 6) a w mojej skali 7 to bardzo dużo dla horroru np. Egzorcyście również tyle dałem. Ale sequel i Prequel część 2 i 3 to porażka PA 2 wgl. nie był straszny a głupkowatość bohaterów była taka sama jak w innych horrorach. Natomiast PA 3 to już kompletne nieporozumienie, akcja dzieje się w latach 80 a dom wyposażony w takie nowoczesne rzeczy że szkoda słów. Zresztą III wszystko spieprzyła bo w 1 miałem wrażenie, że Katie jest zdziwiona zaistniałą sytuacją mimo iż w dzieciństwie gadała z duchami na jej oczach wygięło ojca w plecach haha to dopiero błąd!
Scenariusz do dupy i niby te zabiegi o których mówisz mają naprawić to dziadostwo które zgotował reżyser ?
A i jeszcze jedno nie robisz mi na złość oceniając PA 3 na 10 spokojnie możesz dać to 6. Jak dla mnie, dziecinne zachowanie :)
"Kurde "Dwunastu gniewnych ludzi" to dopiero niskobudżetowa produkcja scenografia przez cały czas ta sama a sam film bez ŻADNYCH efektów! " Znowu mieszamy kategorie co? To już chyba norma, trzeba dla ciebie zrobić kategorię "klasyk". Zatem, 12 gniewnych ludzi nie miało części, więc porównajmy do PA 1 koszt, 350 000 za 12, 15 000 za PA. Coś jeszcze? Efekty, skoro już mieszamy kategorię, czy 12 gniewnych ludzi był filmem z potrzebą efektów? NIE BO TO NIE TA KATEGORIA!
Odkryłeś Amerykę z tym że sequele z reguły są gorsze, bo twórcy tracą wątek a łapią kasę- ot, cała tajemnica.
Katie niczego nie pamiętała później, dlaczego? Możesz się tego również dowiedzieć z pozostałych jak i III części. III trzymała się kupy z pozostałymi częściami, nie można zarzucić reżyserowi, który jest żółtodziobem, rażącej niespójności i błędów. Scenariusz i tak dobry, mogło być znacznie gorzej, jednak niedoświadczony filmowiec wybrnął z tego. Twórcy twoich kultowych filmów też kiedyś zaczynali i nie byli od razu mistrzami.
O filmie harry angel nie porozmawiamy, nie oglądałam bo nie trawię Rourke.
No nie, przecież mówienie o tym filmie dobrze i danie mu 10/10 powoduje, że namnożyłeś koszmarnych komentarzy, to dopiero jest dziecinada... bo ktoś ma inne zdanie, inny gust, weź tupnij jeszcze nóżką.
"Ambicja czego ? Chyba nie mówimy tu o Paranormal Activity"
Bien! Nie mówimy o PA tylko o twoim zachowaniu, szczególnie względem innych na tym portalu. Masz inny gust, OK ale nie wymądrzaj się, nie stawiaj się na miejscu krytyka filmowego bo daleko ci do niego.
"Gdyby chociaż film był przestrogą dla ludzi bawiących się w czarną, białą magię spirytyzm i inne tarroty!" No tak, to byłby sprawdzony schemat...
"Na ten przykład Paranormal Activity oceniło 44.612 osób natomiast "Omen'a" 43.123" Miło że zajrzałeś w filmweb, filmweb jest przecież jedynym źródłem wiedzy na temat tego, ile osób obejrzało Omen, np osób nie korzystających z portali mających opinię "młodzieżowych" a PA jako że weszło do kin niedawno, tutaj zostało ocenione przez większą liczbę osób, szczególnie młodych i bardzo młodych. Tak więc może ty się nie ośmieszaj człowieku, robiąc statystyki za pomocą tego portalu i bazując na tym, ile osób co oceniło a zatem kto więcej razy widział dany film, tutaj się tego nie dowiesz. Omen pozostanie klasyką przemyconą wszędzie, PA może być filmem wokół którego toczy się żywa dyskusja bo jest nowszy. Wyjdź poza filmweb, google ci pomoże. Wtedy pozwalam ci użyć słowa "statystyki" zrozumiałeś?
