Bardzo lubię serię Paranormal Activity , a to , że jest nagrywana "amatorsko" dodaje tylko
uroku. Jeśli pojawi się czwarta część , a tak pewnie będzie to mam nadzieję , że w końcu
dokładniej wyjaśnią , dlaczego "duch" (?) ich atakował , dlaczego stali się ich ofiarą itd.
Polecam wszystkim , którzy go nie oglądali.
Słaby z ciebie krytyk, jak wychodzisz z kina zawsze zadowolona. Zachwalasz film, w którym kompletnie nic się nie działo, nic też nie zostało wyjaśnione i na dodatek zostało sklasyfikowane jako horror wprowadzając fanów tego gatunku w błąd. Twórcom nie udało się nawet stworzyć odpowiedniego nastroju, chyba, że chcieli tylko wywołać ziewanie na twarzach widzów.
Owszem nic w filmie nie wyjaśnili, ale to po to, aby powstała kolejna część. Nie tylko mnie ten film się podoba. O gustach się nie dyskutuję. Ja serię PA lubię i tej części za złą nie uważam. Owszem były lepsze, ale tej nie uznam za nieudaną.
zgadzam się z dzos2. Włączyłam film z nadzieją, że będzie się coś działo, jak na horror przystało, ale się przeliczyłam. Oprócz paru wątków z trzęsieniem ziemi czy lataniem łóżek, nic się nie działo. Po prostu NUDA. Obawiam się, że oglądając nagrania z mojego domu, byłoby ciekawiej. Filmu nie oceniam konkretnie, gdyż wytrzymałam z 40 minut.
To nie jest filmy akcji, żeby lała się krew i potwory latały na ekranie. Tu liczy się przede wszystkim klimat i napięcie, które rośnie z każdą minutą. No ale do tego trzeba się odpowiednio przygotować przed obejrzeniem filmu.
Wydaje mi się, że z Ciebie nie lepszy krytyk, skoro stawiasz PA 3 na równym poziomie co Kac Wawa ;) No ale, Twoja wola.
Swoją drogą, jeśli chcesz lepiej odczuć ten film, to polecam w nocy, przy zgaszonych światłach, gdy w domu słychać tylko jego naturalne (lub nie;]) odgłosy, a wszyscy śpią:D Polecałbym jeszcze jakieś dobre słuchawki. Oglądając ten film w dzień... - to jest bez sensu, nawet nie ma co mówić... Ale nawet w kinie nie uświadczysz odpowiedniego klimatu. Taki film koniecznie samemu trzeba oglądać;)
No a jeżeli nawet z tym wszystkim Cie to nie rusza, to chyba pora zaprzestać z tym gatunkiem filmowym:P
Jeśli chodzi o mnie, to PA 3 mi się podobał, oczywiście oprócz typowych 'straszaków', to napięcie występowało u mnie na samym początku i w środku - tak jakoś. Musze przyznać, że spośród horrorów, to ta jedna seria działa na mnie, możliwe, że jest to kwestia wiary również - wierze w duchy po prostu:P a przy innych horrorach w mojej podświadomości jest 'nie ma czegoś takiego'
ja też uwielbiam Paranormal Activity i na pewno bede oglądać nastepne czesci (o ile takie powstaną). To jest specyficzny film wiec wiadomo, że nie każdemu może sie podobac. Pamiętam, że pierwszą część oglądałam z koleżanką w domu (do tego z przekonaniem, że film jest na faktach ;p) i od razu mi sie spodobała. Na drugą wybrałam sie do kina i było niesamowicie, słyszałam każdy najmniejszy szelest czego nie moge powiedziec oglądajac PA w domu. 3 część musiałam obejrzeć na komputerze poniewaz kino w moim mieście jak na złośc nie chciało jej puścic -_-".
Jednego za bardzo nie ogarniam, kim byli ci ludzie pod koniec filmu w domu tej starszej kobiety?
Mnie też to zastanawia. Skąd oni się wzięli, dlaczego akurat ta rodzina, ta dziewczynka. Liczę na część 4 i wyjaśnienie. : D
Tak, to jakaś sekta, a ten znak (trójkąt z kółkiem w środku) to symbol, tak myślę.
Z tego co czytałam to mają porywać chłopców z rodziny i oddawać je Toby'emu. Dziwne i trochę tego nie rozumiem, ale ok... Może 4 część nam to wyjaśni :)
Ci ludzie to sataniści a to wszysko działo się prawdopodobnie przez babcię. Wychodzi na to, że to babcia Katy I Kristy kieruje tym czymś.
moim zdaniem tam były same kobiety więc był to sabat a te kobiety najprawdopodobniej były czarownicami