PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605096}
5,8 50 tys. ocen
5,8 10 1 49926
4,8 14 krytyków
Paranormal Activity 3
powrót do forum filmu Paranormal Activity 3

To co przestaje straszyć widza to fakt, że po jakimś czasie już wiadomo co jest przyczyną dziwnych wydarzeń. Zarówno część 1 jak i 2 były przerażające bo działo się coś niewytłumaczalnego i nikt nie wiedział do końca o co chodzi. Tutaj w zasadzie wszystko staje się jasne. Nie zmienia to faktu, że film jest straszny i choć podchodziłem do niego bardzo na luzie to były momenty, że piwo wylewało mi się z puszki jak podskakiwałem przestraszony.
Wprowadzono kilka dobrych motywów które podniosły atrakcyjność. Najważniejszy to trzecia kamera na ruchomym statywie, duszek w prześcieradle, czy na przykład zabawa w jak się okazało nie istotną Krwawą Merry.
To co razi to fakt, że jakość filmów VHS z 1988 roku jest nawet lepsze niż zapis z kamery cyfrowej poprzednich części. W dodatku myślałem, że na końcu filmu te siostry to skomentują skoro to oglądały na video.
Możliwe, że będzie to w 4 części, która moim zdaniem będzie opowiadać o tym jak to matka tych sióstr będzie przechodziła to samo bo wiadomo, że babcia podpisała pakt z tym Tobbim.
Ciekawe tylko czy będzie to nagrywane taką samą metodą czy może już jako normalny film.