PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605096}
5,8 50 tys. ocen
5,8 10 1 49865
4,9 12 krytyków
Paranormal Activity 3
powrót do forum filmu Paranormal Activity 3

Pamiętam, że zanim obejrzałem "1", znajomi próbowali mi wmówić, że jest na faktach, w co zresztą sami wierzyli, póki im nie udowodniłem, że jest inaczej.

I twórcy pewnie chcieli, by tak było, ale teraz odeszli od tego myślenia, chociażby dodając efekty dźwiękowe czy muzyczne.. sztucznie wywołujące strach. nie wspominając już o efektach komputerowych, które w jedynce można było policzyć na palcach jednej dłoni.

Film wg. mnie ciekawy, całkiem inny od pierwszej części - bardziej podchodzi do "profesjonalnego" filmu w przeciwieństwie do "amatorskiej" jedynki, co z jednej strony na plus, z drugiej jednak działa to na niekorzyść.

Na wiele pytań jest odpowiedź, powstało też wiele nowych (np. te czarownice).
Będzie kolejna część? :)

ocenił(a) film na 7
Manifestus

Nastepna część ma sie podobno pojawić w październiku tego roku. Tak przynajmniej wyczytałam w internecie i na stronie filweb. Muszę przyznać, że po obejżeniu 1 części też myślałam, że jest ona na faktach tak samo jak i Paranormal Entity. Teraz już wiem, że to nie prawda i wcale mi to nie przeszkadza ponieważ uważam, że wszystkie trzy części to niezła robota. Jak wiadomo w większości filmów im dalszy numerek na końcu tym co raz bardziej wielka chała jednak w przypadku paranormal activity każda częsć na swój sposób jest dobra, trzyma w napięciu i to jest najfajniesze w tym filmie.

ocenił(a) film na 7
UlCcCia

Obejrzyjcie serial dokumentalny Ghost Adventures. Tam takie sytuacje pojawiają się co odcinek a co lepsze wszystko jest prawdziwe. W skrócie to 3 typów Zak Bagans Nick Groff i Aaron Goodwin zamykaja się na całą noc w najbardziej nawiedzonych miejscach na świecie uzbrojeni jedynie w kamery na podczerwień,dyktafony i troszkęsprzętu który testują od naukowców aby bardziej poznać paranormalny świat. Cały serial jest fenomenalny. Na wiosne startuje 6ty sezon. W polsce bardzo mało znany gdyż emituje go kanał travel HD nie dostępny na żadnej polskiej platformie cyfrowej.Na torrentach możecie znaleść wszystkie odcinki.
Zacznijcie od serialu dokumentalnego : Ghost Adventures Documentary z 2004 roku. Niedowiarków takze odsyłam do tegoż serialu. Wszystkie ich dowody są szczegółowo analizowane przez znane osoby (ekspert od video FBI,fizycy itp) i stwierdzajaoni jednoznacznie że wszystko to co udaje im się złapać jest prawdziwe. Demony takze istnieją ale to już zobaczycie w serii dokumentalnej począwszy od pierwszego odcinka i ich Lockdownie w Bobby Mackey Music World czyli w jednym z najbardziej nawiedzonych miejsc w USA gdzie wcześniej była rzeźnia i swoje praktyki odbywal kult satanistów odcinając głowy ofiarom w tym miejscu.

ocenił(a) film na 3
FeRu89

Naprawdę wierzysz w to, że ten serial nie jest w żaden sposób przerabiany komputerowo, by dodać parę smaczków? To tutaj dodadzą jakąś smugę świetlną, to tutaj w jednym miejscu zwiększą kontrast, żeby się wydawało, że coś tam widać itp. Te gadki szmatki o ekspertach - to pewnie osoby zatrudniane przez twórców serialu, by za jakąś kasę powiedzieli, że to nie jest w żaden sposób przerabiane.

ocenił(a) film na 7
Alexypk

Tak jestem pewien że to jest true. Wystarczy chociażby zobaczyć co działo się podczas ich eventów live gdy zapraszali ok 100 ludzi aby doświadczyli tego c ooni. Z resztąo takich sprawach jak o sesjach EVP live i odtwarzaniu ich minute po nagraniu nie musze wspominać,a co do zjawisk paranormalnych typu kule energii oraz dziwnych dźwięków to najlepiej jest się wybrać nocą z dyktafonem bez żadnych źródeł światła na jakąś starą część cmentarzy zapomnianą lub w miejsce gdzie chowa się samobójców....wiem bo sam byłem świadkiem kilku zjawisk których nie mogłem wytłumaczyć w żaden sposób. Z resztąwystarczy poszukać w internecie materiały z miejsc które odwiedzali a jest setki doniesień o dziwnych zjawiskach. Oczywiście sceptycy zawsze będą twiedzić swoje, jednak najlepiej zrobić tak jak mówią członkowie ekipy Ghost Adventures: Wybraćsiędo takiego jednego miejsca na noc i rankiem stwierdzić czy nadal jest się niewierzącym. Tyle ode mnie nie mam zamiaru wszczynać jakjiejś kolejnej bezsensownej dyskusji, bo i tak każdy będzie miał swoje zdanie na ten temat. Ja wiem swoje i mam podstawy uzasadnione kilkuletnim studiowaniem dogłebnym tematu a także kilku zjawiskom które przytrafiły mi się osobiście aby stwierdzić iż są pewne rzeczy które cięzko jest nam zrozumieć,z resztą wystarczy poszukać informacji o biskupie i egzorcyście znającym temat od podszewki oraz kilkukrotnie wspólpracujący z ekipa GA. Biskup nazywa się James Long. Dobra koniec moich wywodów bo i tak nikogo na siłe nie przekonam :P

ocenił(a) film na 3
FeRu89

Tu nie chodzi o to, że ze mnie jest taki 100% sceptyk - sam lubię zwiedzać różne miejsca opuszczone/odludzia szczególnie w nocy, aby poczuć ten przyjemny (?) dreszczyk emocji i strachu - niestety u mnie w pobliżu zbyt wielu takich miejsc nie ma, a obecnie nie mam czasu, by się zagłębiać w tego typu zabawy, jak szukanie paranormalnych zdarzeń. Ghost Adventures nie oglądałem, aczkolwiek chyba się skuszę na obejrzeniu kilku odcinków - ot tak z ciekawości.

ocenił(a) film na 7
Alexypk

To pooglądaj koniecznie. Jak mówilem zacznij od dokumentu z 2004 roku i potem serię która zaczyna się w Bobby Mackey Music World. Na thepiratebay są kompletne serie do ściągnięcia. Nie ma napisów nigdzie ale jeśli znasz angielski to żaden problem. Na pewno się nie zawiedziesz.

ocenił(a) film na 7
FeRu89

gdzie możnasściągnąć ten serial z lektorem?

ocenił(a) film na 7
UlCcCia

No niestety serial nie jest emitowany na żadnej polskiej platformie kablowej czy cyfrowej. Nie jest to ten travel channel dostępny u nas, także na lektora nie ma co liczyć, w sumie napisow tez nigdzie nie ma. Ale myślę że wystarczy podstawowa znajomosc angielskiego zeby skumac o co chodzi, po za tym jak ekipa łapie rózne EVP lub inne wydarzenia paranormalne są one powtarzane 3 razy z opisami. takze wszystko jest jak na dłoni. pozdrawiam i zycze milego seansu

Manifestus

Boże na faktach nie oznacz że jest kręcone w tej chwili! Jeszce w życiu nie widzem tak głupiego komentarzu