Ogólna ocena 7/10 (w skali FilmWebu "dobry") film udany i dobry ale po kolei.
Zalety:
Trzyma w napięciu praktycznie cały czas i jeśli ktoś lubi taki typ horroru czyli zero krwi tylko klimat i napięcie to jest to film dla niego (nie polecam oglądać samemu :p). Sceny które miały wystraszyć udały się bardzo, człowiek musi obserwować każdy szczegół na ekranie i już jest wiadomo co się stanie, ale ale co się stanie, to jest też przerażające.
Na temat zalet to wszystko a co do wad.
Wady:
Nie podobało mi się kilka rzeczy w filmie. W pierwszej części człowiek miał stracha tylko jak zaczynała się noc i to mi się bardzo podobało, ale tutaj zrobili tak że sceny (ujmę to tak) grozy można się spodziewać w każdym ułamku filmu. Nie podobała mi się jeszcze końcówka filmu, "motyw "sekty" był niepotrzebny można było to rozwiązać inaczej.
No i to wszystko co mogę powiedzieć na temat tego filmu
Jest to moja subiektywna ocena tego filmu i proszę jej nie hejtować, proszę tylko o miłą dyskusję na dole. Z góry dziękuję
PS: dawajcie też swoje opinie na temat filmu.
Podobał mi się film, mnie przeraził bardzo jak zresztą poprzednie części :P Ogromny plus za za stopniowe budowanie napięcia za pomocą ciszy i lekkich basów, a nie jazgotliwej, często smyczkowej muzyki (jak w większości horrorów). Fajnie, że człowiek czeka 10-15 minut na nagłą scenę grozy, która paraliżuje widza (przynajmniej mnie :D) Aktorzy się spisali, zagrali bardzo naturalnie choć większość nie ma większego doświadczenia ( z tego co widzę po filmografii). Motyw sekty tez mi się nie widzi i trochę nie pasuje do 1 części gdzie Kate jest bardzo zdziwiona nawiedzeniami, nie pamięta śmierci matki i ojczyma i życia wśród członków sekty? Wątpię żeby dziecko takie zdarzenia wyparło z pamięci :) Dziękuję