PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605096}
5,8 50 tys. ocen
5,8 10 1 49865
4,9 12 krytyków
Paranormal Activity 3
powrót do forum filmu Paranormal Activity 3

Film taki sam jak poprzednie. Jedynka jeszcze zaskakiwała swoją oryginalnością i
ciekawym podejściem do tematu. Kolejna cześć wprowadzała trochę nowych elementów
ale była wtórna. Trójka zaś powiela wszystko. Na nic się zdało przeniesienie historii w
przeszłość i stylizacja na VHS. Film jest nudny, oparty na tak zwanych "straszakach" i prawie
w ogóle nie buduje napięcia. Kto widział poprzednie części wie co się stanie. Jedynie
ostatnie 7 min trzymały w napięciu. Reszta to nic innego jak nudna opowieść o rodzinie i raz
za kiedy coś upadnie, coś się rozbije albo ktoś robi "dziwne rzeczy". Sam tytuł zapewni
filmowi powodzenie. Mam nadzieje że 4 nie będzie. Chyba już wyczerpała się ta formuła
chodź patrząc na wyniki sprzedaży za pewne w przyszłym roku znowu uraczą nas "Kolejnym
przerażającym filmem" z pod szyldu Paranormal Activity.

ogorrox

Mnie osobiście jedyna urzekła klimatem i podejściem, dwójka zaś najbardziej mi przypadła do gustu i zdecydowanie najbardziej "najeżyła włosa" Trójka natomias - fakt powiela schematy i jest przewidywalna. Zgodze się również, że nie budowała az tak napięcia - chodźby dlatego, że nie tyle że wiadomo było o co chodzi, lecz również o same sceny - które definitywnie wskazywały na "niewidzialna osobe" nie zaś na "paranormalne zjawisko". Ich samych było znacznie mniej.

Trzecia część nie jest zła, ale to zależy z jakiej perspektywy patrzeć - dla nowo ogladajacych wydawać się może dobra, jednak jej głownym ząłożeniem jest wyjaśnienie pewnych wątków fabularnych - zaś samo straszenie staje się tylko pretekstem do tego, W Częsci 1 i 2 było na odwrót. Dlatego trzecia oraz czwarta cześci, która mam nadzieje się pojawi - jest skierowana wyłacznie do osób ciekawych histori. Jeżeli ktoś wymaga wyłacznie dobrego "straszacza" niech sięgnie po część 1 badz 2. Ja na 4 pojde przedewszystkim z ciekawości histori.