PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605096}
5,8 50 tys. ocen
5,8 10 1 49926
4,8 14 krytyków
Paranormal Activity 3
powrót do forum filmu Paranormal Activity 3

Miłe zaskoczenie.

ocenił(a) film na 8

Właśnie wróciłem z kina (Pozdrawiam ludzi, którzy oglądali seans w Arkadii, o godzinie
18:00). Mimo tego, że na sali było trochę nieogarów które śmiały się przez 90% filmu to było
całkiem dobrze. Film mi się podobał - W odróżnieniu od poprzedniej części akcja filmu
działa się już od samego początku. Wydaje mi się, że jest to niewiele gorsza część od
poprzedniej. Niewiele gorsza ze względu na końcówkę, była taka trochę... słaba,
spodziewałem się lepszej. Mam nadzieję, że twórcy planują zrobić kolejną część, bo z
chęcią bym się na nią wybrał. Oceniłem go na 8/10, bardzo dobra produkcja.

ocenił(a) film na 4
Witak

ja mam nadzieje ,że więcej nie będzie bo tym filmem twórcy udowodnili, że nie mają wiecej pomysłów, ani jeżeli chodzi o fabułę, czy też efekty. Poprzednie części miały swój urok, bo sceny nie były tak nachalne, a tu tylko co chwila coś robiło hałas. Poszli na łatwiznę.
A sens? nie było go, bo nie jak miało się to do poprzednich części. A co do potrzeby filmowania wszystkiego to producentom przechciało sie tłumaczyć tego na logiczne sposoby. W efekcie mamy film z prostymi ujeciami efektów jak w standardowym obrazie fabularnym, zero klimatu.

ocenił(a) film na 8
Newelowsky

Mimo tego jest to film, w którym nie ma odcinania kończyn czy też krwi, a mimo to ten horror potrafi nieźle wystraszyć. Jestem fanatykiem filmów o duchach i tych nagrywanych "od ręki", a że ten film ma to i to, to czekam na kolejne kontynuacje. Może i brak im pomysłów i każda kolejna część opiera się na tym samym, no ale daje radę i można się bać.

ocenił(a) film na 4
Witak

trochę racji masz, ale nic odkrywczego nie ma w tym, że jak jest cicho i nagle przed ekran Ci coś wyskoczy i jeszcze huknie w uszy to się przestraszysz. W tamtych częściach było cos czego nie ma się na co dzień w filmach. Wiec jak dla mnie był zbyt nachalny w tych efektach...

ocenił(a) film na 8
Newelowsky

według mnie musiałeś nie zrozumieć filmu. pomysł jest naprawdę dobry i zaskakujący, czy np mylące trailery, efekty według mnie też na poziomie, wspaniałe zaskoczenie z kuchnią czy prześcieradłem..ale no oczywiste jest to, że każdy ma swoje zdania. chociaż cieszy mnie to, że jest więcej ludzi pozytywnie nastawionych po seansie. udało im się!

ocenił(a) film na 4
sikorzak

nie no, niektóre efekty były w porządku, ale w większości trochę bez pomysłu... a tam nie było co do rozumienia bo film prosty jak but;p nie mówiłem, że efekty nie były na poziomie, były technicznie dobre, ale wolałem te cienie i tak dalej. Kklimacik był a teraz to tylko skakanie na fotelu co jakiś czas, a fabuła była pierwszym, który poległ na tym filmie.

