Wrażeń brak, wykorzystali miejską legendę o Krwawej Mary zamiast puścić wodzę fantazji, ja to widzę tak Mary wcieliła się w jedną z sióstr, kiedy została wypędzona przeskoczyła na drugą, i zemściła się na rodzinie tej z której została wypędzona, co mamy w części drugiej, a odpowiedz na pytanie czemu zabrała tego niemowlaka poznamy pewnie w części 4 a wszystkich będzie tyle co pił czytaj 7
Nieee no, mam nadzieje, że Krwawa Mary to jakaś podpucha, aby widzowie myśleli, że już się domyślili o czym będzie trójka. Chciałabym aby czymś nas zaskoczyli, że te te wszystkie zabójstwa to nie sprawka Mary. Hm..
Ja też uważam, że to nie będzie Krwawa. Poprostu już wcześniej było powiedziane, że czasem ludzie chcą przywołać coś do siebie, lub dusze zmarłej osoby, a zapraszają , otwierają przypadkiem, drzwi innym istotom. Tak pewnie będzie i tutaj ;)
Ciekawym pomysłem jest natomiast cofnięcie akcji do czasów dzieciństwa głównych bohaterek.
Tak, tu faktycznie fajnie zrobili, że cofnęli się do dzieciństwa Katie i Kristie. Mam nadzieję, że 3 część będzie takim finałem i pokażą co i jak :)
Tez mam nadzieję, że 3 część będzie ostatnią bo... co za dużo to nie zdrowo. Aby tylko kasy nie chcieli natrzepać na kolejnych częściach bo pomysłów w końcu zabraknie...
Czyli co, ta część będzie przedstawiała wydarzenia z kolejnych 10 lat wstecz ? Ciągle się cofa ? Genialny pomysł -.-
moim zdaniem to jest specjalny zabieg filmowców by zwieść widzów..niech wszyscy myślą, że krwawa mery będzie najważniejsza...ja mam nadzieję że tak właśnie postąpią i nas czymś pozytywnym zaskoczą.
do tego jeżeli ktoś oglądał rec to zauważcie analogię:
pierwsze części wprowadzają nas w temat- coś się dzieje, niby kończy się wątek, nie wiemy wszystkiego
drugie części- cofnięcie się do wcześniejszych wydarzeń, do których jednak wplata się akcja filmu pierwszego- wyjaśnienie wielu kwestii jednak nie do końca, dalszy ciąg wątku i do tego nie wyjaśniony do końca
trzecie części- cofnięcie się do samego początku wydarzeń- wyjaśnienie skąd wydarzenia pierwszej i drugiej części.
twórcy rec'a już zapowiedzieli, że czwarta część to kontynuacja wydarzeń drugiego filmu, lecz nie wiemy jak będzie z naszym paranormalem...
REC 3 póki co nawet nie ma swojego trailera, aczkolwiek wierzę że ta część powstanie. Część 4 to jest tylko marzenie o gdybanie, a nawet jeśli, to nie wcześniej niż 2013 rok więc może wstrzymajmy się od tego. Jednak nie wiem skąd to porównanie do RECa. Druga część to była kontynuacja a nie cofanie się wstecz. Fakt faktem, było wyjaśnione co się stało z główną bohaterką ale to nie były lata wstecz. JEDNAK, co cechuje obecną serię Paranormal i REC ? Każda kolejna część wprowadza coraz więcej absurdu i wyobraźni. Paranormal 1 jak i REC 1 bardzo mi się podobały. Były zrobione w sposób prawdziwy, po prostu solidna praca. Jednak części drugie to już imaginowanie, jakieś nadludzkie siły, wymyślanie w cały świat.Jeżeli w części 3 dodadzą jeszcze więcej tych irracjonalnych wątków, to niestety będzie to klapa, co jednak myślę, że naprawdę zrobią.