Cześć. Nie oglądałam jeszcze tego filmu, ale przeglądając zdjęcia z każdej z serii mam wrażenie, że film ten przypomina [Rec]. Jak uważacie?
Zupełni co innego. [Rec] to bardziej taki zombie itp z większą ilością akcji. Taka rąbanka. To można bardziej to Blair witch projekt porównać. Tutaj bardziej psychika działa.
Otóż to, w Rec działają bardziej śmiało wizualnie a w PA więcej straszą tym czego nie widać... ale wiadomo, że coś się dzieje. ;D
W zadnym wypadku!
Ogładalem 3 czsc REC i jak dla mnie beznadzieja, bo prostu zdrowi ludzie zabijaja zombie, tragedia.
PA to moja ulubiona seria horrorow. Głownie dlatego, ze to co widzisz wplywa na twoja psychike w pewnym stopniu, a do tego dochodzi fakt ze to, co jest przedstawione w PA wcale nie musi byc koniecznie fikcją... W zombie, wampiry itp nie da sie uwierzyc, a zjawiska paranormalne, duchy, demoniczny wplywa na czlowieka - to sie zdaza. Zdecydowanie polecam PA :)
PS
W pazdzierniku jest premiera PA4 :) Nie moge sie doczekac! :)
Jak już inni wspomnieli PA działa głównie na psychikę, większość straszenia tutaj polega na tym, że coś stuknie, coś się przesunie lub spadnie. Natomiast w REC straszą tym, że nagle coś wyskoczy przed ekran lub zacznie się drzeć. Po prostu taka masakra. Poza tym PA trzyma jakiś poziom, a REC... im dalej tym gorzej, ta seria już dawno straciła sens.