ocenił(a) film na 8
Newelowsky

Niby film prosty jak but, a komentarz sikorzaka

"o ludzie. ja rozumiem to zupełnie inaczej niż wy. więc 1: ok. 2: zgadzam się, ale dlaczego? ponieważ w trójce przedstawiony nam jest gdy się wkurza bo babka urodziła córeczke, chociaż zaprzedała mu duszę, a on chce chłopaka...potem ta córka rodzi kolejne dwie dziewczynki, więc jest tym bardziej zły. z tego powodu wybiera sobie jedną z nich i robi wszystko by rodzina wyprowadziła się z domu i żeby babcia pomogła mu w rytuale powierzenia Kristi jemu..dlatego tyle się dzieje. w dwójce dzieje się tyle ile Toby wymaga..czyli po prostu zabicie psa który mu przeszkadzał i wniknięcie w jednego z domowników by pod jego postacią mógł zabrać Hunter'a. jedynka to wyłącznie starania Tobiego by powrócić do domu gdzie jest Hunter więc tego też nie ma dużo. 3: ahahaahha. w jedynce część akcji i tylko tak jak mówiłem pokazanie jak Toby wnika w postać Katie...by wrócić do Huntera...dwójka to też tylko wniknięcie w Kristi by móc odebrać obiecanego sobie chłopca. trójka natomiast to geneza tego dlaczego Toby w ogóle uczestniczy w tej historii. czyli sabat dziewczyn, które zaprzedają swe dusze upiorowi, ktory zabierze pierworodnego, a że babka i córka nie urodziły chłopca więc przyczepia się do następnego pokolenia. proste. jeżeli w ogóle będzie następna (a nie sądzę) to nie będzie pewnie belzebubów itp...Toby dostał swoje i pewnie nikt go już nie odnajdzie. 4: moim zdaniem to zamierzony zabieg twórców filmu. chcieli naprowadzić nasze domysły na dalszy kurs. mieliśmy myśleć że jest tak jak mówili w jedynce i dwójce...że dom się spalił...dziewczynki wywolały ducha i otrzymała rodzina karę...nawet dziewczynki mówiły że się budziły i nad ich łóżkami była czarna postać...tak jak na plakacie. to wszystko po to by zaskoczyć widza. zaskoczyć tym, że jednak jest zupełnie inaczej....nikt tego nie robił chyba jeszcze by trailerem zmylić, ale uważam to za udane. może być też druga opcja, że elementy trailerów to po prostu drugie zakonczenie, które prawdopodobnie ma skrzyżowanie z pierwszym podczas sceny w kuchni gdy wszystko spada. w drugim zakończeniu może nie być tej sceny i matka nie karze wyjeżdzać i akcja kończy się w domu, pożarem domu i śmiercią rodziców. nie ma scen z egzorcystą, czy wywoływanie marry przez obie dziewczynki, nie ma sceny z wodą czy porwaniem matki do sypialni. podsumowując: ma to nas zmylić do myślenia innym kursem i również mamy koncetrować się na innych momentach, których tak naprawdę nie zobaczymy a przestraszy nas co innego. np: widzimy lecącą kołdrę na trailerze w otchłań pokoju a tak naprawdę kołdra uderza w kamerę.. czy np czekamy aż wybuchnął lampy a sceny tak owej nie ma. 5: zgadzam się. krwawa marry tak jak mówiłem to tylko zmyłka. 6: wspaniałe momenty, których się nie spodziewałem. w dwójce były może takie dwa momenty naprawdę niespodziewane i które przestraszały. natomiast w trójce jest ich masę...spodziewanych(kobiety w garażu,ktoś w szafie- matka), jak i tych niespodziewanych( spadająca kuchnia, prześcieradło, pociągnięcie za włosy) 7: zakończenie pomysłowe i bardzo logiczne. toby musiał dostać się do domu babki by tamte dziwne odprawiły rytuał więc wypłoszył rodzinkę z domu. rodzice przeszkadzali więc ich toby mógł już zabić, a dziewczynki szykują się do rytuału...dziecko kristi (jeżeli chłopiec) zostanie oddane tobiemu..dom na pewno nie słonął...nie ma opcji...jeżeli tak by było to pokazali by tą scenę z traileru...poza tym na trailerze raczej to jest dom tej rodziny. do tego katie otrzymała kasety od babci więc i raczej wszystko było zachowane w domu babki aż do jej śmierci. babka umarła więc i toby był już od niej uwolniony i przerzucił się na dalsze pokolenie. zajebał kasety i od tego się zaczęło wszystko. jeżeli już to chata rodzinki pali się w drugim zakończeniu jeżeli tak owe istnieje. 8 też to zauważyłem i powiedziałem mojej dziewczynie, która tak samo mi odpowiedziała, że nie doceniam jakości nagrań z końca lat 80. przyznam że mam takie jeszcze już po 2000 i są kilkanaście razy gorsze. alko komu chciało by się oglądać film w tak męczącym obrazie? od siebie dodam 9: zastanawia mnie jedynie czarna postać która przemykała dwa razy za drzwiami...raz jak Katie i przyjaciel ojczyma chcą wyjść po wywoływaniu krwawej marry...drugi jak ojczym i kristi chcą wyjść z szafy u babci...przecież Tobiego nie było widać...a krwawa marry się nie pojawiała.. dodaję również 10: wzrost tobiego....podobno to wysoki stary mężczyzna...a pod prześcieradłem jest niska postać? prawdopodobnie no nie mogli inaczej zrobić bo wszyscy mieli myśleć że to ta mała dziewczynka. no i jeszcze muszę 11: dlaczego do ku*wy w każdym filmie musi być ktoś kto w te duchy nie wierzy. wku*wiające do granic możliwości. w jedynce micah...w dwójce ojciec...w trójce matka...grr -.-... haha...jeszcze 12: nie wiem dlaczego ale chyba sądzę że w ogóle są dwie wersje całego filmu. scen w trailerach jest tak dużo że prawdopodobnie mogli całą historię wytłumaczyć w dwóch wersjach. przekonamy się pewnie wkrótce. pozdrawiam! :)"

