" To już koniec ???!!!! Chyba was poje*ało..."
Zmarnowane pieniądze , nie polecam..
Nie wiem czego się spodziewałam po takim filmie , ale żałuje , że się wybrałam na to.
nie podzielam Twojej opinii - moim zdaniem film utrzymany w klimacie. Mnie bardzo się podobał (jak i poprzednie części). Wiedziałem czego mogę się spodziewać a mimo to i tak jestem zachwycony efektami.
również nie podzielam. klimat był...tego samego przecież nie mogli zrobić. spodziewałem się zaskoczenia i tak owe otrzymałem nie raz. polecam dla tych co jeszcze nie byli!
nie rozumiem cię film jest najlepszym horrorem tego roku. Atmosfera budowana przez cały film i bum u babki.
Jeżeli chodzi o horrory tego roku to nie ma niczego specjalnego...
Może i nawet się zgodze na to , że Paranormal Activity 3 był najlepszym :P
Chociaż tyle dobrze (dla mnie) , że 3 część okazała się najlepszą częścią ze wszystkich.
Dla mnie najlepsza , bo motyw z Krwawą Mery był interesujący. No i tyle...
A czegos ty sie spodziewal po koncu filmu? Przeciez zostalo wyjasnione dlaczego to cos nawiedza rodzine Kristi i Katie - ich babka byla czarownica a Dennis mowil Julie ze malym dziewczynkom robiono pranie mozgu po jakis tam rytualach - dlatego ani jedna a ni druga nie pamieta z tych wydarzen wiecej niz ciemna postac stojaca nad lozkiem. Swoja droga ciekawe co sie z ta straucha stalo, bo w pierwszej czesci jej nie ma
na początku trójki jest scena, która dzieje się przed dwójką...Katie mówi że otrzymała rzeczy po babci, która umarła...te kasety np i inne pudła, które umieścili w piwnicy, w której ulokował się Toby..
kurde. wprowadziłem w błąd. ktoś pod innym postem przypomniał mi co naprawdę mówiła Katie (podczas filmu nie zwracałem aż tak dokładnie uwagi na to co mówiła Katie bo nie wiedziałem że to tak istotne)...więc...umarła ich ciotka, która zostawiła po sobie tyle tych rzeczy w pudłach....wraz z kasetami. podejrzewać można że właśnie to będzie opisywała 4 część. czyli ten niedosyt, który czuje wiele osób, że za mało pokazali- co się stało z babcią, dziewczynkami, kto to jest ta ciocia...w końcu jest wiele lat, w których mogło dziać się masę, a one tego nie pamiętają bo czarownice z sabatu wyczyściły im pamięć..
podsumowując- masz rację. nie wiemy co dzieje się z babcią :D
To, że babcia była wiedźmą i odprawiała mroczne tytłały dla szatana chwały to już wiemy, a mnie jeszcze interesuje dlaczego te czarownice przywołały tego ducha. Co było celem, albo raczej co zyskały. Bo wydaje mi się, że chłopiec którego demon żądał miał być zapłatą za coś. Można się domyślać, że chodziło o jakieś mroczne moce, zwiększenie siły itp.
A wy jak uważacie?
bo obie siostry piękne domy, Julie z Dennisem również...Katie nie pamiętam jaki, ale jakiś drogi sportowy samochód posiadała..
nie zaluje ze sie wybralam na ten film,bo ogladalam dwie pierwsze czesci i bylam po prostu ciekawa.W pewnym momencie po prostu film sie konczy,tak jakby musieli przestac krecic.Pierwsza czesc filmu sie ciagnie i nagle pod koniec wysztko sie dzieje.Generalnie jestem rozczarowana,tak jak chyba wiekszosc ludzi na sali.kiedy wlaczyli napisy koncowe mozna bylo slychac komentarze typu " i to wszystko,to juz koniec???? "
bez urazy ale szczerze to nie wiem czego Wy oczekiwaliście... Oglądacie za dużo filmów gdzie koniec jest tak przewidywalny jak to, że po poniedziałku jest wtorek... Mnie się podobała ostatnia scena. Poza tym co innego mogli zrobić? Pamiętaj, że po tej części następują wydarzenia z "PA 2" , więc mieli przedstawić zaślubiny z upiorem/duchem i dorastanie dziewczynek? Poza tym każda część trwa ok 1,5h ale to już taki marginesowy argument.
pozdrawiam
Nie wiem,byc moze faktycznie ogladam za duzo filmow.Lubie kino z dreszczykiem i byc moze dlatego wymagam torche wiecej zeby faktycznie ten dreszczyk poczuc.Nie zrozum mnie zle,nie uwazam ze film byl zly,ale szkonczylo sie szybciej niz chyba cala sala sie spodziewala,sam przyznasz ze 84 minuty na film to na prawde nie jest duzo.Przypuszczam ze to po to zeby mozna bylo zrobic czesc nastepna,na ktora na pewno z czystej ciekawosci sie wybiore.Pozdrawiam!
Tu przyznaję Ci rację :-) 84 minuty i niespodziewane zakończenie - przyznam, że na początku sam byłem zaskoczony ale uważam, że to bardzo dobre zakończenie filmu i jak sam pisałeś - dobry motyw do kolejnej części. Miejmy nadzieję, że nie zrobią tak jak z "piłą"...
Pozdrawiam
Najlepsze jest to ... ze nie było w filmie połowy a nawet większości momentów zawartych w zwiastunie ?! o co come on... helloU ( przyznam się oglądałem TS wersji ANG. nie byłem w kinie... mam nadzieję że ta wersja co oglądałem było skrojone inaczej mówiąc nie pełna bo jeżeli nic nie było ucięte to LIPA i jeszcze raz LIPA !! ) ;)
Fakt - sporo rzeczy z zwiastuna nie było w filmie. Sądzę, że to celowe "zmylenie" widza - gdyby sceny z trailera zawarte były w filmie, jak to zwykle bywa, każdy by się "przygotował" w odpowiednim momencie, a tak - nikt praktycznie nie wiedział co będzie się dziać podczas kolejnej sceny... To tylko moje przypuszczenie. Może w wersji DVD będzie więcej "momentów"...
Pozdrawiam