PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605096}
5,8 50 tys. ocen
5,8 10 1 49869
4,9 12 krytyków
Paranormal Activity 3
powrót do forum filmu Paranormal Activity 3
ocenił(a) film na 8
Gangelus

marzę o tym, bo po obejrzeniu dwójki, rok czekałem na trójkę. ale kurde....moim zdaniem Toby dostał co chciał od wielu lat w dwójce i sobie odszedł....trudno jest wymyślić cos dobrego...chociaż żyją jeszcze trzy ważne postacie- Hunter, córka ojca Huntera i Katie, w której ciele żyje Toby...mogą coś ogarnąć. więc miejmy nadzieję że tak :)

ocenił(a) film na 7
sikorzak

Katie zdecydowanie można uważać za martwą, mysle, ze po wyjsciu z niej Toby'iego juz nie bedzie żyła. Również z Hunterem nie wiązałbym kolejnej części - został po prostu odebrany - wątek IMO zakończony (przeciez nie bedzie birgał po innych domach i zabijał...).

Przychylam się do zdania, żę kolejna część może byc kolejnym prequelem i będzie sie tyczyc sabatu czarownic.

ocenił(a) film na 7
Gangelus

A według mnie będzie część czwarta.Nie wyjaśniło się, co stało się z Hunterem, oraz trójka dziwnie się skończyła i trzeba by było to wyjaśnić.

ocenił(a) film na 9
GitMan32

Ja też myślę, że będzie czwarta część - sporo na tym zarobią:D

ocenił(a) film na 5
Biegunka00

Popieram pomysł z 4tą częścią, nawet z 5 i 6tą, byleby było na poziomie a z serii PA nie zrobiło się to co z np. Piłą - pierwsza część - zajebista , dwójka, trójka - także świetne, siódma część w 3D - amerykańska, komercyjna kupa na kiju ...

ocenił(a) film na 7
Gangelus

A może coś więcej o sabacie czarownic i historii Toby'ego jako człowieka jeszcze? Kolejna część mile widziana ;]

Gangelus

ranyyy, na bank będzie część 4 i nie sądzę, żeby brali się za to co się stało z Hunterem.
według mnie pokażą historię babci, co ona ma wspólnego z tym wszystkim, skąd się wziął Toby, co otrzymała od niego w zamian za pierwszego pierworodnego po złożonej obietnicy.
i pewnie będzie, jak wyglądało później dzieciństwo dziewczynek po tych całych wydarzeniach - w 2 mówiły, że jakaś ciocia (zapewne przejęła opiekę nad nimi) zabraniała im o tym mówić co się działo w przeszłości.

i najważniejsze - chciałabym żeby się wyjaśniło w 4 części, co Katie mu obiecała, co miała zrobić. nie sądzę żeby chodziło o poświęcenie z jej strony i oddanie życia.

pytanie tylko kto tym razem będzie wszystko nagrywać, wszystkich już pozabijali :P

ocenił(a) film na 8
klaa4

kurde. no tak. wszędzie myślałem, że Katie na początku 3 mówiła że babka umarła. teraz już pamiętam...rzeczywiście to ciotka umarła. więc właściwie zagadkę co do czwórki mamy rozwiązaną. nie sądzę by opowiadała o wydarzeniach sprzed trójki...w miarę wiemy o co chodzi i ni jak odnosiły by do zamysłu PA...bo tak chodzi o straszenie rodziny...a tam po prostu babka jest sobie w sabacie...więc nie wiem co by pokazali. za to rzeczywiście to logiczne...mogą pokazać co się dzieje pomiędzy trójką, a dwójką...kim jest ciotka..co się działo z dziewczynkami...no i ktoś by nagrywał..na pewno to dobrze wymyślą. jeżeli w trójce oglądaliśmy nagrania z tego pudełka to może w tym pudełku zachowały się również kasety z wydarzeń po trójce? to by było logiczne i z pewnością na więcej pytań otrzymalibyśmy odpowiedzi.
do tego moim zdaniem producenci nie zrezygnują z możliwości nakręcenia 5 filmów...dlatego tematyką następnego spokojnie może być co się dzieje z Katie i Hunterem. i dlaczego miała by nie żyć jakby Toby opuścił jej ciało? przecież pod koniec trójki jest w jej ciele...a w jedynce i dwójce żyje. tak samo w dwójce jest w ciele Kristi...sądzę, że tu również jest masa rozwiązań do wymyślenia i jak widzę po trójce to doskonale o to zadbają..pewnie też przewyższy to nasze wymysły :)

ocenił(a) film na 9
klaa4

Katie obiecała Toby'emu, że go poślubi (czy coś w tym rodzaju) - była scena gdy u babci szykowała się do ceremonii lecz jej mama szybko to przerwała słysząc z kim ta uroczystość...
babcia wzamian za pierworodnego otrzymała majątek.
sądzę, że kolejna część nie będzie o dojrzewaniu dziewczynek - przecież w pierwszej jak i drugiej części mówione było, iż tylko w dzieciństwie miały "owe przygody z duchem"... Hunter, tak jak piszesz - został zabrany, zgodnie z obietnicą.

GitMan32 - film zakończył się nie o tyle dziwnie co nieprzewidzianie - poszły się przygotować do zaślubin Katie z Toby'm i całego obrzędu (sabatu). Następnie jest dorastanie dziewczynek i druga część filmu.

kiprowaty - zgadzam się odnośnie Piły - IV jeszcze jeszcze ale V już robione "na siłę"

ocenił(a) film na 8
fred_master

chłopie...Kristi z Tobym...
i nie tylko babcia, ale prawdopodobnie cała rodzina już od samej obietnicy babki żyła w dostatku.
w pierwszej i drugiej tak mówiły dziewczynki- i mówiły o czarnej postaci nad łóżkiem i spalonym domu, których jeszcze w oficjalnej wersji nie ujrzeliśmy..- do tego pamięć mogła być im wyczyszczona więc mogło się jeszcze dużo dużo dziać.

ocenił(a) film na 9
sikorzak

sorki - popiepszyły mi się imiona - zwracam honor.

ocenił(a) film na 3
Gangelus

Będzie na pewno. A potem co najmniej 8 kolejnych części, żeby przebić serial "Piła", i żeby wyciągnąć kasę od debili, którzy nie zorientowali się, że kręcąc g..wniane filmiki można wciskać im ciemnotę, że oglądają coś nowego.

ocenił(a) film na 8
Gangelus

Ja byłbym za tym, by 4 opowiadała historię po części trzeciej, do wydarzeń ze spalonym domem. Potem (co niestety zwykle nie wychodzi na dobre) można by się zająć całkiem nową historią - nowa rodzina, inna sytuacja, dając tym samym nowe możliwości do popisu, bo mam wrażenie, że teraz to już będzie odgrzewanie kotleta...Oglądając trójkę doszedłem do wniosku, że twórcy PA są wyjątkowo pomysłowi (chociażby genialny pomysł z obrotową kamerą), więc może całkiem nowa historia nie wyszłaby tak źle.

ocenił(a) film na 8
Koschei

dokladnie. wszyscy myśleli, że będzie mocno konwencjonalnie i nic nowego nie wymyślą.