""WOW! No wiesz, klasyka, którą widział już każdy"
Na ten przykład Paranormal Activity oceniło 44.612 osób natomiast "Omen'a" 43.123 mimo iż jest o naście dekad starszy a PA w zaledwie 5 lat przegoniło oglądalnością klasykę.
To PA jest blockbusterem którego widział już każdy poszukiwacz " strachu " rekomendowany przez co drugie dziecko, zresztą "Harry Angel" oceniło jeszcze mniej osób zaledwie 15.972! Więc proszę Cię nie ośmieszaj się, statystyki nie kłamią"
Kur*a, trzymajcie...filmweb prawdę ci powie co jest bardziej kultowe, filmweb wie, który film oglądano częściej. Skoro przegnoiło oglądalnością klasykę, to musi być zajebiste co? Zapędziłeś się w kozi róg.
"Po pierwsze primo nie jestem dzieckiem a po drugie wiem o jaką kategorię Ci chodziło. PA jest prekursorem to on rozpoczął tą kategorię"
Poważnie? No i machnął się pan krytyk, zapomniał o prawdziwym prekursorze, chociaż o nim wspomniał. W czym bym się machnęła? Nie bardzo rozumiem twojego nielogicznego rozumowanie, wybacz. Napisałam, że PA na swoją kategorię jest dobry (sam mnie zacytowałeś) więc w czym miałabym minusa? Nie pisałam, że jest najlepszy a dobry...czytanie ze zrozumieniem kłania się po raz już chyba 100.
Trochę Ty masz racji trochę ja, że tak powiem uzupełniamy się nawzajem.
Zajrzałem w google zajrzałem też na imdb i muszę powiedzieć że statystyki są bardzo zbliżone do tych webowych no tylko, że tam PA już kompletnie przebija oglądalność Omena. Nigdy się nie dowiemy który film więcej osób widziało więc pozostaje nam bazować na tym co mamy.
"Masz inny gust, OK ale nie wymądrzaj się, nie stawiaj się na miejscu krytyka filmowego bo daleko ci do niego. "
Przepraszam Cię bardzo ale to Ty zemnie robisz krytyka, ja nie jestem nawet znawcą. Wypowiadam się w sposób obiektywny!
"PA jest prekursorem to on rozpoczął tą kategorię"
Tak On zapoczątkował " modę " na filmy z uwiecznianiem duchów za pomocą ręcznej kamery !
ps. jeżeli już cytujesz moje wypowiedzi to może oddziel je jakoś bo, ciężko się to czyta :(
O co Wy się w ogóle kłócicie:D Ten film nie jest ani tak dobry, żeby tych, którym się nie podoba wyzywać od idiotów ani tak fatalny, by mieszać go z błotem.
Film jest po prostu średni. Obejrzałam do końca, bo nigdy nie wyłączam filmu w połowie... chyba, ze jest naprawdę fatalny, ale wtedy go nie oceniam.
Zachowanie rodziców było irracjonalne, tego drugiego gościa od kamery też. Po tym co widział na nagraniach wywoływałby z dziewczynką ducha w łazience? Nie sadzę... Mąż przystępujący do tłumaczenia małżonce co się dzieje w domu zaczynałby od takiej historii zamiast pokazać jej nagrania? Te i inne śmieszności zabierają filmowi gwiazdki i w moim mniemaniu czynią film frustrującym a nie strasznym. miał kilka fajnych scen, ale wszystkie były przewidywalne. Daję mu ocenę 5.
Zaznaczam, że lubię zarówno flaki jak i horrory dające po głowie. Lubię kosmitów, duchy i gości z piłami mechanicznymi.
"10/10 na złość tobie, pasi? Gdyby nie ty, to film dostałby ode mnie 6/10" - nie pamiętam, kto to napisał, ale położyło mnie to po prostu:D
Nie wiem, co Cie dziwi:)
Też jestem zdania, ze trafnie podsumowałam film. Cieszę się, że się ze mną zgadzasz;)