Wyjaśnił mi wiele rzeczy o których nie miałem pojęcia.

ocenił(a) film na 4
Witak

poplątanie z pomieszaniem, ta historia jest tak zawiła, że sami tworcy z nia maja problem. A czemu? widać , że historia jest tu dopisywana, ale o z grozo do tyłu co powoduje takie dziury logiczne, glowa mała... producenci mieli nadzie ze mimo to nikt tego nie zauwazy i n ie będzie sie czepiać...

ocenił(a) film na 8
Witak

Widzę, że mój komentarz sławny. ale bez głównego posta na który odpisywałem nie ma trochę sensu :) w każdym razie drogi Witaku mam dla Ciebie link gdzie możesz pobrać wszystkie alternatywne zakończenia..

ocenił(a) film na 8
sikorzak

Bardzo bym prosił.

ocenił(a) film na 8
Witak

no i właśnie w tym problem że w poście nie udostępnię linku, a nie mogę wysyłać prywatnych wiadomości bo nigdy nie bawiłem się w współtworzenie strony ;/

ocenił(a) film na 8
Newelowsky

rozumiem o co Ci chodzi. i z przyzwyczajenia czekałem, że na mnie naskoczysz bo powiedziałem coś przeciwnego Twojej myśli :) jakie szczęście, że są ludzie tacy jak Ty. co do klimatu filmu...według mnie nigdy się nikomu nie dogodzi...zrobili coś nowego to np Tobie drogi przedmówco nie przypadnie to do gustu..natomiast jakby zrobili w tej samej konwencji byloby bardzo dużo głosów że to już nudne. pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 4
sikorzak

no to tu masz racje, troche bo logiczne że zaczeli od konkretnych scen, bo widocznie to najlepiej mogło się sprzedać. A ja może jestem trochę zbyt wymagający... nie wiem, nie przypadł mi do gustu i tyle. A po za tym nie lubie na nikogo naskakiwać, bo po co? Przecież komuś sie mógl on spodobać

ocenił(a) film na 8
Newelowsky

i dlatego to doceniam. bo niestety tak często spotyka się ludzi, którzy tego nie rozumieją :)

ocenił(a) film na 4
sikorzak

no co zrobisz wszedzie jest chamstwo. Ja tam czeał na remaKE COŚ może bedzie lepsze (jak dla mnie ) a tym czasem dobranoc.

p.s. może ten film nie jest taki zly bo chodź można o nim podyskutować ;p

ocenił(a) film na 8
Newelowsky

ha! dokładnie. a tematów do dyskusji wiele. więc pewnie do zobaczenia :)