Czy film jest tak straszny jak 1 część? Bo zamierzam obejrzeć sam i trochę się boję xD
PS Pierwsza część mnie cholernie wystraszyła xD
Prawdę mówiąc, film straszny i mroczny. Dawno się tak nie bałem. Bardziej przerażająca była chyba wymiana baterii w pilocie do TV.
Paranormal activity 1 było ciekawe. Nowatorskie na swój sposób, intrygujące. W filmie w sumie działo się niewiele, ale sam pomysł i budowanie nastroju robiły swoje. Sama zaś końcówka była rewelacyjna. Drugą część serii odpuściłem sobie po krytycznych recenzjach, bo w sumie sam stwierdziłem że niczego nowego nie wymyślą. Część trzecia zbierała pochlebne recenzje, więc się skusiłem.
Mam wrażenie, że reżyser poszedł na łatwiznę. Z 1h20min filmu może 20min to akcja. A tak patrzymy na trzyminutowe nagranie z kamery, gdzie coś się rusza przez dwie sekundy. Potem kolejne ujęcie, kamera nagrywa, coś się ruszyło. Nazajutrz bohater ogląda nagrania, gdzie możemy sobie najciekawsze zeszłonocne ujęcia pooglądać w zoomie, stopklatce i slowmotion. Super - taka fabuła jest niezła i buduje nastrój, ale bogowie - nie przez 20 minut za każdym podejściem. Przyznam się bez bicia, ze film zaliczyłem na podglądzie, zatrzymując się tylko jak coś się działo. A prócz duchów w prześcieradłach i przebierańców wyskakujących z szafy wiele się nie uświadczy.
Kilka scen ciekawych i intrygujących - antygrawitacyjne meble, tajemnicze siły ciągnące za włosy. Ale cała reszta nudna, schematyczna i oklepana. Jeżeli reżyserowi wydawało się, że zaszokuje widza skrzypieniem drzwi, tajemniczymi krokami i włączającym się telewizorem to rzeczywiście - wydawało mu się. Jedyne co było w filmie ciekawego to końcówka choć i tak do pięt nie dorasta tej z części pierwszej.
Scenę seksu mogliby tylko w filmie przedłużyć ;-)
Ta częśc jest poruwnywalna do części 1 a moooże i lepsza ... ale naprawde warty obejrzenia ;D jest MOC w tym filmie !
I dobrze he ;) nie zwlekaj chłopie oglądaj późnym wieczorkiem nie koniecznie sam ale ma byc cisza i ciemnosc ;D odjedziesz jak sie skupisz ;D ;D
tak a potem bd się bał przebywać w ciemności.. Sam już nie wiem czy to oglądać czy nie ;D